Nieuw! Natuuragenda van Marjolein Bastin 2018

Elke helpt bootvluchtelingen: “Soms wil ik dat er meer uren in een dag zitten”

 

Zorgen voor anderen is voor haar een tweede natuur. Daarom geeft Elke Jacobs naast haar baan als verpleegkundige ook medische hulp aan bootvluchtelingen.

Libelle samen met IZZ

Elke (31) werkt 24 uur als verpleegkundige op de afdeling orthopedie en chirurgie-traumatologie in het MMC Veldhoven. Ze is getrouwd en heeft een dochter (9) en een zoon (4). “Toen ik zag hoe de driejarige Aylan vorig jaar september aanspoelde bij de Turkse kust, was ik verbijsterd en intens verdrietig. Mijn eigen zoontje was ook net drie geworden. Hoe uitzichtloos moet je situatie zijn om als gezin zulke risico’s te nemen in de hoop op een beter leven? vroeg ik me af. Ik wilde iets dóen. Via Stichting Bootvluchteling ben ik afgelopen zomer als vrijwilliger naar Lesbos gegaan.”

Dankbaar
“Op Lesbos gaf ik vluchtelingen medische hulp. Het was schrijnend te zien dat die mensen helemaal niets meer hadden. Ik zag hele families slapen in een veel te kleine tent. Allemaal zaten ze in onzekerheid over hun toekomst, en toch waren ze ons zo dankbaar. Thuis, was ik blij mijn gezin weer te zien, maar ook in tranen omdat ik er niet meer voor deze mensen kon zijn. Ik besloot medisch coördinator voor Stichting Bootvluchteling te worden. De afgelopen tijd konden we het leven van veel vluchtelingen redden. Fantastisch, daar krijg ik zoveel energie van.”

Tijdnood
“Zorgen is voor mij een tweede natuur. Mijn baan in het ziekenhuis voelt dan ook niet zozeer als werk, maar als roeping. Het is wel strak plannen om al mijn bezigheden en mijn gezin te combineren. Toch vind ik nog een gaatje om te sporten: ik loop hard en doe aan hot yoga. Maar soms wilde ik dat er meer uren in een dag zouden zitten. Dan zou ik dolgraag de opleiding tot eerstehulpverpleegkundige willen doen.”

Zorg uit handen
Bij zorgmedewerkers zit zorgen in het bloed. Naast hun baan zorgen zij in hun privétijd meestal ook nog voor anderen. Daarom staan zij vaak onder grote druk. IZZ ondersteunt hen door een speciaal op maat gemaakte zorgverzekering. Met extra ruime vergoedingen voor zorg waar juist zij vaak gebruik van maken. Zoals mantelzorg en fysiotherapie. IZZ biedt al een basisverzekering voor € 98,95. Inclusief 10% korting voor zorgmedewerkers. Daarnaast krijgen zij vaak een werkgeversbijdrage. Ruim 441.000 verzekerden zijn al verzekerd bij IZZ.  Meer weten? Ontdek je voordeel op izz.nl/zorg.

izz-logo-payoff-libelle_2

 

voor jou geselecteerd

Laat meer voor jou geselecteerd zien