Tas Shabbies Amsterdam: nu met 50% korting!

Zoek binnen:

Dít is de emoji die wereldwijd het meest gebruikt wordt

Een knipoog? Een hartje? Of een dikke kus? Nee, de emoji die over de hele wereld het meest gebruikt wordt, is het gezichtje dat tranen met tuiten lacht. Gelukkig maar, altijd blijven lachen!

Dat blijkt uit onderzoek van de universiteiten van Michigan en Peking. Onderzoekers keken naar maar liefst 427 miljoen berichten die door meer dan 4 miljoen smartphonegebruikers verstuurd werden, in 212 verschillende landen. Ze wilden hiermee vaststellen of het gebruik van emoji’s universeel is, of dat er per land en cultuur grote verschillen zijn.

Advertentie

emoji1 Alomtegenwoordig
En wat bleek: het gezichtje dat tranen met tuiten lacht, wordt wereldwijd het meest gebruikt. Maar liefst 15,4 % van alle verstuurde emoji’s was dit gezichtje. Op nummer 2 staat het hartje. En op nummer 3: het verliefde gezichtje met hartjes als ogen. “Emoji’s worden langzaam de alomtegenwoordige taal die alle mensen uit verschillende culturen samenbrengt”, zegt onderzoeker Wei Ai.

Land van de liefde
Er bleken wel wat verschillen. Zo staat in Frankrijk – het land van de liefde – niet een gezichtje, maar het hartje op nummer 1. De Fransen zijn trouwens sowieso de allergrootste emoji-appers ter wereld: in maar liefst 20 % van alle appjes zat minstens 1 emoji. De Russen en Amerikanen staan op plek 2 en 3.

emoji-onderzoek

Individualistisch
Uit het onderzoek bleek dat in landen waarin de inwoners erg individualistisch zijn, zoals Australië, Frankrijk en Tsjechië, veel vrolijke emoji’s worden gebruikt. In landen waar mensen hele hechte relaties hebben met anderen, zoals Mexico, Chili en Peru, worden juist meer verdrietige en negatieve gezichtjes gebruikt.

BEKIJK OOK DEZE VIDEO: Waarom je elke dag even moet glimlachen volgens spiritueel vlogger Manon.

De leukste artikelen van Libelle Daily in je mailbox ontvangen? Meld je nu aan op Libelle.nl/nieuwsbrief.

LEES OOK:

Bron: Michigan News. Beeld: University of Michigan, Istock, AFP

Zo ziet deze week (11 t/m 17 augustus) eruit volgens jouw numeroscoop

Numeroscoop

Er is een gloednieuwe week aangebroken. Dus tijd voor een nieuwe numerologische weekvoorspelling. Ben jij benieuwd wat jou deze week te wachten staat?

Numerologie is een studie over de getallen in je leven. Het is een eeuwenoude wiskundige wetenschap die gebaseerd is op het idee dat het hele universum een systeem is dat te ontrafelen valt naar basiselementen: nummers. Gebeurtenissen en persoonlijkheden ontwikkelen zich niet in het wilde weg, maar hebben samenhang en betekenis. De getallen helpen ons om onszelf en de wereld om ons heen beter te begrijpen.

Numerologie werk

Lees Verder >>

voor jou geselecteerd

Laat meer voor jou geselecteerd zien