Nu 50% korting op 6-delige pannenset in verschillende kleuren!

Zoek binnen:

Mensen delen hun 'ergste vergrijp' als 15-jarige om Halsema te steunen

Femke Halsema is woensdag het gesprek van de dag. Niet omdat een van haar beslissingen als burgemeester van Amsterdam ophef heeft veroorzaakt, maar omdat naar buiten is gekomen dat haar zoon vorige maand is opgepakt door de Amsterdamse politie.

Woensdag is naar buiten gekomen dat de zoon van Femke Halsema op 14 juli is opgepakt door de politie. Hij werd met een vriend op heterdaad betrapt op het plegen van een inbraak in een onbewoonde Amsterdamse woonboot. Dat De Telegraaf dit nieuws groot op hun voorpagina bracht, heeft voor veel ophef gezorgd.

Advertentie

Nepwapen
Femke Halsema heeft dezelfde dag nog met een open brief op het nieuws gereageerd. Ze schrijft: “Mijn zoon had een (verboden) nepwapen bij zich waarmee hij met vrienden selfies maakte. Zij vonden een verwaarloosde en verlaten woonboot, waar zij naar binnen zijn gegaan. Politie is op de overlast af gekomen, mijn zoon is gaan rennen, heeft paniekerig het nepwapen weggegooid, is toen alsnog gestopt en ingerekend.”

Publieke straf
De moeder benadrukt dat ze flink op haar zoon heeft ingepraat, maar de media-aandacht onterecht vindt. “Ik verdien het elke dag gecontroleerd te worden en ter verantwoording te worden geroepen. Dat hoort bij mijn ambt. Mijn zoon is een gewone Amsterdamse jongen die inderdaad een fout heeft begaan die hij moet herstellen. Hij verdient geen extra publieke straf, alleen omdat hij mijn zoon is.”

Ergste vergrijp
Niet alleen de burgemeester zelf vindt alle media-aandacht onterecht. Op Twitter zijn veel mensen het met haar eens. Veel mensen delen de mening dat elke 15 jarigen nou eenmaal kattenkwaad uithaalt. Om de burgermeester te steunen delen veel mensen hun “ergste vergrijp als 15-jarige” en dat levert hilarische anecdotes op:

De winnaar van de dag:

 

 

De beste berichten van Libelle in je mailbox ontvangen? Meld je nu aan voor de nieuwsbrief!

Bron: RTL Nieuws. Beeld: ANP

voor jou geselecteerd

Laat meer voor jou geselecteerd zien