Hoera! Libelle is genomineerd. Stem nu >

Zoek binnen:

Eva Jinek in tranen tijdens De Wereld Draait Door

Eva Jinek heeft de Sonja Barend Award gewonnen voor het interview met politicus Farid Azarkan in haar talkshow Jinek. Dat is woensdagavond bekendgemaakt in De Wereld Draait Door.

De Sonja Barend Award, een jaarlijkse prijs voor het beste televisie-interview, gaf Sonja Barend persoonlijk uit handen. “Ik ben heel blij met de winnaar, die ik overigens vorig jaar voorspeld heb hier. Het had mij niet beter kunnen zinnen dit jaar, dan deze winnaar”, vertelde Sonja er van tevoren nog bij.

Advertentie

Het interview
Jinek sprak Azarkan over de DENK-plannen voor een online campagne. In deze nepcampagne werd een citaat bij PVV-leider Geert Wilders benoemd dat Wilders echter nooit had uitgesproken. “U spreekt zich zo vaak uit tegen nepnieuws en dat u dan zelf overweegt om een nepcampagne te gebruiken… Ik probeer die gedachtegang daarachter te begrijpen”, zei Jinek met een ijskoude blik in het gesprek dat op 20 juni 2018 werd uitgezonden.

Tekst gaat verder onder de video.

In tranen
Eva Jinek reageerde duidelijk geëmotioneerd op de prijs en al snel rolden de tranen over haar wangen tijdens de uitzending. “Ik had me voorgenomen dat dit niet ging gebeuren, maar dat zijn de hormonen! Het is omdat ik borstvoeding geef”, aldus de presentatrice. Ze vindt het duidelijk moeilijk om voor het eerst weer op televisie te zijn na de geboorte. “Ik heb na de geboorte van mijn kind mijn emoties nog niet helemaal onder controle”, excuseert de geëmotioneerde Jinek zich.

Het fragment.

De award
Een jury van ruim veertig mediaspecialisten verkoos Jinek uit een lijst van tien kanshebbers. Het was de tiende keer dat de prijs, georganiseerd door de VARAgids, werd uitgereikt. Vorig jaar won Janine Abbring de award met haar gesprek in Zomergasten met de terminaal zieke burgemeester Eberhard van der Laan van Amsterdam.

“Ik wilde deze prijs echt heel graag een keer winnen”, aldus Jinek bij VARAgids. “Dit is diepbevredigend en vrolijk makend, het laat me niet onberoerd.”

De mooiste berichten van Libelle in je mailbox ontvangen? Meld je aan voor onze nieuwsbrief.

Bron: dewerelddraaitdoor.bnnvara.nl. Beeld: ANP 

Tessel Tindert: “Na een paar minuten kijk ik om en raak ik in paniek”

Robert

Robert en ik gaan naar een hotelletje in Noordwest-Frankrijk waar we eerder zijn geweest. In Picardië, aan de monding van de Somme, de rivier waarbij in de Eerste Wereldoorlog zo bloedig is gevochten.

Daar lagen de loopgraven van waaruit miljoenen Franse, Engelse en Duitse jongens de dood in werden gejaagd. ‘Schuldig landschap’, zeg ik tegen Robert als we er bijna zijn. Links en rechts strekken zich lappendekens van gele korenvelden en groene weiden met witte koeien uit tegen een decor van zachtglooiende heuvels. Robert kijkt me niet-begrijpend aan.

Lees Verder >>

voor jou geselecteerd

Laat meer voor jou geselecteerd zien