Hoe sterk is jullie relatie? Doe hier de test>

Zoek binnen:

Dít is waarom Eva Jinek haar zoontje 'Pax' heeft genoemd

Eva Jinek is bevallen van haar eerste kind: Pax Valentijn van der Voorn. Ze legt uit waar de bijzondere naam vandaan komt.

Het jongetje is geboren in Amsterdam. “Hij is er, het beste dat ons kon overkomen”, schreef Eva bij de eerste foto van haar zoon die ze deelde op Instagram.

Advertentie

Het is allereerst een originele naam. In 2016 werden er maar zes jongens geboren die de naam Pax kregen. Toch is de naam niet heel toevallig voor het stel, want Eva’s naam bestaat uit drie letters, en haar vriend Dexter heet afgekort Dex. Dat eindigt ook nog eens met een ‘X’, en bestaat ook uit maar drie letters.

Pax betekent in het Latijn ‘vrede’. Daar past ook zijn tweede naam bij: Valentijn,van de heilige Valentinus, is Latijn voor ‘kracht’ en ‘gezond’. Eva is niet gelovig opgevoed, maar heeft er wel iets mee. “De kaders waarbinnen ik ben opgevoed, verschillen niet veel van die van gelovige mensen. Ik heb geleerd wat goed en kwaad is, hoe ik me behoor te verhouden tot mijn ouders, mijn broer, de mensen met wie ik werk, en de mensen in de samenleving. Daar hebben mijn ouders veel duidelijkheid over geschapen.”

Dan is PAX ook nog een kledingkastenserie van Ikea. Ook dat hebben veel mensen opgemerkt en de meubelketen reageert dan ook enthousiast op de komst van het kleintje.

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Hij is er, het beste dat ons kon overkomen: Pax Valentijn Van der Voorn, 6-9-2018. #jinekbaby

Een bericht gedeeld door Eva Jinek (@evajinekofficial) op

De beste berichten van Libelle in je mailbox ontvangen? Meld je aan voor onze nieuwsbrief.

Bron: AD. Beeld: Instagram

Art Rooijakkers: “Ik was totaal niet op het vaderschap voorbereid”

Art Rooijakkers Libelle

Presentator Art Rooijakkers (44) heeft niet stilgezeten tijdens de lockdown: hij schreef De eeuw van mijn dochters. In dit boek beschrijft hij hoe de wereld eruit zal zien als zijn nu driejarige dochters Puk en Keesje volwassen zijn.

Als Art Rooijakkers om 9.00 uur ’s ochtends arriveert, heeft hij al een uur getraind in de sportschool. Dat doet hij een paar keer per week. De presentator wil fit blijven, niet in de laatste plaats

Lees Verder >>

voor jou geselecteerd

Laat meer voor jou geselecteerd zien