Hoera! Libelle is genomineerd. Stem nu >

Zoek binnen:

Even bellen met... 100% NL radio-dj Chantal Hutten: "Ik laat me omscholen tot verpleegkundige"

100% NL radio-dj Chantal Hutten (26) gaat zich laten omscholen tot verpleegkundige. Wij bellen haar om te vragen hoe ze tot deze keuze is gekomen. “Ik kijk het meest uit naar een infuus prikken.”

Waarom stoppen als DJ?
“Ik ben niet volledig gestopt, maar ik heb wel een flinke carrièreswitch gemaakt. De hoofdfocus komt op iets anders te liggen. Ik blijf invallen bij 100% NL maar ik ga mezelf wel omscholen tot verpleegkundige. Radio maken is iets dat ik nog steeds heel erg leuk vind, maar ik dacht al een langere tijd na om mezelf om te scholen tot verpleegkundige.”

Advertentie

Waarom omscholen tot verpleegkundige?
Verpleegkundige is heel belangrijk werk. Ik heb er lang over nagedacht en ik vind het zo’n mooi en dankbaar beroep. Je staat in contact met mensen en je helpt hen. Maatschappelijk betrokken zijn, vind ik belangrijk. Ik mis die voldoening soms. Daarnaast heb ik ook altijd interesse gehad in de medische wereld. Toen ik een polsoperatie kreeg, heb ik drie keer een video opnieuw gekeken van hoe ze dat doen. ”

Gek om terug naar school te gaan?
“Ik vind het niet gek maar ik had niet verwacht dat ik terug de schoolbanken in zou gaan. Ik vind het leuk om mezelf uit te dagen en dat is ook iets wat ik heb gemist.”

Heeft corona de doorslag gegeven?
“Ja, zeker. Tijdens corona zag ik hoe belangrijk dit werk is. Ik denk er zeker niet te licht over. Ik heb gezien hoe zwaar het is, maar het is zó belangrijk in tijden van zo’n crisis. Als verpleegkundige moet je ook veel verschillende kanten beheersen. Als iemand bijvoorbeeld alleen sterft omdat er geen familie bij mag, is er vaak wel een verpleegkundige bij. Daar wil ik onderdeel van uitmaken en ik ben benieuwd hoe dat gaat zijn.”

Wat ga je missen bij 100% NL?
“Mijn collega’s ga ik het meest missen. Iedereen is heel vriendelijk tegen elkaar en sommige collega’s kan ik ook echt vrienden noemen. Die ga ik nu minder zien en dat vind ik jammer.”

En wat niet?
“Het klinkt misschien gek, maar we zaten in een oude boerderij met een wespennest in het dak. Daar vlogen hoornaars die klonken als helikopters. Als ik van de deur naar de auto moest lopen, was ik vaak in een panische staat. Als ik een meeting had met mijn programmadirecteur deed ik ook vaak het raam dicht. Ik heb echt geen zin om met wespen binnen te zitten. Dát ga ik echt niet missen.”

Krijg je dan straks niet minder betaald?
“Daar kan ik mezelf totaal niet druk om maken. Ik vind mijn passie volgen veel belangrijker.”

Wat vond je omgeving van je keuze?
“Ze wisten dat ik al langer interesse had in dat medische gedeelte, maar ik ga natuurlijk wel totaal een andere kant op. Gelukkig vindt mijn omgeving het vooral heel leuk en dapper dat ik dit ga doen.”

Waar kijk je het meest naar uit?
“Geen idee waarom, maar ik kijk het meest uit naar een infuus prikken. Dat lijkt me om de een of andere reden echt leuk. Ik zie die praktijklessen al helemaal voor me met zo’n nep arm. Misschien vind ik het in de praktijk niks, maar in mijn hoofd vind ik het superleuk. Mijn partner heeft wel gezegd: ‘alles wat je op mij uitprobeert, test ik ook op jou.’”

De beste berichten van Libelle in je mailbox ontvangen? Meld je aan voor onze nieuwsbrief.

Beeld: 100% NL. 

Lees meer

Weekend bezigheid: groene kunstwerkjes achter glas

groene kunstwerkjes

Hou je van groen en doe je mee met de kamerplantentrend, maar dan wél op jouw manier? En ben je een beetje handig? Maak dan deze prachtige groene lijsten om je interieur mee op te fleuren.

groene kunstwerkjes

Dit heb je nodig voor de groene kunstwerkjes

  • •Transparante lijsten van eiken met elastiek: A5 €26,95 / A4 €39,95 / A3 €54,95  (Moebe v
Lees Verder >>

voor jou geselecteerd

Laat meer voor jou geselecteerd zien