Hoe sterk is jullie relatie? Doe hier de test>

Zoek binnen:

Even beppen over plastic tasjes

Personal organizer Caroline Griep geeft elke week de beste tips om je huis opgeruimd en geordend te houden.

Misschien is het wel de eerste opruimles die ik thuis leerde: plastic tasjes laat je niet, lees nóóit, rondslingeren! Als eerbetoon aan mijn moeder Bep introduceer ik daarom bij deze de opruimterm ‘beppen’! Het werkt zo: als je iets gekocht hebt en je komt er mee binnen, pak je het uit en het tasje berg je op. Op een vaste plek waar je ze niet ziet.

Advertentie

Rondslingerende plastic tassen maken een huis namelijk écht onnodig rommelig. En het ziet er ook nog eens ongezellig uit. Bovendien: hoe vaak ik niet tasjes met inhoud tegenkom, waarvan mijn opruimklant uitroept: “O, is die tube lijm, die schroevendraaier, dat schrijfblok dáár, ik kon het nergens meer vinden en heb een nieuwe gekocht!”

Maak dus eens een rondje door je huis en kijk hoeveel plastic tassen (met of zonder inhoud) er rondzwerven. Verzamel ze. Plastic tassen zijn geen opbergers, écht niet, ook niet in de schuur, kelder of op zolder. Spullen hebben een vaste plek nodig, in een kast, op een plank, in een lade of met soortgenoten in een doos, kist of bak.

Er ‘kleeft’ trouwens iets vreemds aan plastic tassen. Ze hebben een hoge bewaarfactor: je weet immers maar nooit of je ze niet nog een keer kunt gebruiken. Nu is een kleine voorraad plastic tassen inderdaad praktisch, maar geen mens heeft er veertig, of meer, nodig… Bewaar de beste en gooi de rest weg.

Natuurlijk is plastic niet goed voor het milieu, maar gelukkig worden steeds meer tasjes van recyclebaar en gerecycled materiaal gemaakt. Bovendien wordt plastic inmiddels op veel plekken apart ingezameld. Beter is nog als ze je huis niet eens binnenkomen omdat je altijd een duurzame tas bij je hebt om je boodschappen in te vervoeren. Maar dat lukt helaas niet altijd. Als je vanaf nu bept, heb je geen last meer van de rommel die ze veroorzaken.

Meer tips van Caroline? Je vindt ze op griepruimtop.nl en op Carolines Facebookpagina.

Fotografie: René Gonkel. Styling: Sonja Balfoort. Portret: Suzanne Liem

 

Femke: “Ik neem me subiet voor om vanaf morgen de boel de boel te laten”

huishouden

Femke (40) is freelance journalist. Ze woont met Oscar en zoon Nathan (7) in Amsterdam. Iedere week schrijft ze in Libelle wat haar bezighoudt. Deze week is ze geïrriteerd over haar rol in het huishouden.

“Zullen we elkaar vertellen waar we goed in zijn?” We oefenen het al een tijdje, maar Nathan blijft het moeilijk vinden om zijn sterke punten op te sommen. Nu begint hij er zelf mee. “Ik ben goed in verhalen vertellen. Ik ben goed in lego bouwen. Ik ken alle automerken.” Hij gaat verbazingwekkend snel, deze avond. “Nu jij”, zegt hij plotseling. Mijn gedachten

Lees Verder >>

voor jou geselecteerd

Laat meer voor jou geselecteerd zien