Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

Zoek binnen:

'Even tot hier'-kijkers lyrisch: "Om door een televizieringetje te halen"

Het was zaterdag het op twee na best bekeken programma van de avond, de satirische show Even tot hier. Maar liefst 1,3 miljoen mensen stemden om 21.30 uur op het programma af. Op Twitter zijn kijkers lyrisch over de uitzending. 

Even tot hier was weer steengoed. Een applaus voor Niels, Jeroen en de makers”, klinkt het onder meer.

Advertentie

Even tot hier: het nieuws in musicalvorm

Elke zaterdagavond nemen Niels van der Laan en Jeroen Woe de week door in een muzikale voorstelling, samen met hun band en ensemble. Het belangrijkste nieuws van de afgelopen week passeert in rap tempo én in musicalvorm de revue. Ook ontvangen de heren elke week een zingende gast die optreedt met een eigen nummer, maar dan met een nieuwe liedtekst die helemaal is afgestemd op de actualiteit.

Zaterdagavond was die gast niemand minder dan Xander de Buisonjé. Zijn hit Hou me vast heeft voor het programma een nieuwe tekst over het coronavaccin gekregen. Terwijl hij zichzelf op de piano begeleidt, klinkt het “Hou me vast, prik die naald diep in m’n schouder”. Het digitale publiek ligt in een deuk.

‘Ik was het niet’

Ook de toeslagenaffaire komt uitgebreid aan bod, waarbij tienduizenden ouders de afgelopen jaren slachtoffer zijn geworden van de fraudejacht van de Belastingdienst. Met het nummer Ik was het niet maken Niels van der Laan en Jeroen Woe pijnlijk duidelijk hoe alle betrokkenen in deze situatie naar elkaar wijzen:

Op Twitter is het programma al gauw hartstikke trending en regent het complimenten voor Niels, Jeroen en hun team. Kijkers laten weten dat de mannen elke week weer de spijker op z’n kop tikken met hun humoristische sketches over toch veelal serieuze onderwerpen:

De beste berichten van Libelle in je mailbox ontvangen? Meld je nu aan voor de nieuwsbrief!

Bron: Twitter. Beeld: NPO

Lees meer

Maartje en de meisjes deel 57: “Het is zo fijn wat je doet, Vera”

Maartje

Tijdens haar derde rondje rennen deze week, loopt Maartje Vera tegen het lekkere lijf. Samen sprinten ze naar Vera’s huis voor een verrukkelijke smoothie, maar blijkbaar is dat niet het enige dat ze in petto heeft.

Ze heeft twee smoothies in haar hand en alleen een badjas aan. Onschuldig kijken heeft geen zin meer, want we voelen allebei wel wat er gaat gebeuren. Dat vind ik ook zo leuk aan Vera. Durf. Ze laat duidelijk zien dat ze me wil en dat vind ik woest aantrekkelijk. Glunderend stapt ze met smoothies en al de douche binnen.

“Om je vingers bij af te likken”,

Lees Verder >>

voor jou geselecteerd

Laat meer voor jou geselecteerd zien