Center Parcs: samen uitwaaien aan de Zeeuwse kust

Zoek binnen:

Passagiers filmen ongegeneerd fataal treinongeluk terwijl fietser overlijdt

Op het traject Haarlem-Santpoort-Noord heeft een trein een fietser geraakt. De fietser overleed ter plekke. Passagiers van de trein deden maar één ding.

En dat was filmen en foto’s maken met hun telefoons. De Officier van Dienst bij ProRail die bij het incident aanwezig was is geschrokken. Hij is niet blij met hoe mensen hebben gereageerd.

Advertentie

“Getwijfeld of ik dit moest delen maar mogelijk helpt een beetje aandacht. Gisteren bij een aanrijding persoon vonden een aantal mensen in de trein het nodig om e.e.a. te filmen en te fotograferen.. Wij zouden het respecteren als de telefoons in de tas blijven!”, schrijft hij op Twitter.

De reacties zijn wisselend. Volgens sommigen is het juist handig dat mensen gelijk filmen, omdat er zo meer bewijsmateriaal is voor de politie. Maar anderen blijven het vreemd vinden: “Wat bizar zeg!! Sommige mensen genieten tegenwoordig alleen nog maar van de ellende van een ander. Zoiets is niet te verbieden laat staan te handhaven”, schrijft iemand.

Hoe de botsing heeft kunnen gebeuren, wordt nog onderzocht. Volgens experts is het niet te vermijden dat mensen hun mobiel erbij pakken als er ‘iets gebeurt’.

De beste berichten van Libelle in je mailbox ontvangen? Meld je aan voor onze nieuwsbrief.

Bron: ANP. Beeld: iStock

Dagboek Maud 24: “Mam, doe niet zo gek, dat is gevaarlijk!”

Maud - Libelle

Premium

De psycholoog heeft Maud geadviseerd haar moeder meer te stimuleren om haar uit haar depressie te trekken.

Natuurlijk ga ik proberen om mama uit haar depressie te halen. Ik wil haar laatste levensfase zo aangenaam mogelijk maken. Als me dat mijn laatste beetje vrije tijd kost, dan is dat maar zo. Gevolg is wel dat ik constant ruzie heb met Koen. Terwijl ik aan mama voordoe hoe ze een appel schilt en de tafel dekt, stoort hij me de hele tijd met onnozele vragen als: “Weet je of we nog koffiepads hebben?” “Hoe laat komt de post meestal?” “Op welke dag

Lees Verder >>

voor jou geselecteerd

Laat meer voor jou geselecteerd zien