Lekker lezen: Libelle bookazines voor € 3,35

Zoek binnen:

Femke Halsema schrijft openhartige brief over ‘gewapende inbraak van zoon’

Femke Halsema heeft woensdag gereageerd op de vermeende gewapende inbraak die haar 15-jarige zoon zou hebben gepleegd. De jongen werd in juli gearresteerd in verband met een inbraak op een woonboot, maar is volgens Femke onschuldig. In een openhartige brief aan de inwoners van Amsterdam doet ze haar verhaal.

De 52-jarige Femke Halsema is sinds juli 2018 burgemeester van Amsterdam. Van 2002 tot 2010 was zij fractievoorzitter en politiek leider van Groen Links.

Advertentie

Inbraak zoon Femke Halsema
De zoon van Femke Halsema werd 14 juli opgepakt. Hij werd met een vriend op heterdaad betrapt op het plegen van een inbraak in een Amsterdamse woonboot, wat groot uitgemeten werd in De Telegraaf. De arrestatie is inmiddels bevestigd door de woordvoerder van Halsema en haar advocaat Peter Plasman.

Nepwapen
Woensdag reageert de burgemeester van Amsterdam voor het eerst op het nieuws. Ze schrijft: “Mijn zoon had een (verboden) nepwapen bij zich waarmee hij met vrienden selfies maakte. Zij vonden een verwaarloosde en verlaten woonboot, waar zij naar binnen zijn gegaan. Politie is op de overlast af gekomen, mijn zoon is gaan rennen, heeft paniekerig het nepwapen weggegooid, is toen alsnog gestopt en ingerekend.”

Zenuwachtig verhoor
De moeder benadrukt dat ze flink op haar zoon heeft ingepraat, maar de media-aandacht onterecht vindt. “Ik verdien het elke dag gecontroleerd te worden en ter verantwoording te worden geroepen. Dat hoort bij mijn ambt. Mijn zoon is een gewone Amsterdamse jongen die inderdaad een fout heeft begaan die hij moet herstellen. Hij verdient geen extra publieke straf, alleen omdat hij mijn zoon is.”

Wil je de hele brief van Femke Halsema over deze kwestie lezen? Dan kun je dat hier doen.

De laatste nieuwtjes, tips en trends in je mailbox? Meld je aan voor de gezelligste nieuwsbrief van Nederland!

Bron: RTL Nieuws. Beeld: ANP

Jan, Jaap en Robin van 3JS: “Genieten van het moment is noodzaak geworden”

3JS

De afgelopen maanden lag zo’n beetje alles stil, maar niet bij 3JS. Midden in coronatijd bracht de Volendamse band een gloednieuw album uit. Opgenomen met een kersvers derde bandlid, Robin – uiteraard ook een Volendammer – wiens tweede naam gelukkig wél met een J begint.

Een voor een melden de leden van 3JS zich bij het kantoor van hun management, boven een kapsalon in een Volendamse winkelstraat, het dorp waar de drie heren wonen. Hier hebben we afgesproken voor het interview waarna we naar Marken gaan voor de fotoshoot. Aan de muren hangen gouden en platina platen

Lees Verder >>

voor jou geselecteerd

Laat meer voor jou geselecteerd zien