Libelle Beauty cadeaubox met 77% korting!

Zoek binnen:

Radio-dj Fien Vermeulen (26) vertelt goudeerlijk over haar leven na kanker

Qmusic-nieuwslezeres en -dj Fien Vermeulen (26) kreeg ruim vijf jaar geleden kanker. Gelukkig is ze inmiddels een paar jaar schoon, maar de ziekte heeft nog dagelijks invloed op haar leven, schrijft ze op Instagram.

En dat vindt ze moeilijk om toe te geven.

Advertentie

‘Heb je haar weer’
De nieuwslezeres post dat ze getwijfeld heeft om haar verhaal met zoveel mensen te delen. “Mag ik van mezelf na zoveel jaren schoon zijn nog toegeven dat kanker dagelijks invloed heeft op mijn leven? Als je niet meer kaal bent, je leven hebt opgepakt, een baan hebt, weer voor jezelf kan zorgen en zoveel hebt om gelukkig mee te zijn, voelt dat soms van niet. Erover praten wordt moeilijker, een gesprek starten over wat je voelt al helemaal. Ik wil niet dat mensen denken: heb je haar weer. Maar het is er wel”, schrijft ze.

Paniek
Ze is dankbaar dat de angst steeds iets meer naar de achtergrond verplaatst. “Maar vanaf het moment dat ik op mijn 21e kanker kreeg, lijkt het wel alsof ik een Fien voor, tijdens en na ben geworden. Ik vind het moeilijk om die drie met elkaar te vereenzelvigen. Wie ben je dan? Ik weet het soms niet en kan in paniek raken als ik me bedenk dat ik geen idee heb wat ik nou allemaal aan het doen ben en wil zijn.” Ze sluit af met een advies aan alle ex-patiënten en hun naasten: blijf een gespreksopening zoeken.

Mooie reacties
Onder haar bericht stroomt het vol met lof en lieve reacties voor Fien. Volgers noemen haar een ‘powervrouw’ en veel mensen herkennen zich in haar mooie verhaal.

Dit bericht bekijken op Instagram

5.5 jaar 🍀Voor het eerst twijfelde ik of ik dit moest delen na deze controle. Mag ik van mezelf na zoveel jaren schoon zijn nog toegeven dat kanker dagelijks invloed heeft op mijn leven? Als je niet meer kaal bent, je leven hebt opgepakt, een baan hebt, weer voor jezelf kan zorgen en zoveel hebt om gelukkig mee te zijn, voelt dat soms van niet. Er over praten wordt moeilijker, een gesprek starten over wat je voelt al helemaal. Ik wil niet dat mensen denken: heb je haar weer. Maar het is er wel. De angst dat het terugkomt is door de jaren heen steeds een stukje meer naar de achtergrond verplaatst, daar ben ik dankbaar voor. Maar vanaf het moment dat ik op mijn 21e kanker kreeg, lijkt het wel alsof ik een Fien voor, tijdens en na ben geworden. Ik vind het moeilijk om die 3 met elkaar te vereenzelvigen. Wie ben je dan? Ik weet het soms niet en kan in paniek raken als ik me bedenk dat ik geen idee heb wat ik nou allemaal aan het doen ben en wil zijn. Juist iets om over te praten natuurlijk. Dus als ambassadeur van KWF geef ik hier het goede voorbeeld, voor alle ex patiënten en hun naasten: blijf een gespreksopening zoeken. Mijn liefste dokter Fijnheer doet dat door altijd minimaal een half uur uit te trekken terwijl hij eigenlijk maar 10 minuten heeft. Mijn mama doet dat ook. Een week geleden kreeg ik van haar een kaartje in de bus. Er stond op: If you don’t know where you’re going, any road will take you there. Dankjewel, dat je er bent en me blijft volgen in waar ik ook zit met mijn gedachten ♥️

Een bericht gedeeld door Fien Vermeulen (@fienvermeulen91) op

De beste berichten van Libelle in je mailbox ontvangen? Meld je nu aan voor de nieuwsbrief!

Bron: Instagram. Beeld: ANP

Zo ziet deze week (14 juli t/m 20 juli) eruit volgens jouw numeroscoop

Numeroscoop

Er is een gloednieuwe week aangebroken. Dus tijd voor een nieuwe numerologische weekvoorspelling. Ben jij benieuwd wat jou deze week te wachten staat?

Numerologie is een studie over de getallen in je leven. Het is een eeuwenoude wiskundige wetenschap die gebaseerd is op het idee dat het hele universum een systeem is dat te ontrafelen valt naar basiselementen: nummers. Gebeurtenissen en persoonlijkheden ontwikkelen zich niet in het wilde weg, maar hebben samenhang en betekenis. De getallen helpen ons om onszelf en de wereld om ons heen beter te begrijpen.
Numerologie werkt

Lees Verder >>

voor jou geselecteerd

Laat meer voor jou geselecteerd zien