Lekker lezen: Libelle bookazines voor € 3,35

Zoek binnen:

Fien Vermeulen is 6,5 jaar schoon en staat stil bij de heftige momenten

Fien Vermeulen, Q-music-nieuwslezeres en Expeditie Robinson-deelneemster (of beter gezegd complotkoningin), is sinds vrijdag 6,5 jaar schoon. Daar besluit ze een emotioneel bericht aan te wijden op Instagram.

Ze was slechts 21 jaar toen ze de diagnose non-hodgkinlymfoomkanker kreeg. Al een paar maanden voelde ze zich niet goed; ze moest veel hoesten, zweten, kwam aan in haar gezicht terwijl haar broek los zat, was duizelig en had last van haaruitval. “De maanden dat ik doorraasde in een race voor een carrière en de signalen van mijn lichaam negeerde”, schrijft ze nu op Instagram.

Advertentie

Laatste haren
Een roerige tijd volgde, maar nu is Fien 6,5 jaar schoon. Tijd om stil te staan bij een aantal dingen: “Mijn mama die na deze controle zegt: ik ben zo blij dat je er bent. De minuten die in mijn geheugen gegrift staan waarin mijn vader huilend naast mijn ziekenhuisbed zat en zei: het spijt me zo dat ik dacht dat je je aanstelde. Mijn zus tijdens de uren dat ze me in bad deed en mijn laatste haren van mijn hoofd veegde.”

Lieve dokter
Langzaam maar zeker kijkt ze nu weer positief naar de toekomst: “De dagen die maanden en vervolgens jaren werden waarin ik vertrouwen terug kreeg in een toekomst”, schrijft ze bij een foto met haar arts. “Tijd om tijdens dagen als deze even stil te staan bij herinneringen en om te relativeren. Tijd die mij gegeven is door deze lieve dokter Fijnheer. En tijd die wonden heelt, die soms weer even open gaan zodat je er over kunt praten.”

9 november 2019
“Vandaag neem ik een moment voor verdriet om wat is geweest en dankbaarheid voor alle dagen die ik heb. Tijd die anderen niet meer hadden. Morgen weer een nieuwe dag, wat een tijd om te leven.”

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

6.5 jaar schoon 🍀 Iemand vroeg me laatst, wat kanker voor mij betekent. Tijd. Mijn mama die na deze controle zegt: ik ben zo blij dat je er bent. De minuten die in mijn geheugen gegrift staan waarin mijn vader huilend naast mijn ziekenhuisbed zat en zei: het spijt me zo dat ik dacht dat je je aanstelde. Mijn zus tijdens de uren dat ze me in bad deed en mijn laatste haren van mijn hoofd veegde. De maanden dat ik doorraasde in een race voor een carrière en de signalen van mijn lichaam negeerde. De dagen die maanden en vervolgens jaren werden waarin ik vertrouwen terug kreeg in een toekomst. Tijd om tijdens dagen als deze even stil te staan bij herinneringen en om te relativeren. Tijd die mij gegeven is door deze lieve dokter Fijnheer. En tijd die wonden heelt, die soms weer even open gaan zodat je er over kunt praten. Vandaag neem ik een moment voor verdriet om wat is geweest en dankbaarheid voor alle dagen die ik heb. Tijd die anderen niet meer hadden. Morgen weer een nieuwe dag, wat een tijd om te leven ❤

Een bericht gedeeld door Fien Vermeulen (@fienvermeulen91) op

De mooiste berichten van Libelle in je mailbox ontvangen? Meld je aan voor onze nieuwsbrief.

Bron: Instagram. Beeld: ANP

Columnist Hans: “Het nadeel van gespreksnarcisten? Ze vréten energie”

Hans

Hans Verstraaten is journalist en schrijft elke week over de kleine én grote dingen in zijn leven. Deze week: gespreksnarcisten.

Gespreksnarcisme, ik had er nog nooit van gehoord. Een gespreksnarcist is iemand die gedurende een gesprek alleen maar over zichzelf wil spreken. Nu ik wist wat het was, moest ik meteen aan mijn buurvrouw Annemieke denken. Vorige week moest ik uitwijken voor een auto, waarbij ik van mijn fiets viel en mijn voet verstuikte. Dat liep een beetje moeilijk. “Wat heb jij nou?”, vroeg Annemieke, toen ik haar huis voorbij strompelde. “Van mijn fiet

Lees Verder >>

voor jou geselecteerd

Laat meer voor jou geselecteerd zien