Hoe sterk is jullie relatie? Doe hier de test>

Zoek binnen:

Kijkers 'First dates' in shock door kandidaat die hond eet

Sommige gespreksonderwerpen kun je het beste vermijden tijdens een eerste date. Zo kun je het beter niet te lang over je ex hebben, over de politiek of of je vreemde eetgewoontes. Een kandidaat van First dates was duidelijk niet op de hoogte van de ongeschreven date-regels.

Zo vertelde kandidaat Marten in het programma dat hij tijdens een reis naar China hond had gegeten.

Advertentie

Kandidaat First dates eet hond

Marten (36) vertelt aan zijn date Nadja (29) uitvoerig over zijn passie voor reizen. Dat hebben ze gemeenschappelijk, want Nadja trekt er ook graag op uit. Zo heeft ze een tijd in Marokko gewoond.

Wat Marten aantrekt in verre vakanties? Vooral het ervaren van een cultuurshock, zo blijkt. Hoe extremer, hoe beter, zegt hij tegen zijn date. “En dan ook qua eten.”

Nadja begint op dat moment al bedenkelijk te kijken, maar ze stelt toch nog een geïnteresseerde vraag. “Wat vind je het lekkerste eten? Van welk land?” vraagt ze. “Het lekkerste heb ik gegeten in China. Ook de wat raardere dingen. Ik heb daar hond gegeten.”

Voor Nadja is het een afknapper. Ze is een groot hondenliefhebber. “Iedereen moet doen wat-ie wil, maar hond eten is wel heftig”, zegt ze tolerant. “Dadelijk eet-ie mijn hond op.”

Marten snapt de ophef niet. “Een koe is een dier, een hond is ook een dier.” Ook verwijst hij naar de Nederlandse vleesindustrie. Met een koe of varken dat je eet, wordt hier ook niet heel goed om gegaan, zo vindt hij.

Hond eten? Kijkers zijn geschokt

Dan komt de vraag of ze elkaar nog eens willen zien. Marten zegt: “Als het aan mij ligt wel.” Nadja voelt echter geen aantrekkingskracht. En ja, die hond. Die vond ze toch wel heel heftig. Marten: “Die vinden de meeste mensen heftig.”

Dat blijkt inderdaad, want op Twitter zijn de reacties niet mals. Kijkers snappen er niets van; hond eten en dat ook nog vertellen op een eerste date (en op televisie).

De beste berichten van Libelle in je mailbox ontvangen? Meld je aan voor onze nieuwsbrief.

Bron: First dates. Beeld: BNN Vara/ Annemieke van der Togt

Lees meer

Tessel Tindert: “Wat bedoel je met manisch? Ik dacht juist dat je depressief was”

Tessel Tindert

In Roberts huis was het een onbeschrijflijke bende van vuile kopjes, bordjes, blikjes, glazen. De tafel zat onder de kringen. Er lagen kruimels. De gordijnen waren half gesloten. Het stonk er naar oude bloemen en vuile sokken.

Door de halfopen keukendeur zag ik het aanrecht vol vuile vaat. Voorzichtig ging ik zitten in de stoel naast de bank. Ik voelde woede, maar ook verdriet en medelijden. Hier lag een man op de bank die duidelijk leed. Die zich geen raad meer wist met zichzelf. Die niet meer voor zichzelf kon zorgen. ‘Sorry’, herhaalde Robert. ‘Sorry.’

‘Waar

Lees Verder >>

voor jou geselecteerd

Laat meer voor jou geselecteerd zien