Italiaans leren tassen van € 329,- voor € 79,95

Zoek binnen:

Kijkers onder indruk van eerste aflevering van 'Five days inside' met Natasja Froger

Het nieuwe seizoen van ‘Five days inside’ is heftig begonnen. Natasja Froger (54) was de eerste die het stokje mocht overnemen van Beau van Erven Dorens (49) en liep een week mee in Kloosterhoeve, een inrichting waar Huntington-patiënten verblijven.

De emoties lopen al meteen hoog op als de presentatrice de ‘Herinner gisteren, droom van morgen, maar leef vandaag’ op een muur in de inrichting ziet staan.

Advertentie

“Gatver, wat is dit een oneerlijke rotziekte”

“Deze lijfspreuk zou iedereen moeten hebben”, aldus Natasja. “Zeik niet over wat je niet hebt, maar wees gewoon eens blij met wat je wel hebt. Dat je gewoon een lijf hebt dat het gewoon doet. Gatver, wat is dit een oneerlijke rotziekte (…) Want zo weinig mensen, inclusief mijzelf, weten van Huntington. En het roeit gewoon hele families uit.”

Ziekte van Huntington

De ziekte van Huntington is een erfelijke hersenaandoening die zorgt voor ernstige motorische symptomen, verstandelijke achteruitgang en psychiatrische problemen. Kinderen van de dragers van het gen hebben ook nog eens 50 procent kans om het ook te krijgen. Dat er in de aflevering twee broers en twee zussen te zien zijn, is dan ook niet toevallig.

Moeilijk afscheid

Vooral bij het afscheid heeft Natasja het moeilijk. “Ik weet even niet wat ik zeggen moet,” zo stamelt de presentatrice. “En dat heb ik niet zo snel. Jeetje, wat heb ik veel meegemaakt in deze week. Wat gaat dit ver door en wat realiseer je je niet, er zijn natuurlijk meer ziektes, maar deze ziekte pakt hele families en erger nog: vaagt hele families weg. Er is zoveel ellende in dit pand, maar ook heel veel liefde. Daar troost ik me mee.”

Reacties Twitter

Ook de kijkers van het programma zijn erg onder de indruk van de aflevering. Op Twitter wordt enthousiast én ontroerd gereageerd:

De mooiste berichten van Libelle in je mailbox ontvangen? Meld je aan voor onze nieuwsbrief.

Bron: RTL 4, Twitter. Beeld: ANP/RTL

Meghan trekt haar eigen plan: een royal maar dan in ‘nieuwe stijl’

Meghan Markle

Premium

2019 was een bewogen jaar voor de hertogin van Sussex. Hoogtepunt was de geboorte van Archie, dieptepunt de vernederende publicaties in tabloids over de relatie met haar vader. Hoe dan ook, met opgeheven hoofd en hand in hand met Harry bewees ze een ‘royal nieuwe stijl’ te zijn.

Het is voor alle partijen – Buckingham Palace, royal fans, critici, de media – nog altijd wennen: een zelfverzekerde,
eigenwijze nieuwe royal als Meghan, de hertogin van Su

Lees Verder >>

voor jou geselecteerd

Laat meer voor jou geselecteerd zien