Hoera! Libelle is genomineerd. Stem nu >

Zoek binnen:

Fleur en Julian trouwen 24 keer, en wel om een héél bijzondere reden

Het lesbische stel Fleur en Julian zijn van plan om elkaar maar liefst 24 keer het jawoord te geven. Niet alleen omdat ze gek op elkaar zijn, maar ook omdat het eindelijk kán: ‘’We hebben besloten om in alle landen te trouwen waar dat mogelijk is voor homo- en lesbische stellen.’’

Het Nederlands-Belgische kunstenaarsechtpaar Fleur Pierets en Julian Boom kwamen elkaar 7 jaar geleden voor het eerst tegen op een feestje in Amsterdam. Vanaf dat moment ging het snel. “Het was liefde op het eerste gezicht. Na 2 weken woonden we al samen in Amsterdam”, vertelt Fleur aan RTL Nieuws.

Advertentie

Verschillende landen
De twee kunnen zich een leven zonder elkaar inmiddels niet meer voorstellen, en willen daarom in het huwelijksbootje stappen. Maar dan wel op een bijzondere manier: ze gaan trouwen in alle 24 landen waar dat mogelijk is voor homo- en lesbische stellen.” Dat moeten er natuurlijk veel meer worden”, zegt Fleur.

Niet minder romantisch
Er zijn namelijk nog steeds 170 landen waar homo’s en lesbiennes niet mogen trouwen. Fleur en Julian zien hun bruiloften dan ook vooral als een project, al maakt dat het niet minder romantisch volgens hun. “We houden veel van elkaar, maar ook veel van kunst.”

New York
Het eerste huwelijk van het stel vond vorig jaar plaats in New York. “In New York kunnen lesbische stellen sinds 2 jaar trouwen. En ze zijn er daar supertrots op. Die vibe willen we meegeven aan ons project. En New York is natuurlijk een heel gave stad.’’ Heel groots hebben ze het niet gevierd, er was geen familie bij, alleen 2 goede vrienden. “Anders wordt het ook veel te duur. En de huwelijken zijn natuurlijk ook meer symbolisch.’’

Vluchten en verblijf
Al is 24 keer in het huwelijksbootje stappen natuurlijk allesbehalve goedkoop. ‘’De vluchten en het verblijf moeten we wel betalen. Gelukkig kunnen we overal gratis trouwen. Alle landen willen heel graag meewerken. En voor de jurk zoeken we samenwerking met zoveel mogelijk plaatselijke designers.”

Documentaire
Fleur en Julian zijn van plan om in 18 maanden tijd de wereld over te reizen. Ze gaan nog naar Parijs, Lissabon, Barcelona en dan door naar Canada en Nieuw-Zeeland. Omdat ze graag een documentaire willen maken van de huwelijken, nemen ze de camera mee. De beelden en video’s komen uiteindelijk terug in een tentoonstelling.

Vieren van de liefde
Het doel van de documentaire? “We willen mensen bewust maken. Lang niet iedereen weet dat je maar in 24 landen kunt trouwen als je lesbisch of homo bent. Maar we willen ook laten zien hoe mooi het is dat dit soort huwelijken mogelijk is. Hopelijk gaan meer landen dit introduceren. En we vieren natuurlijk iedere keer weer onze liefde voor elkaar.”

Iedere dag (gratis!) de best gelezen berichten van Libelle in je mailbox? Meld je aan voor de nieuwsbrief!

Bekijk ook deze video:

Bron: RTL Nieuws. Beeld: iStock/Facebook

10 nieuwe medische behandelingen: van eiwitten tegen migraine en afvallen met een maagballon

vrouwenkwalen

Spataderen bestrijden met een roterend draadje, rimpels liften met een straaltje gas en virtuele pijnbestrijding: de medische ontwikkelingen staan niet stil. De 10 nieuwste behandelingen.

1. Buikspoeling bij eierstokkanker

Het is een van de sluipendste en agressiefste vormen van kanker: eierstokkanker. Er zijn nauwelijks voortekenen en als het ontdekt wordt, is het vaak te laat. Jaarlijks krijgen 1300 vrouwen in Nederland eierstokkanker. Drie op de vier van hen hebben al uitzaaiingen in de buik. Vijf jaar na de behandeling is nog ongeveer een derde van deze vrouwen

Lees Verder >>

voor jou geselecteerd

Laat meer voor jou geselecteerd zien