Libelle Vrijheid: verhalen om nooit te vergeten >

Zoek binnen:

Foto van laatste wens terminaal zieke jongen maakt wereldwijd diepe indruk

Een indrukwekkend en tegelijkertijd enorm verdrietig beeld vliegt momenteel het internet over. Op de bewuste foto zien we een zieke jongen op een brancard over de bergen uitkijken.

Het is de allerlaatste wens van de terminale 19-jarige jongen uit Assen.

Advertentie

Liefde voor de bergen
Dankzij Stichting Ambulance Wens kon de zieke tiener nog 1 keer naar zijn geliefde bergen in Zwitserland. Een van de vrijwilligers van de stichting behandelt de jongen meerdere keren per week en hoorde over de wens van de jongen. “De bergen waren zijn lust en zijn leven”, vertelt Kees, oprichter van de stichting, aan Dagblad van het Noorden.

Verdriet en schoonheid
Samen met 2 begeleiders reisde de jongen per ambulance naar de Zwitserse Alpen om nog 1 keer van zijn geliefde bergen te kunnen genieten. Ook mocht de jongen met een helikopter over de bergen heen vliegen. De foto van de jongen op zijn brancard – uitkijkend over de bergen – laat op veel mensen een diepe indruk achter. “Wat een verdriet en schoonheid in 1 beeld”, reageert iemand.

De laatste nieuwtjes, tips en trends in je mailbox? Meld je aan voor de gezelligste nieuwsbrief van Nederland!

Bron: Stichting Ambulancewens & Dagblad van het Noorden. Beeld: iStock

Tessel Tindert: “Mijn bewondering voor mensen in de zorg groeit met de minuut”

Tessel Tindert

Premium

De ene keer dat ik met Marijke bel, klinkt ze somber, de andere keer wat opgewekter. Dan vertelt ze dat ze een goede nacht heeft gehad en dat het met Maarten wat beter gaat.

Hij ligt nog steeds aan het zuurstof in het ziekenhuis, maar hij hoeft niet naar de IC. Elke dag doe ik wat boodschappen die ik voor de deur leg. Als ik op de 4e dag met mijn boodschappentas uit de lift stap, staat haar voordeur open. In de donkere gang staat Marijke. Broos, mager en ver

Lees Verder >>

voor jou geselecteerd

Laat meer voor jou geselecteerd zien