Lekker lezen: Libelle bookazines voor € 3,35

Zoek binnen:

Foto van laatste wens terminaal zieke jongen maakt wereldwijd diepe indruk

Een indrukwekkend en tegelijkertijd enorm verdrietig beeld vliegt momenteel het internet over. Op de bewuste foto zien we een zieke jongen op een brancard over de bergen uitkijken.

Het is de allerlaatste wens van de terminale 19-jarige jongen uit Assen.

Advertentie

Liefde voor de bergen
Dankzij Stichting Ambulance Wens kon de zieke tiener nog 1 keer naar zijn geliefde bergen in Zwitserland. Een van de vrijwilligers van de stichting behandelt de jongen meerdere keren per week en hoorde over de wens van de jongen. “De bergen waren zijn lust en zijn leven”, vertelt Kees, oprichter van de stichting, aan Dagblad van het Noorden.

Verdriet en schoonheid
Samen met 2 begeleiders reisde de jongen per ambulance naar de Zwitserse Alpen om nog 1 keer van zijn geliefde bergen te kunnen genieten. Ook mocht de jongen met een helikopter over de bergen heen vliegen. De foto van de jongen op zijn brancard – uitkijkend over de bergen – laat op veel mensen een diepe indruk achter. “Wat een verdriet en schoonheid in 1 beeld”, reageert iemand.

De laatste nieuwtjes, tips en trends in je mailbox? Meld je aan voor de gezelligste nieuwsbrief van Nederland!

Bron: Stichting Ambulancewens & Dagblad van het Noorden. Beeld: iStock

Columnist Hans: “Het nadeel van gespreksnarcisten? Ze vréten energie”

Hans

Hans Verstraaten is journalist en schrijft elke week over de kleine én grote dingen in zijn leven. Deze week: gespreksnarcisten.

Gespreksnarcisme, ik had er nog nooit van gehoord. Een gespreksnarcist is iemand die gedurende een gesprek alleen maar over zichzelf wil spreken. Nu ik wist wat het was, moest ik meteen aan mijn buurvrouw Annemieke denken. Vorige week moest ik uitwijken voor een auto, waarbij ik van mijn fiets viel en mijn voet verstuikte. Dat liep een beetje moeilijk. “Wat heb jij nou?”, vroeg Annemieke, toen ik haar huis voorbij strompelde. “Van mijn fiet

Lees Verder >>

voor jou geselecteerd

Laat meer voor jou geselecteerd zien