Hoera! Libelle is genomineerd. Stem nu >

Zoek binnen:

Foto van laatste wens terminaal zieke jongen maakt wereldwijd diepe indruk

Een indrukwekkend en tegelijkertijd enorm verdrietig beeld vliegt momenteel het internet over. Op de bewuste foto zien we een zieke jongen op een brancard over de bergen uitkijken.

Het is de allerlaatste wens van de terminale 19-jarige jongen uit Assen.

Advertentie

Liefde voor de bergen
Dankzij Stichting Ambulance Wens kon de zieke tiener nog 1 keer naar zijn geliefde bergen in Zwitserland. Een van de vrijwilligers van de stichting behandelt de jongen meerdere keren per week en hoorde over de wens van de jongen. “De bergen waren zijn lust en zijn leven”, vertelt Kees, oprichter van de stichting, aan Dagblad van het Noorden.

Verdriet en schoonheid
Samen met 2 begeleiders reisde de jongen per ambulance naar de Zwitserse Alpen om nog 1 keer van zijn geliefde bergen te kunnen genieten. Ook mocht de jongen met een helikopter over de bergen heen vliegen. De foto van de jongen op zijn brancard – uitkijkend over de bergen – laat op veel mensen een diepe indruk achter. “Wat een verdriet en schoonheid in 1 beeld”, reageert iemand.

De laatste nieuwtjes, tips en trends in je mailbox? Meld je aan voor de gezelligste nieuwsbrief van Nederland!

Bron: Stichting Ambulancewens & Dagblad van het Noorden. Beeld: iStock

10 nieuwe medische behandelingen: van eiwitten tegen migraine en afvallen met een maagballon

vrouwenkwalen

Spataderen bestrijden met een roterend draadje, rimpels liften met een straaltje gas en virtuele pijnbestrijding: de medische ontwikkelingen staan niet stil. De 10 nieuwste behandelingen.

1. Buikspoeling bij eierstokkanker

Het is een van de sluipendste en agressiefste vormen van kanker: eierstokkanker. Er zijn nauwelijks voortekenen en als het ontdekt wordt, is het vaak te laat. Jaarlijks krijgen 1300 vrouwen in Nederland eierstokkanker. Drie op de vier van hen hebben al uitzaaiingen in de buik. Vijf jaar na de behandeling is nog ongeveer een derde van deze vrouwen

Lees Verder >>

voor jou geselecteerd

Laat meer voor jou geselecteerd zien