Hoe sterk is jullie relatie? Doe hier de test>

Zoek binnen:

Iris laat haar menstruatiebloed gewoon lopen: "Thuis giet ik het bij de planten"

Geen tampons of maandverband gebruiken tijdens je menstruatie, maar het bloed gewoon laten lopen. Wereldwijd doen vrouwen mee aan de ‘Free Bleeding’-beweging omdat ze geloven dat dit een natuurlijke manier van menstrueren is. 

Het tv-programma Editie NL sprak een Nederlandse aanhanger van de beweging. Iris Verstappen wil andere vrouwen graag bewuster maken van hun lichaam en hun menstruatie. “Ik zie te veel jonge vrouwen die zich verloren voelen in hun lichaam”, vertelt ze.

Advertentie

Rustig aan 
De eerste dagen van haar menstruatie blijft Iris zoveel mogelijk thuis – ‘Het is een teken van je lichaam dat je het rustiger aan moet doen’ – maar daarna gaat ze gewoon op pad. Ze is hier weleens op aangesproken. “En toen zei ik: Ja, en?”

Planten 
De meeste kijkers van het interview van Editie NL reageerden ontstelt op Twitter. Vooral het feit dat Iris haar planten ‘bewaterd’ met haar menstruatiebloed werd op zijn zachtst gezegd een tikkeltje vreemd gevonden.

 

Huisarts 
Editie NL sprak ook een huisarts over Free Bleeding. Hij denkt er héél anders over dan Iris. Bekijk het hier.

De beste berichten van Libelle in je mailbox ontvangen? Meld je nu aan voor de nieuwsbrief!

Bron: Editie NL. Beeld: iStock

Johanna ter Steege: “Ik ben er best trots op dat ik een doorzetter ben”

Johanna

Actrice Johanna ter Steege (59) staat momenteel in de theaters met de monoloog Ik heet Lucy Barton. Ze woont samen met haar vriend in Rotterdam en heeft een dochter, Hanna (22).

Waarom moeten wij naar Ik heet Lucy Barton?
“Omdat het over ons allemaal kan gaan. Veel mensen zullen zich erin herkennen. Het is een intiem portret over hoe je je ontwikkelt in het leven en loskomt van familie.”

Wat is voor jou de grootste uitdaging in je rol van Lucy?
“Dat het waarachtig is wat ik doe. Het is een monoloog waarbij je la

Lees Verder >>

voor jou geselecteerd

Laat meer voor jou geselecteerd zien