Hoe sterk is jullie relatie? Doe hier de test>

Zoek binnen:

Geen strafblad meer bij coronaboetes, ook voor oude gevallen

Iedereen die een coronaboete heeft gekregen, hoeft niet meer te vrezen voor een strafblad. Ingewijden melden aan NOS dat het kabinet de boetes schrapt en dat geldt ook voor de coronaboetes die al zijn uitgedeeld.

De Tweede Kamer vindt een strafblad een te heftige maatregel voor een relatief klein begrijp. Een strafblad kan bijvoorbeeld gevolgen hebben als je ergens solliciteert.

Advertentie

Lagere coronaboetes

Een boete voor het overtreden van de anderhalvemeterregel kost 390 euro. Het kabinet gaat met de Tweede Kamer in gesprek of dat bedrag verlaagd kan worden. De coalitiepartijen willen het liefste dat die boete 99 euro gaat kosten in plaats van het oorspronkelijke bedrag. Het is nog niet duidelijk of de prijs van de uitgedeelde boetes ook worden verlaagd.

Grapperhaus

De discussie over de boete laaide op nadat minster Grapperhaus zichzelf niet aan de afstandsregels hield tijdens zijn eigen bruiloft. De minister kreeg een boete en daarmee ook een strafblad. Door het nieuwe besluit, komt dat laatste te vervallen.

De beste berichten van Libelle in je mailbox ontvangen? Meld je nu aan voor de nieuwsbrief!

Bron: NOS. Beeld: iStock

Lees meer

Art Rooijakkers: “Ik was totaal niet op het vaderschap voorbereid”

Art Rooijakkers Libelle

Presentator Art Rooijakkers (44) heeft niet stilgezeten tijdens de lockdown: hij schreef De eeuw van mijn dochters. In dit boek beschrijft hij hoe de wereld eruit zal zien als zijn nu driejarige dochters Puk en Keesje volwassen zijn.

Als Art Rooijakkers om 9.00 uur ’s ochtends arriveert, heeft hij al een uur getraind in de sportschool. Dat doet hij een paar keer per week. De presentator wil fit blijven, niet in de laatste plaats

Lees Verder >>

voor jou geselecteerd

Laat meer voor jou geselecteerd zien