Hoe sterk is jullie relatie? Doe hier de test>

Zoek binnen:

Gehandicapte vrouw moet trap opkruipen om uitkering aan te vragen

‘Vernederd’ en ‘in paniek’, dat is hoe de gehandicapte Maria Quinn zich onlangs voelde toen ze noodgedwongen een trap moest opkruipen om een uitkering aan te vragen.

Het kantoor in Glasgow waar ze moest zijn voor een arbeidsongeschiktheidsuitkering had geen rolstoelvriendelijke ingang, waardoor ze uiteindelijk maar liefst twee trappen moest opkruipen om naar binnen te komen.

Advertentie

Verbazing

Maria is slechtziend en loopt met een looprek. Op Facebook spreekt ze haar verbazing uit over het feit dat er geen rolstoelvriendelijke ingang was bij het bureau voor arbeidsongeschiktheidsuitkeringen. Haar financieel adviseur moest uiteindelijk haar looprek dragen, terwijl Maria’s zus haar ademhalingstemperatuur mee naar boven moest tillen.

Geweigerd

Maria wilde in de eerste instantie de rolstoellift bij het kantoor gebruiken, maar dit werd haar geweigerd. De lift was namelijk alleen bedoeld voor rolstoelen, en niet voor mensen met een looprek. Maria had echter geen tijd om thuis haar rolstoel op te halen, omdat ze dan te laat bij haar afspraak zou zijn. “Er is geen oprit of vlakke ingang bij het gebouw voor gehandicaptenuitkeringen… Serieus, mensen! Dat heb je goed gelezen,” schrijft Quinn op Facebook.

‘Woedend’

Op social media werd verontwaardig gereageerd op het verhaal van de gehandicapte vrouw. Scope, een Britse belangenorganisatie voor gehandicapten, is woedend over de hele situatie. Directeur James Taylor zegt in The Independent: “Niemand zou gedwongen moeten worden om zichzelf op een trap naar boven te slepen voor een afspraak voor een uitkering. Om iemand te onderwerpen aan zo’n vernedering is verschrikkelijk.”

‘Angst en ellende’

Het is niet de eerste keer dat zoiets gebeurt. “We kennen te veel verhalen van fysiek beperkte mensen die onnodig veel angst en ellende moeten doorstaan als ze naar de beoordelingen voor gehandicapten moeten. Ze moeten onredelijk ver reizen voor hun afspraak of hebben de grootste moeite om het gebouw binnen te komen.”

Iedere dag (gratis!) de best gelezen berichten van Libelle Daily in je mailbox? Meld je aan voor de Daily Update!

Bekijk ook:

Bron: Metro.co.uk. Beeld: Facebook

Lees meer

Art Rooijakkers: “Ik was totaal niet op het vaderschap voorbereid”

Art Rooijakkers Libelle

Presentator Art Rooijakkers (44) heeft niet stilgezeten tijdens de lockdown: hij schreef De eeuw van mijn dochters. In dit boek beschrijft hij hoe de wereld eruit zal zien als zijn nu driejarige dochters Puk en Keesje volwassen zijn.

Als Art Rooijakkers om 9.00 uur ’s ochtends arriveert, heeft hij al een uur getraind in de sportschool. Dat doet hij een paar keer per week. De presentator wil fit blijven, niet in de laatste plaats

Lees Verder >>

voor jou geselecteerd

Laat meer voor jou geselecteerd zien