Set van 4 winterharde fruitbomen voor € 39,95

Zoek binnen:

Zóveel geld geeft een vrouw gemiddeld uit aan menstruatieproducten

Tampons, inlegkruisjes, maandverband en anticonceptie: vrouwen geven ieder jaar een godsvermogen uit aan menstruatieproducten.

Uit onderzoek van onderzoeksbureau OnePoll blijkt dan ook dat een vrouw in haar hele leven maar liefst $ 6360 (€ 5780) besteedt aan niet-herbruikbare menstruatieproducten.

Advertentie

40 jaar lang
Voor deze studie zijn 2.000 vrouwen tussen de 18 en 55 jaar ondervraagd door middel van een enquête. Wat blijkt? Vrouwen geven gemiddeld $ 13,25 (€ 12,05) per maand uit aan menstruatieproducten. Aangezien een vrouw gemiddeld 40 jaar lang iedere maand ongesteld is, komt dit dus neer op zo’n € 5780.

Moeite
1 op de 6 vrouwen geeft aan dat ze iedere maand weer rekening moest houden met die kosten in hun maandelijks budget. Maar liefst 79 % zegt zelfs andere dingen op te geven om deze producten te kunnen blijven betalen. Niet voor niets dat de meerderheid vindt dat de overheid gratis producten moet leveren aan vrouwen die moeite hebben met het bekostigen van de menstruatieproducten.

19.800 euro
En of deze kosten nog niet genoeg zijn, blijkt uit een ander onderzoek dat we gemiddeld € 19.800 uitgeven aan onze vagina. In die prijs zitten: anticonceptie, tampons, maandverband, inlegkruisjes, geneesmiddelen om pijn te verminderen, bekkenonderzoek, uitstrijkjes, condooms, zalfjes tegen de jeuk, zwangerschapstesten, de morningafterpil en behandelingen wegens urineweginfecties.

Herbruikbaar
Om je kosten te besparen, bestaan er tegenwoordig gelukkig milieuvriendelijke alternatieven. Zo is er de menstruatiecup. Dit is een cup die je tijdens je menstruatie inbrengt en het bloed opvangt. Deze cup is herbruikbaar, waardoor je niet meer iedere maand bergen kosten kwijt bent aan maandverband of tampons.

De beste berichten van Libelle in je mailbox ontvangen? Meld je nu aan voor de nieuwsbrief!

Bron: Metro UK. Beeld: iStock

Ryanne van Dorst: “Ik praat al snel te veel, ik zeg alles wat in me opkomt”

Ryanne van Dorst - Libelle

Premium

Ryanne van Dorst (35) is muzikant en programmamaker. Ze maakt de podcast Apodcalypse over artiesten en hun muziek. Ryanne heeft een vriendin en woont in Rotterdam.

Waarom moeten we je podcast Apodcalypse luisteren?
"Dat hóeft niet, maar ik wilde voordat de wereld vergaat nog één keer door mijn platenkast lopen. In de podcast luister ik van elke plaat één nummer. Als je meeluistert, leer je misschien nieuwe muziek kennen. Het

Lees Verder >>

voor jou geselecteerd

Laat meer voor jou geselecteerd zien