Libelle Vrijheid: verhalen om nooit te vergeten >

Zoek binnen:

Gerard Joling reageert aangeslagen op inbraakpoging

De schrik zit er goed in bij Gerard Joling. De 59-jarige zanger werd zondagavond compleet overrompeld toen een onbekende vrouw zijn woning in Aalsmeer binnendrong. In een interview met RTL Boulevard laat hij weten wat er zich precies die avond afspeelde.

Gerard deed zondag nietsvermoedend de deur open toen er een vrouw aanbelde. Voordat hij wist, stond de dame midden in zijn woonkamer.

Advertentie

Buurman gebeld

Misdaadverslaggever John van der Heuvel sprak met Gerard over de inbraak. “De vrouw liep naar binnen met een vage babbeltruc. Ze deed heel familiair met Gerard. Hij dacht eerst dat het misschien iemand uit de buurt was,” zo legt John uit. “Gerard wist niet wat hem overkwam en raakte een beetje in paniek. Hij heeft toen de vrouw in zijn woonkamer stond de buurman gebeld. Die is direct met twee zoons richting de woning gekomen.”

Wellicht voorverkenning

Hoewel de vrouw niets heeft meegenomen uit zijn woning, is Gerard erg geschrokken. “Dit voelt niet goed,” zegt John. “Het lijkt heel doelgericht. De vraag is wat de vrouw in de woning deed. Misschien was het een voorverkenning of wilde ze handlangers binnenlaten. Op camerabeelden is te zien dat de vrouw niet alleen bij de woning arriveerde.” Gerard heeft dinsdagmiddag aangifte gedaan bij de politie. Zij nemen zijn aangifte in behandeling.

Iedere dag de best gelezen berichten van Libelle in je mailbox? Meld je aan voor de nieuwsbrief!

Bron: RTL Boulevard. Beeld: Brunopress

De Dag Nadat 16 – We afscheid namen van mijn tante tijdens de coronacrisis

De dag nadat 16

Premium

Elsbeth (53): “Kon het in deze rare coronatijd nog onwerkelijker? Die gedachte spookte de afgelopen week telkens door mijn hoofd. En ja, dat kon dus."

"Gisteren namen we afscheid van tante Aatje, de oudste zus van mijn moeder. Ze woonde sinds een zware operatie al een paar maanden in een verzorgingshuis en langzaam maar zeker drong tot haar door dat ze niet meer zou terugkeren naar haar eigen huis. Dat vond ze moeilijk, want tot de operatie had ze altijd zelfstandig gewoond. Sinds haar overplaatsing naar een ander verzorgingshuis ging het snel bergafwaarts met mijn 94-jar

Lees Verder >>

voor jou geselecteerd

Laat meer voor jou geselecteerd zien