Hoe sterk is jullie relatie? Doe hier de test>

Zoek binnen:

Kijkers 'Getekend voor het leven' staan perplex van tattoo bij dochter (13)

In Getekend voor het leven volgt André Hazes mensen die van hun oude tatoeages af willen. Dat zorgt soms voor heftige verhalen. Dit keer: een moeder die onder invloed een tattoo heeft gezet bij haar 13-jarige dochter. 

In iedere aflevering bezoekt André mensen die spijt hebben van hun zichtbare tatoeages. Met hun deelname aan het programma krijgen ze de kans deze tattoos weg te laten laseren en hun leven daarmee voorgoed te veranderen. André volgt die reis op de voet en vraagt naar de bijzondere en soms ook schrijnende verhalen achter hun tatoeages.

Advertentie

Alcohol en wiet

De aflevering van dinsdagavond was heftig en maakte veel los bij kijkers. Karima vertelt dat ze lange tijd niet goed in haar vel zat, maar dat haar omgeving haar niet begreep. Er was veel ruzie thuis en dat maakte haar vaak verdrietig. Karima raakt op een gegeven moment verslaafd aan alcohol en wiet en dat leidde tot de grootste fout van haar leven: onder invloed zette ze een tatoeage bij haar 13-jarige dochter Selina.

Dochter blij met tattoo

Karima vindt het verschrikkelijk. Ze is al een lange tijd clean en wil haar dochter dolgraag helpen. “Ik schaam me dood voor haar tattoo. Weghalen is geen optie, maar als we hem kunnen omtoveren zou dat fantastisch zijn”, zegt ze. Dochter Selina (inmiddels 16 jaar) is juist erg blij met de tattoo die haar moeder heeft gezet: “Zo heb ik altijd een stukje van haar op mijn arm.” Wel staat Selina open voor aanpassingen.

Vader schaamt zich

Kijkers thuis staan versteld van de uitleg van Karima. Het meisje is volgens hen veel te jong voor een tatoeage. Bovendien vinden ze het opvallend dat de vader van Karima zich schaamt voor de tattoos en indirect dus ook voor zijn dochter en kleindochter. “Je kruis tatoeage verwijderen omdat je vader moslim is, wat een onzin”, reageert een kijker.

Hoera, Libelle is genomineerd voor Website van het Jaar 2020. Help jij ons naar de overwinning? Stemmen kan hier.

Bron: Getekend voor het leven, Twitter. Beeld: Ruth van Baaijen | Talpa Beeldbank

Lees meer

Maartje en de meisjes – deel 52: “Dus jij bent Vera’s nieuwe vlam?”

nieuwe vlam

Een tikkeltje zenuwachtig en tegelijk vol vertrouwen belt Maartje aan bij haar knappe werkrelatie Vera. Ze weten allebei dat er niets zakelijks op de agenda staat vanavond. Haar verbazing is dan ook groot als een jochie van een jaar of zes met grote ogen de deur open doet.

“Kom jij ook al voor mama?” vraagt het ventje van drie turven hoog.

“Ehm… hoi!” stamel ik. “Ik ben Maartje. En wie ben jij?”

“Felix. Ik heb een Tijannosaujus.”

“Hoi Felix. Dat is mooi zeg, een Tyrannosaurus. Ik kom voor Vera, is dat jouw mama?”

Op dat moment steekt Vera

Lees Verder >>

voor jou geselecteerd

Laat meer voor jou geselecteerd zien