Center Parcs: samen uitwaaien aan de Zeeuwse kust

Zoek binnen:

Dit is wat we tot nu toe weten over het gezin uit de boerderij in Ruinerwold

De politie heeft dinsdagochtend in het Drentse Ruinerwold een gezin uit afgesloten kleine ruimte onder een boerderij gehaald waar ze al 9 jaar zaten. Tijdens een persconferentie vertelde de burgemeester wat er precies gebeurd is.

Volgens de eerste berichten zou de vader van de 6 kinderen hen al die tijd vast hebben gehouden in het huis en daar wachten op “het einde der tijden”. Maar de politie laat weten dat dit verhaal niet klopt.

Advertentie

Ten eerste is het onduidelijk of de 6 personen die zijn gevonden daar wel of niet vrijwillig verbleven. Er is een 58-jarige man door de politie aangehouden. 

Aangehouden man
In de persconferentie vertelde de burgemeester van het dorp, Roger de Groot, dat de man die is aangehouden in tegenstelling tot eerdere berichten niet de vader van het gezin is. De aangehouden man betreft de huurder van het pand. Wat de relatie is tussen de man het gezin is niet duidelijk. Naar eigen zeggen vormen de 6 mensen die gevonden zijn een gezin: een vader met 5 van z’n kinderen. Ze worden onderzocht door de arts. Verder kon de burgemeester kon niet vertellen waar het bericht vandaan komt dat het gezin zou wachten op het einde der tijden.

Café
Buurtbewoners Mike (21) en Jeffrey (28) vertelden aan het Dagblad van het Noorden dat ze de 25-jarige jongen die uiteindelijk wist te ontsnappen uit de kelder meerdere keren in het café hebben gesproken. Zondagavond spraken ze lang met de man en toen is ook de politie gebeld. Deze mannen kwamen te weten dat iemand buiten het gezin voor boodschappen en geld zorgde. Dat zou de man geweest zijn dinsdag is aangehouden.

Teruggetrokken bestaan
Volgens burgemeester Roger de Groot bestond het aangetroffen gezin uit “kinderen tussen de 18 en 25 jaar en de oudere man”. De moeder zou al zijn overleden voordat het gezin 9 jaar geleden zijn intrek nam in het pand. De Groot sprak van “provisorisch ingerichte woonruimtes waarin het gezin een teruggetrokken bestaan” leidde. Een aantal van de kinderen stond niet ingeschreven bij de burgerlijke stand, wat kan verklaren dat ze onder de radar van bijvoorbeeld de zorginstanties zijn gebleven.

Alle mogelijke scenario’s
Waarom het gezin onder die “uitzonderlijke” omstandigheden leefde, wordt nog onderzocht. “De politie houdt rekening met alle mogelijke scenario’s”, zei De Groot. De gezinsleden zijn ondergebracht op een veilige plek.

De beste berichten van Libelle in je mailbox ontvangen? Meld je nu aan voor de nieuwsbrief!

Bron: NOS, ANP. Beeld: ANP

Lees meer

Dagboek Maud 24: “Mam, doe niet zo gek, dat is gevaarlijk!”

Maud - Libelle

Premium

De psycholoog heeft Maud geadviseerd haar moeder meer te stimuleren om haar uit haar depressie te trekken.

Natuurlijk ga ik proberen om mama uit haar depressie te halen. Ik wil haar laatste levensfase zo aangenaam mogelijk maken. Als me dat mijn laatste beetje vrije tijd kost, dan is dat maar zo. Gevolg is wel dat ik constant ruzie heb met Koen. Terwijl ik aan mama voordoe hoe ze een appel schilt en de tafel dekt, stoort hij me de hele tijd met onnozele vragen als: “Weet je of we nog koffiepads hebben?” “Hoe laat komt de post meestal?” “Op welke dag

Lees Verder >>

voor jou geselecteerd

Laat meer voor jou geselecteerd zien