Italiaans leren tassen van € 329,- voor € 79,95

Zoek binnen:

Afschuwelijk drama voor Arnhems gezin in nieuwjaarsnacht

Een man van 39 en zijn 4-jarige zoontje zijn in de nieuwjaarsnacht om het leven gekomen. Ze stonden in een lift toen er brand uit brak.

In de lift stonden ook een vrouw en een meisje. Zij zijn ook onderdeel van het gezin. Zij raakten zwaargewond. De aanleiding van de brand was vuurwerk en een oud bankstel.

Advertentie

Groot drama in Arnhem
De brand vond plaats in Arnhem bij het Gelderseplein. Door de brand zijn het trappenhuis en de lift van de flat zwaar beschadigd. Hoe de brand is ontstaan is niet bekend.

Burgemeester Ahmed Marcouch heeft geschokt gereageerd het het drama. “Ik ben geschokt, Arnhem is geschokt. Wat vannacht in deze flat aan het Gelderseplein is gebeurd, is een groot drama dat onvoorstelbaar diep ingrijpt in de levens van de betrokkenen. Mijn gedachten zijn bij de slachtoffers, de nabestaanden en al hun naasten”, schrijft hij op Twitter. Ook zegt hij: “Ik leef intens met hen mee. Mijn gedachten gaan ook uit naar hulpverleners die hebben getracht levens te redden.”

Vuurwerk is de oorzaak
Nadat het gezin een uur na ingang van het nieuwe jaar de lift instapte van het flatgebouw van opa en oma, woedde op de vijfde verdieping een brand. Die was ontstaan door vuurwerk. Volgens bewoners stond er al dagen een bank in de hal. “Met een briefje erbij dat je die kon meenemen.” Er werd al geklaagd bij de woningbouwvereniging over het brandrisico van de bank, maar die is toch blijven staan.

Bewusteloos
Door de brand in de hal en het trappenhuis viel de elektriciteit uit en kwam de lift onderweg vast te zitten. De lift vulde zich met rook waardoor het gezin buiten bewustzijn raakte. Vader en zoon kwamen te overlijden, moeder en dochter werden zwaargewond afgevoerd naar het ziekenhuis. Zij zijn momenteel buiten levensgevaar.

Stichters
De politie heeft 2 jongens van 12 en 13 jaar oud aangehouden. Ze waren te zien op beveiligingsbeelden uit de flat en ook op beelden die getuigen hebben gemaakt. Momenteel zitten de jongens nog vast.

De beste berichten van Libelle in je mailbox ontvangen? Meld je aan voor onze nieuwsbrief.

Bron: Telegraaf. Beeld: ANP

Thelma: “Ik trouwde opnieuw met mijn ex-man”

Trouwen

Premium

Thelma (60) en Gabrie Jansen (60) trouwden jong en kregen samen 3 kinderen. Het huwelijk strandde en bijna 20 jaar lang hadden ze nauwelijks contact. Tot vorig jaar, toen ze tijdens een verjaardag naast elkaar op de bank belandden en tussen hen - tot  ieders verrassing - de vonk opnieuw oversloeg. Afgelopen zomer gaven ze elkaar voor de tweede keer het jawoord. "We zijn nooit gestopt met van elkaar houden."

Thelma: “Op onze trouwkaart staat: ‘Loved you yesterday, love you still, always have and always will’. Zo voelen we dat allebei. We zijn nooit gestopt me

Lees Verder >>

voor jou geselecteerd

Laat meer voor jou geselecteerd zien