Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

Zoek binnen:

'Boer zoekt vrouw'-blog: waarom Geert Jan nooit écht gekozen heeft

Libelle’s Elselien blogt over Boer zoekt vrouw. Ze denkt dat Geert de politiek in moet en heeft nog een liefdestip voor Jan.

Aflevering 13: de reünie.

Advertentie

Ons Yvon nodigde haar boeren op anderhalve meter uit om te vragen hoe het ze was vergaan in de liefde. Eerst de boeren die in de luwte op zoek gingen naar de liefde: Ik-ben-de-knapste-niet-Ronald blaakte van het zelfvertrouwen nu hij had ontdekt hoe ontzettend simpel het is om een vrouw te versieren. Of het witte bankstel inmiddels vervangen is, vertelde het verhaal niet.

De lieve Johan zat inmiddels zonder vrouw én zonder hond, maar heeft gelukkig wel genoeg frikandellen in de vriezer om nog jaren in quarantaine te zitten. Melkveehouder Frans had er even geen puf voor en had zijn mannen juist in de diepvries gezet. John zit na 10 jaar datingssites en een bzv-avontuur nog steeds zonder liefde en de propere publiekslieveling Willem gaat over 3 jaar trouwen met zijn Rieneke. Kortom, wisselend succes. Net als onderstaande boeren.

Bastiaan (35), akkerbouwer
De Zeeuw wilde liever het hele meer aan gort boren dan dat-ie moest gaan vissen. Toen ik die hengeltjes zag, begreep ik wel waarom. Had de boer zijn visgerei voor anderhalve euro besteld bij AliExpress en pakte het toch net even anders uit dan op het plaatje? Ach, het mocht de pret niet drukken. De krullenbol en LA-Milou hadden enkel oog voor elkaar, óók toen ze bij Ons Yvon op audiëntie mochten komen. De verliefdheid spátte van het scherm. Waar de coronacrisis voor de meeste boeren een obstakel is in de liefde, kan de quarantaine voor de Zeeuw niet lang genoeg duren. Want achter die roze wolk hangt een grijze donderwolk met het woord AFSTAND. Laten we hopen dat de wind voorlopig de juiste kant op staat. Want ooit, op een dag, mogen we weer naar buiten, gaan de vliegtuigen van de grond en zal blijken of de liefde sterk genoeg is. Want je kunt het meisje wel uit LA halen, maar LA niet uit het meisje…

Boer zoekt vrouw - libelle

Jan (35), zorgboerderij
De Noord-Hollander had even op een bankje naar zichzelf zitten kijken, maar veel geholpen had het niet. De schat kreeg van alle spanning geen scone door z’n keel. Hij wilde de vrouw met de tropische oceaan-ogen meenemen naar zijn zorgboerderij, maar wilde zij dat nou wel of niet? “Komt wel goed schatje.” En dat kwam het. De krullenbol – die ook al een tijdje geen kapper meer gezien heeft – zat stráálverliefd naast zijn Nienke. Bestel die verhuiswagen maar vast, want dit wordt een ‘en ze leefden nog lang en gelukkig’. Al moet er voor een ultiem einde van dit liefdesverhaal nog één dingetje gebeuren, maar dát is natuurlijk Jans eigen zaakje.

Boer zoekt vrouw

Annemiek (25), veehouder en akkerbouwer
De kalenderbabe drukte zich wel heel voorzichtig uit toen ze zei dat ze de logeerweek ‘NIET ALLEEN MAAR LEUK’ gevonden had. Als ze kon kiezen tussen een dubbele wortelkanaalbehandeling of nóg een logeerpartij met torso-Steven, Jelte de Fries en ruiter-Erik dan weet ik het antwoord wel. Na de laatste – door ons Yvon gedwongen – date met de studerende vrachtwagenchauffeur, was de Drentse schone met zichzelf aan de slag gegaan. Ze ontdekte dat haar ontwijkende gedrag met haar jeugd te maken had, maar haar logees gingen ook niet vrijuit. Behalve eindeloos over broodbeleg ouwehoeren, deden die gasten ook HE-LE-MAAL NIETS. Toch gelooft ze nog in de liefde en heeft ze nu wat specifiekere eisen als het om een man gaat: een workaholic die zijn eigen leven leeft en af en toe naast haar onder het fleecekleed kruipt. Ik hoorde haar wel, maar kon alleen maar denken aan de ruiter, 120 kilometer verderop, die wéér niets gevraagd werd…

Geert (51), akkerbouwer
Mocht Geert zijn carrière op de boerderie ooit zat zijn, dan kan hij altijd nog aan de slag als politicus. Zelden iemand gezien die iets dat zó krom is, recht kan praten. Hij was HEEEEEL TEVREEEJE met zijn optreden als botste boer in de bzv-geschiedenis. En dat verleidster-Vera uit zijn weiland gevlucht was, daar zat hij helemáááál niet mee. Hij had heus, echt waar, sowieso al voor Angela gekozen. Dat paste nu eenmaal beter, tot in de Spaanse woestijn bleek dat het NIKS was. Als ’t er nie is dan is ’t er nie. In haar leren legging reflecteerde Angela op het dramatische liefdesweekend met Geert-de-Grote. Ze was trots op zichzelf want ze had het toch maar mooi gedurfd. Go Angela! Iemand die niet durfde, was Geerts nieuwe vlam Wendy. Die had geen zin om door ons Yvon doorgezaagd te worden over haar verkering met Geile Geert 2.0. En dat is – om met de woorden van de boer te spreken – helemaal prima.

Geert Jan - libelle

Geert Jan (61), paardenfokker
De paardenfokker/patatbakker huilde tránen met tuiten toen het definitieve keuzemoment naderde. “IK KÁN NIET KIEZEN.” “DAN KIES JE MAAR NIKS GEERT!” Van ons Yvon mocht-ie toch echt maar één vrouw houden, maar nu bleek dat de boer nooit echt gekozen had. De Noord-Hollander kreeg het idee van een harem niet meer uit zijn hoofd en belde zijn tweede vrouw Jacq. Hij had er heus, écht niet, geen bedoelingen mee, maar toch legde het een bom onder het prille liefdesgeluk met eerste vrouw-Karine. De boer was namelijk even VERGETEN om de blondine bij te praten over het contact met haar concullega. Zak er maar in, dacht Karine – die spijt had dat ze ooit die ene zin geschreven had. En Jacq? Die waagde nog een poging, maar kwam uiteindelijk ook tot de conclusie dat deze man niet alleen een groot lijf heeft, maar ook een enorm hart dat ze nooit in haar eentje vullen kan.

Libelle’s Elselien (29) dwingt haar vriend Boer zoekt vrouw te kijken. Er hingen vroeger paardenposters op haar kamer, maar ze verwijderde die resoluut toen ze werd gebeten door een pony.

Beeld: KRO-NCRV.

 

Lees meer

voor jou geselecteerd

Laat meer voor jou geselecteerd zien

Kijkers 'Heel Holland bakt' ontroostbaar door het vertrek van déze kandidaat

Heel Holland bakt-kijkers zijn ontroostbaar. Publieksfavoriet Daniel ligt eruit. En naast hijzelf, baalt jurylid Janny van der Heijden daar misschien nog wel het meest van. 

“Dat gaat me echt aan het hart”, zei ze over de misbaksels van haar oogappeltje. En ze voegde daaraan toe dat ze Daniel absoluut in de finale had verwacht.

Advertentie

Heel Holland huilt om Daniel

Kijkers voelden zijn exit al aankomen, want Daniel bakte er deze aflevering helaas weinig van. Van de pannenkoekentaart en kano’s tot en met de macarons: de 30-jarige hobbybakker kleunde opdracht na opdracht mis. Janny en Robèrt konden niet anders dan hem naar huis te sturen. Met pijn in het hart, wel.

 

Prutsen met pannenkoeken

Deze Heel Holland bakt-aflevering stond volledig in het teken van koek. Te beginnen met het bakken van pannenkoeken. Sommige kijkers waren blij verrast: “De eerste opdracht waarbij ik denk: dat kan ik óók!” Maar de pannenkoeken juist bakken en vervolgens in een taart verwerken, bleek lastiger dan gedacht. Tot verbazing van critici.

Kans wagen met kano’s

Op naar de tweede kans: kano’s. Eigenlijk langwerpige gevulde koeken, waarvan de amandelspijs én vorm perfect moeten zijn. Bij deze opdracht kleunde Daniel ontzettend mis door de vormpjes niet te gebruiken. Daardoor bakte hij geen kano’s, maar eerder roeiboten.

Moeilijke macarons

Daniel Heel Holland bakt

Dan restte nog het spekstakelstuk. De laatste kans voor Daniel om zijn mislukte pannenkoekentaart en kano’s goed te maken. Maar helaas… Ook zijn macarontoren was niet goed genoeg. Janny merkte al tijdens de bereiding ervan de paniek aan Daniels aanrecht op en besloot hem zelfs een handje te helpen met opruimen. Maar het mocht niet baten. Daniel moest de baktent officieel verlaten. “Echt heel jammer”, beaamde Janny. Ze blies Daniel zelfs een handkus toe.

Janny vaarwel Daniel HHB

En de meesterbakker? Dat werd Thijs, voor de tweede keer op rij. Maar voor de diehard fans van Daniel is en blijft híj hun meesterbakker. Want ach, hij had gewoon z’n weekend niet.

 

Iedere dag de best gelezen berichten van Libelle in je mailbox? Meld je aan voor de nieuwsbrief!

Bron: Heel Holland bakt (Omroep MAX). Beeld: Omroep MAX

voor jou geselecteerd

Laat meer voor jou geselecteerd zien

Aha! Daarom stonden er vreemdelingen in de lift bij 'Wie is de mol?'

Zaterdagavond bleven de kijkers van Wie is de mol? verward achter. Wat deden die vreemdelingen nou in de lift bij de eerste opdracht? Gelukkig geeft Rik van de Westelaken antwoord in de Wie is de mol?-podcast.

Dít deden die willekeurige mensen daar.

Advertentie

Meeliften

Tijdens de eerste opdracht ‘meeliften’ was het al verwarring alom onder de kijkers. De deelnemers van Wie is de mol? werden in twee teams opgesplitst. De ene groep moest op verschillende verdiepingen staan en vragen stellen aan de andere groep. Zij moesten vanuit de liften antwoord geven op de vragen, voordat zij weer naar een nieuwe verdieping waren verdwenen. Maar dan ineens, midden in het spel, komen er af en toe willekeurige mensen langs in de lift. Wat doen die vreemdelingen daar?

Vreemdelingen

Het is een vraag die de ruim drie miljoen kijkers van Wie is de mol? bezighield. Het duurde niet lang, of verschillende kijkers deelden hun theorieën op Twitter. De meeste mensen verwachtten dat de opdracht stiekem niet over de vragen ging die de deelnemers moesten beantwoorden, maar om die vreemdelingen. Veel kijkers verwachtten dan ook dat er na het spel vragen zouden komen over de vreemdelingen in de lift.

Verwarring

Niets bleek minder waar. Na de opdracht bleek dat de groep behoorlijk wat geld had verdiend. En die vreemdelingen in de lift? Daar werd niet meer over gesproken. Het zorgde voor veel verwarring onder de kijkers. Waren die mensen er nou echt voor niets? Dat kán toch haast niet in een programma als Wie is de mol?

Hét antwoord

In de Wie is de mol?-podcast geeft presentator Rik van de Westelaken het verlossende antwoord. “Dat waren mensen die wij hadden uitgenodigd. Dat waren figuranten”, vertelt hij in de podcastaflevering over Wie is de mol?-aflevering 4. De vreemdelingen in de lift hadden dus werkelijk geen toegevoegde waarde. “Dat vonden wij grappig. In zo’n opdracht is het alleen maar leuk als er ook wat onverwachte dingen gebeuren.”

De beste berichten van Libelle in je mailbox ontvangen? Meld je aan voor onze nieuwsbrief.

Bron: Wie is de mol?-podcast. Beeld: Wie is de mol?. 

Lees meer

voor jou geselecteerd

Laat meer voor jou geselecteerd zien

#CovidTasteTest: coronapatiënten met smaakverlies eten de gekste dingen in TikTok-filmpjes

Smaakverlies is een veelgehoord symptoom van corona. En dat kan zó erg zijn, dat je het verschil tussen een ui of een appel werkelijk niet meer proeft. #CovidTasteTest-filmpjes waarin mensen met corona dit bewijzen, vliegen het internet over.

Ui, mosterd, azijn, sambal: de coronapatiënten in de TikTok-filmpjes tikken alles moeiteloos achterover.

Advertentie

Smaakverlies door corona

Maar voor we ons aan die eetfilmpjes vergapen: hoe kan het dat je door corona mogelijk smaakverlies krijgt? Nou, het smaakverlies is eigenlijk een gevolg van reukverlies. Als je niks kunt ruiken, kun je namelijk ook niks proeven. Reukverlies bij corona ontstaat meestal door een zwelling van het reukorgaan, of een beschadiging van het reukepitheel bovenin je neus. Hierdoor komen de geursignalen niet goed aan in je hersenen, laat staan de smaaksignalen. Met als gevolg dat je zonder moeite een hap uit een rauwe ui kunt nemen, pure azijn achterover tikt, een lepel mosterd naar binnen werkt of je tanden in een zure citroen zet. Zoals deze TikTokkers, die corona hebben (gehad):

@rustardlikemustardCovid taste testing. This is the craziest sensation. #covid19 #fyp #MyHobby #fineart♬ original sound – rustardlikemustard

@samkov_##foryou ##fyp ##covidtastetest♬ Monkeys Spinning Monkeys – Kevin MacLeod

@ellianabertrandwelcome back to the ##covid diaries 😘##college♬ original sound – T in Techno

@ellianabertrandif you got yours back please comment tips I’m losing my mind ##covid♬ BILLIE JEAN X BOO X F IT UP VMESHBEATS MASHUP – Varoon Ramesh

@percyjsI just drank straight apple cider vinegar ##covidtastetest ##coronavirus ##Homemade ##louisiana♬ original sound – Percella Snyder

@kmcartworksI have ##covid19 and can’t taste anything 😭 What should I try next?? ##covidtastetest♬ Monkeys Spinning Monkeys – Kevin MacLeod

Lees ook:
Tijdelijk geur- en smaakverlies? Zó kun je toch van eten genieten

Geen grapje

De filmpjes worden grappig gebracht. Maar echt om te lachen is smaakverlies door corona natuurlijk niet. Geen reuk of smaak hebben is heel vervelend en kan máánden na de coronabesmetting aanhouden. Het is dan verstandig om contact op te nemen met je huisarts, die kan je bijvoorbeeld doorverwijzen naar een KNO-arts. Naast neussprays met steroïden, zijn er verder nog geen bewezen effectieve medicijnen tegen smaakverlies bekend die artsen kunnen voorschrijven. Voorkomen blijft dus beter dan genezen. Lijkt het jou toch geinig om een #CovidTasteTest-filmpje op te nemen, als jij ook kampt met smaakverlies? Besef je dan ook dat ondanks dat je die rauwe ui of pittige sambal niet proeft, je maag en darmen er wel flink van streek van kunnen raken als je er te veel van eet.

Dit zijn veelvoorkomende langdurige klachten na corona: 

Iedere dag de best gelezen berichten van Libelle in je mailbox? Meld je aan voor de nieuwsbrief!

Bron: TikTok, neus.nu. Beeld: Getty

voor jou geselecteerd

Laat meer voor jou geselecteerd zien

Hoera! Boerin Steffi bevallen van een dochtertje (en zó heet ze)

Beschuit met muisjes voor boerin Steffi (31) en haar partner Roel. De twee zijn voor het eerst ouders geworden. Hun dochtertje werd op 22 januari geboren. Dat maakt Steffi zondagmiddag bekend op Instagram.

En hun dochtertje heeft een wel heel bijzondere naam.

Advertentie

Dochter

Boerin Steffi ontmoette de nuchtere Roel toen zij meedeed aan Boer zoekt vrouw in 2018. Het stel is nog altijd gelukkig samen. In september maakte Roel en Steffi bekend dat zij hun eerste kindje verwachtten. En op vrijdag 22 januari was het zover, Roel en Steffi werden de trotste ouders van een dochter.

Vernoemd

“Daar is ze dan! Onze Sterre”, begint boerin Steffi haar bericht op Instagram. Ook deelt Steffi hoe de kleine meid voluit heet: Sterre Yvon Madelon. Een bijzondere naam, want daarmee is de Boer zoekt vrouw-baby vernoemd naar presentatrice Yvon Jaspers.

Het programma

Toen Steffi de zwangerschap bekendmaakte enige tijd geleden, grapte zij al over de naam Yvon. “Zonder het programma was ze er niet geweest. Maar daar zijn we nog niet helemaal over uit”, liet ze toen weten. Het stel heeft dus toch besloten om hun dochtertje te vernoemen.

Lieve reacties

Onder de foto van de pasgeboren Sterre stromen de reacties binnen. Talloze volgers feliciteren het stel met hun kindje. “Wat een schoonheid”, zegt ook iemand over de lieve foto.

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Een bericht gedeeld door Steffi Verhagen (@verhagensteffi)

Onlangs vond er een Boer zoekt vrouw-reünie plaats van het afgelopen seizoen. Daar werd bekend dat Boer Jan en Nienke weer bij elkaar waren. Even was het stel uit elkaar. En dat zat zo. 

Beste berichten van Libelle in je mailbox ontvangen? Meld je aan voor onze nieuwsbrief.

Bron: Instagram. Beeld: Kro-ncrv. 

 

Lees meer

voor jou geselecteerd

Laat meer voor jou geselecteerd zien