Ontdek Drenthe! Boek nu met 40% korting>

Zoek binnen:

Sex op je 80e? Jazeker!

Libelle’s liefdesexpert Marleen Janssen schrijft elke week over relaties en sex.

“Op mijn 83e leerde ik pas genieten van sex. De tranen stromen soms over mijn wangen, zo veel passie voel ik”, vertelt een man. Hij ligt gestrekt op zijn ligstoel. Op de achtergrond klinkt klassieke muziek.

Advertentie

Rollators, gehoorapparaten en vibrators: een vreemde combinatie? De documentaire 69: liefde seks senior van Menna Laura Meijer bewijst het tegendeel, zo blijkt uit bovenstaande scène.

Ook als je diep in de zeventig of tachtig bent, kun je van sex genieten. En hóe. In een ander shot staat een mevrouw op leeftijd tussen de vibrators in de sexshop. “Ik kan niet kiezen”, zegt ze tegen haar vriendin. “Gaan hier batterijen in?” vraagt ze aan de, ook grijze, verkoper achter de balie. Thuis vertelt ze aan de documentairemaakster dat haar zin nog steeds niet gevlogen is. En dat het hoogtepunt nog even intens is als vroeger.

Het stel Kees (83) en Atie (81) vertelt over hun ontmoeting. Was het liefde op het eerste gezicht? “Nee”, zegt Kees, “dat bestond toen nog niet. Die sprookjes kwamen pas later.” Maar ze zijn nog steeds smoorverliefd.

In onze cultuur heerst het idee dat verliefdheid, lust en sex afnemen na je vijftigste. Ik hoor het vaak genoeg van wat oudere vrouwen wiens bed al jaren steenkoud is. We denken dat liefde en verliefdheid alleen vlinderachtig aanwaaien tijdens onze jonge jaren. Dat sex alleen is om baby’s te maken, en dus voor jonkies.

Dat hoeft natuurlijk helemaal niet: sex met jezelf of je partner kan heerlijk zijn tot je honderdste. Al moet je er natuurlijk wel af en toe het vuur voor aanwakkeren. Reclames en media doen misschien alsof het niet zo is, maar sexy van binnen blijf je je hele leven. Het bewijs vind je in deze integere en ontwapende documentaire.

Meer lezen van Marleen? Bekijk haar eigen site.

Fotografie: iStock

 

Tessel Tindert: “Hij noemde mijn dochter Julie een lekker wijf”

Als ik thuis kom na mijn bezoek aan Taco blijkt mijn opnameapparaatje niet gewerkt te hebben. Maar ik vind het niet erg, ik moet er eerlijk gezegd niet aan denken om deze avond nog eens te beluisteren.

Ik schenk een groot glas wijn in, schud wat nootjes in een bakje en laat het bad vollopen. In het warme water laat ik Taco letterlijk van me afglijden. Ik overdenk de avond, de vier maanden dat ik met hem heb gedate, zijn leugens, zijn bedrog, mijn gevoel over hem. Zou ik nu niet in bad zitten, dan zou ik God op mijn blote knoeien bedanken dat hij me niet verliefd op deze man

Lees Verder >>

voor jou geselecteerd

Laat meer voor jou geselecteerd zien