Nu met 40% korting: 2 olijfbomen in Elho pot

Zoek binnen:

'Goede tijden, slechte tijden': dít verandert er in Meerdijk na de zomer

Het leven in Meerdijk gaat er na de zomer anders uitzien. Want ook in Neerlands langstlopende soapserie Goede tijden, slechte tijden wordt het fysieke contact minder. De nieuwe afleveringen worden volledig coronaproof opgenomen.

Zo vertelt actrice Bo Maerten, die Amelie speelt in de soap: “De intieme scènes zijn de komende periode uit het script geschreven. Dus geen zoenscènes, knuffelen of iets overpakken van elkaar, want dat mag niet.”

Advertentie

Een veilige Goede tijden, slechte tijden

Er zou eerder nagedacht zijn over een coronaverhaallijn, maar die is bij nader inzien toch geschrapt. Volgens creatief producent Rohan Gottschalk krijgen de kijkers al genoeg informatie en nieuws over het virus te zien en horen. Maar als de opnames in juni weer hervat worden, worden de scenes wel coronaproof opgenomen. Dat betekent dus dat onder andere het fysieke contact uit de scenes geschreven wordt. Acteur Edwin Jonker, die de rol van Richard van Nooten vertolkt, over deze procedure: “Ik denk toch dat we allemaal onze verantwoordelijkheid moeten pakken en getest worden. En wie het niet heeft, moet zorgen dat hij het alsnog niet krijgt. Dan kun je denk ik wel een zoenscène doen.”

Cliffhanger

In maart werd bekendgemaakt dat de opnames van GTST gestopt waren. Sinds die tijd was de soap slechts 4 dagen op de buis, in plaats van 5. Vanwege het stoppen met filmen heeft ook de originele cliffhanger het veld moeten ruimen. Op 28 mei zal de laatste aflevering – met dus een andere cliffhanger – te zien zijn.

Zoals we allemaal weten is Cas Jansen alweer even terug in ‘GTST’. Hoe vond jij zijn eerste draaidag?

Lees meer

Als antibiotica niet meer werkt: dit moet je weten over bacteriofagen

bacteriofagen

Premium

We worden steeds resistenter voor antibiotica, en dat is volgens artsen een groot probleem. Gelukkig is er een alternatief: bacteriofagen. Wat zijn dat en waarom is die therapie in Nederland nog geen optie?

Inge: “Vijf jaar geleden kreeg ik een blaasontsteking. Die is niet adequaat aangepakt, waardoor ik met een bloedvergiftiging in het ziekenhuis belandde. Daarna ben ik nooit goed hersteld. Geregeld moest ik met spoed naar de huisarts omdat ik me beroerd voelde. Dan kreeg ik een nieuwe dosis medicijnen om de ontsteking eronder te krijgen, maar pillen hie

Lees Verder >>

voor jou geselecteerd

Laat meer voor jou geselecteerd zien