Lekker lezen: Libelle bookazines voor € 3,35

Zoek binnen:

Groningen en Den Haag laten zien dat een 1,5 meter demonstratie kan

Dinsdagavond vonden in Den Haag en Groningen demonstraties plaats tegen het racistische politiegeweld in Amerika. Beide demonstraties zijn keurig verlopen, met inachtneming van de 1,5 meter afstand maatregel door de demonstranten.

Dit nadat er maandagavond na de demonstratie op de Dam in Amsterdam veel kritiek en onbegrip werd geuit door thuisblijvers. Bij dit protest met hetzelfde doel werd geen 1,5 meter afstand gehouden omdat het te druk was. Door de politie werd niet ingegrepen.

Advertentie

Den Haag

In Den Haag vond de demonstratie plaats op het Malieveld. De demonstratie zou eigenlijk op de Koekamp plaatsvinden, maar na het zien van de drukke beelden uit Amsterdam heeft de gemeente besloten het naar het veel grotere Malieveld te verplaatsen. De burgemeester heeft van tevoren geen maximum aantal mensen bepaald. Uiteindelijk zijn er naar schatting 1500 mensen komen demonstreren. Dit zorgde voor een halfvol Malieveld. De demonstranten hielden netjes 1,5 meter afstand en droegen mondkapjes. De organisatie had met kruizen op het gras aangegeven waar mensen moesten staan om de afstand te bewaren.

Groningen

In Groningen vond de demonstratie plaats op de Grote Markt. Tijdens de demonstratie was het dragen van mondkapjes verplicht. Dit werd door de demonstranten goed nageleefd. Ook werd er keurig afstand gehouden. Er demonstreerden 800 mensen op het plein. Dit maximale aantal werd van tevoren bepaald door de gemeente. Toen dit aantal werd bereikt, zorgden politieagenten, handhavers en beveiligers ervoor dat er niemand meer bij kon. Ook op dit plein heeft de organisatie vooraf met kruizen aangegeven waar demonstranten konden staan om de afstand tot elkaar te bewaren. Na de demonstraties in Amsterdam, Den Haag en Groningen, vindt er woensdagavond een demonstratie op het Schouwburgplein in Rotterdam plaats.

Beelden van de demonstratie in Den Haag:

Beelden van de demonstratie in Groningen:

Dit herbruikbare mondkapje maak je zelf binnen 10 minuten

De beste berichten van Libelle in je mailbox ontvangen? Meld je nu aan voor de nieuwsbrief!

Bron: Metro. Beeld: ANP

Lees meer

Tessel Tindert: “Ik app hem terug dat ik alleen maar kan huilen. Ik voel me zo belazerd”

In de dagen na mijn ontmaskering van David/Taco zakt mijn adrenaline en word ik vooral boos. Boos op die man die mij 4 maanden lang heeft doen geloven dat hij een ander was.

Die me mooie beloftes deed. Ik hoor nog zijn stem terwijl hij in de keuken achter me stond en zachtjes in mijn oorlelletje beet: ’We gaan samen een mooi leven krijgen, Tessel. We gaan een mooie grootse liefde beleven. Jij en ik - wij gaan samen oud worden.’
Ik ben zo boos op mezelf dat ik bijna stik. Dat ik niet trouw ben gebleven aan mijn eerste indruk van hem - hoe stom kun je zijn? Ik moet aan V

Lees Verder >>

voor jou geselecteerd

Laat meer voor jou geselecteerd zien