Nu met 40% korting: 2 olijfbomen in Elho pot

Zoek binnen:

Grote kans dat jouw Hyves-profiel nog bestaat (en zó kun je ’t checken)

Hyves was jarenlang hét populairste sociale netwerk van Nederland. Je kon je vrienden lekker ‘krabbelen’, dansende bananen versturen en als je even aandacht nodig had dan deelde je iemand een ‘tik’ uit. Helaas kwam er in 2013 een einde aan het Hyves-tijdperk, maar dat betekent niet dat de site volledig is opgeheven.

Sterker nog: de kans is groot dat jouw Hyves-profiel nog gewoon bestaat! VPNgids.nl ontdekte namelijk dat veel profielen zijn opgeslagen in online webarchieven.

Advertentie

Grote verhuizing
Het zit namelijk zo: toen Hyves een doorstart kreeg als ‘Hyves Games’, verdwenen alle profielen maar werden de gegevens hiervan wel bewaard. TMG, de toenmalige eigenaar van de website, sloeg gegevens als gebruikersnamen, wachtwoorden, voornamen, achternamen en e-mailadressen op. Toen Hyves Games in 2018 werd verkocht, verhuisden de meeste gegevens gewoon mee.

9  miljoen profielen
Op dit moment is Hyves eigendom van het internationale mediabedrijf Azerion, wat betekent dat zij nog steeds gegevens hebben van oude profielen. Een groot deel van de profielen, 9 miljoen stuks, zijn bewaard gebleven. En je kunt de jouwe gewoon gemakkelijk opzoeken.

Kopie van oude profiel
Het enige wat je hiervoor wel moet weten, is je oude gebruikersnaam. Wanneer je deze op web.archive.org invult, gevolgd door ‘.hyves.nl’, krijg je je oude profiel te zien. Ook kun je een kijkje nemen op de profielen van je vrienden, mits deze gearchiveerd zijn. Het profiel dat je te zien krijgt is een kopie, gemaakt in 2005 of eind november 2013, toen Hyves offline ging. Deze profielen zijn opgeslagen omdat Archive.org zoveel mogelijk webpagina’s wil archiveren voor toekomstige generaties.

De beste berichten van Libelle in je mailbox ontvangen? Meld je nu aan voor de nieuwsbrief!

Bron: Metronieuws. Beeld: iStock, ANP

Sylvia Witteman: “Hoe aardig je ouders ook zijn, op je 22e wil je wel bij ze weg”

dochter

Premium

Sylvia Witteman (54) is getrouwd, heeft een dochter (22), 2 zoons (18 en 15) en katten Lola en Siepie. Deze week wordt ze compleet verrast door haar 22-jarige dochter.

Mijn dochter is een kind van de boemeranggeneratie. Ze ging het huis uit om te studeren, woonde tijdens haar studie op de campus en kwam daarna terug naar het ouderlijk huis. Dat was gezellig, maar het gaf wel een ontzettende rommel. Ja, mijn zoons zijn ook slordig, maar die hebben tenminste elk maar 2 paar schoenen om rond te laten slingeren. Mijn dochter heeft er 40. Lees Verder >>

voor jou geselecteerd

Laat meer voor jou geselecteerd zien