Nu 50% korting op 6-delige pannenset in verschillende kleuren!

Zoek binnen:

Guus Meeuwis reageert woest op grap René van der Gijp over vriendin Manon

In het voetbalprogramma Veronica Inside gaat het lang niet alleen over voetbal. Vorige week bespraken de heren aan tafel een foto van styliste Manon Meijers, maar niet iedereen was gecharmeerd van hun grappen.

René van der Gijp noemde Manon Meijers, de vriendin van Guus Meeuwis, naar aanleiding van een foto van het stel “de omgebouwde broer van Guus”. Manon was daar totaal niet van gecharmeerd en reageerde woest op deze opmerkingen. Deze week besloot ook Guus er toch maar op te reageren.

Advertentie

Behoorlijk boos
In de podcast van Radio 2-dj Ruud de Wild zegt Guus: “Zo’n opmerking doet pijn en ik ben er behoorlijk boos over. Het is vreselijk en eigenlijk weet ik niet zo goed hoe ik hiermee om moet gaan. Het beste is er boven te staan. Ik hou onwijs veel van Manon. De belangrijkste conclusie is dat er niemand tussen ons in kan komen te staan.”

Knietje
Manon sprak zich op Instagram ook al eerder uit over de misplaatste grap. Toen zei ze dat wanneer ze Van der Gijp zou ontmoeten ze hem “een stevige hand zal geven. En een ferm knietje. Jongens onder elkaar”, voegt ze daar aan toe. Ook René reageerde maandagavond in de uitzending: “Als ik had geweten dat zij zo in paniek zou raken, had ik de opmerking liever niet gemaakt.”

 

View this post on Instagram

 

Beste meneer Gijp, Ondanks dat ik alle reden heb om het niet beleefd te houden, doe ik dat toch. Om meteen maar met de deur in huis te vallen: ik heb een kutweek gehad. Afgelopen dinsdag achtte u het verschrikkelijk grappig om mij in uw voetbalprogramma (werkelijk geen idee wat ik daar precies mee te maken had?) finaal te schofferen. U noemde mij, terwijl u bijna stikte van het lachen, ‘de omgebouwde broer van Guus Meeuwis’ en ging he-le-maal stuk om mijn lengte. Toegegeven meneer Gijp: niet mijn meest flatteuze foto. Ik houd niet zo van rode lopers en ondanks dat ik hartstikke leuk op een foto kan staan voel ik me met een leger paparazzifotografen voor m’n neus niet zo op mijn gemak. Vooral in de wetenschap dat met het leger aan internettrollen van tegenwoordig, ‘nieuwssites’ het lekker vinden om je slechtste foto te plaatsen. Dat levert lekker veel haatreacties op waardoor het bijbehorende stukje veel clicks krijgt en de advertentie-inkomsten flink stijgen. Maar goed, mijn man kreeg een geweldige prijs (@Meneer Derksen: Brabant is wel degelijk door Guus geschreven) en dus ging ik, letterlijk in de steigers. Ik draag namelijk, ondanks mijn 1 meter 84 (heeft u gelijk het antwoord) dolgraag stiletto’s. Ik heb niet de gemiddelde lengte maar ben prima zelfverzekerd en dolgelukkig met mijn ellenlange benen die ik niet schroom te accentueren. Dat ik daarmee een flink stuk boven mijn man uit toren, kan me geen bal schelen. Nu weet ik dat ontzettend veel mannen zich daar heel erg door geïntimideerd voelen maar mijn man vindt het geweldig en heeft voldoende zelfvertrouwen om zich daar niet minder mans door te voelen. Nu heb ik altijd geleerd: wie geschoren wordt (yes, maak ‘m maar!) moet stil zitten. Met zo’n stukje als dit geef ik u en uw schofferende uitspraken namelijk weer aandacht, kunnen de nieuwssites weer een stukje typen en blijft het lekker rondgaan. En u roept geregeld in de media (u doet niet alleen aan bodyshaming maar vindt het ook heel erg vermakelijk om homo’s en transgenders te beledigen) dat niemand eigenlijk iets over uw uitspraken mag roepen. Maar zo zijn we natuurlijk (gelukkig) niet getrouwd, meneer Gijp. (…lees hieronder verder)

A post shared by Manon Meijers (@manon.meijers) on

De beste berichten van Libelle in je mailbox ontvangen? Meld je nu aan voor de nieuwsbrief!

Bron: AD.nl. Beeld: ANP

voor jou geselecteerd

Laat meer voor jou geselecteerd zien