Hoera! Libelle is genomineerd. Stem nu >

Zoek binnen:

Hadewych Minis over trots en angst

Waar is zangeres en actrice Hadewych Minis (38) trots op? En waar ligt ze ’s nachts wakker van?  “Ik ben me er sterk van bewust dat dat geluk zomaar kan veranderen.”

Trots
“Ik ben trots op mijn bevallingen. Ik vind het heel gaaf dat wij vrouwen dat kunnen. Mijn man zei ook: vrouwen staan met 1-0 voor. Wij dragen zo’n kind 9 maanden lang, wij baren het. Dat doet iets met je lijf natuurlijk. Ik had fantastische borsten en die zijn nu minder fantastisch. Dat is jammer, maar ik kan er ook niet heel erg over inzitten. Dit lijf heeft toch maar 2 prachtige kinderen op de wereld gezet.”

Advertentie

Dromen najagen 
“Over bevallingen gesproken: ik ben ook heel trots op mijn 2 albums. Die heb ik ook zelf gebaard, bij wijze van spreken. Het komt er eigenlijk op neer dat ik trots ben dat ik mijn dromen heb nagejaagd. Een aantal jaren geleden heb ik mijn vaste baan bij Toneelgroep Amsterdam opgezegd en ben ik me op het maken van muziek gaan richten. Sindsdien is mijn leven alleen maar mooier geworden. Ik weet nu bovendien dat ik sterk ben, mijn instincten durf te volgen en risico’s durf te nemen. Dat geeft me een heel veilig gevoel.”

LEES OOK: GERARD EKDOM OVER VREUGDE EN VERDRIET 

Angst
“Ik ben momenteel heel gelukkig en dan komt angst al snel om de hoek kijken. Ik ben me er sterk van bewust dat dat geluk zomaar kan veranderen. Ieder huisje heeft zijn kruisje, toch? Voor mezelf heb ik niet veel angsten, maar sinds ik kinderen heb, ben ik wel bang om geliefden te verliezen. Met een gezin heb je ineens een achilleshiel. Angst en vreugde liggen voor mij nu dus heel dicht bij elkaar. Laatst moest ik zingen op een begrafenis van iemand die ik niet heel goed kende. Het was in Limburg, dus ik zat ruim 2 uur in de auto. Op de heenweg voelde ik me trillerig en zenuwachtig, en dacht ik na over de dood. Op de terugweg was ik juist blij en helemaal vervuld van dankbaarheid voor het geluk dat ik heb: mijn ouders zijn er nog, ik heb mijn broer, mijn eigen gezin. Toen viel het me weer op hoe dicht angst en vreugde bij elkaar liggen.”

Scherp blijven 
“Soms heb ik angst nodig om het onderste uit de kan te halen. Het blijft eng om op te treden of om de krant op te pakken waar een recensie in staat. Maar het dwingt je wel om scherp te blijven. Als ik die angst niet meer voel, word ik pas echt onzeker. Angst drijft me tot betere prestaties. Daarom probeer ik die angst zo veel mogelijk te omarmen. Het heeft ook niet zo veel zin om je ertegen te verzetten. Die gevoelens zijn er niet voor niks. Ik heb inmiddels het nodige meegemaakt in mijn leven en weet: zonder dalen geen toppen. Ik ben van die golfbeweging gaan houden. Ik zou het ingewikkeld vinden als het leven maar voortkabbelde. Na het een komt het andere, na geluk volgt minder geluk. Het gaat allemaal voorbij. Dat is ook mooi. En ik weet inmiddels dat ik wat kan hebben.”

Meer Hadewych 
Hadewych Minis (38) is zangeres en actrice. Ze won dit jaar een Gouden Kalf voor de beste vrouwelijke bijrol voor haar vertolking van Rachel Hazes in de film Bloed, zweet & tranen. Ze is getrouwd met collega-acteur Tibor Lukács, met wie ze zoon Salvador (3) en dochter Catalina (10 maanden) heeft.

Ook benieuwd naar Hadewychs gedachten bij de emoties vreugde en verdriet? Je leest het hele interview in Libelle 51, 11 december in de winkel. 

Interview: Liddie Austin. Beeld: Robert Alexander

Anne-Wil: “Het voelt gek om die anderhalve meter aan te houden bij je eigen kind”

Anne-Wil

Anne-Wil heeft twee kinderen, vijf kleinkinderen, is getrouwd met Han en werkt in exclusieve boetiek. De vakantie gaat niet door, omdat Han voorrang geeft aan zijn werk.

Zondag

Eigenlijk zouden we nu op Schiermonnikoog moeten zitten, maar Han kan niet weg. Te veel werk. Bedrijven proberen de achterstand in te halen die ze hebben opgelopen door de coronacrisis. Ook die waar Han adviseur is. Hij zei dat het hem speet, maar naar mijn smaak niet genoeg. Aan zijn gezicht zag ik dat hij het eigenlijk helemaal niet zo erg vindt, want hij houdt van het werk en heeft het de

Lees Verder >>

voor jou geselecteerd

Laat meer voor jou geselecteerd zien