Italiaans leren tassen van € 329,- voor € 79,95

Zoek binnen:

‘Harry en Meghan nemen nóg meer afstand van William en Kate’

De keuze van prins Harry en Meghan Markle om voor een gescheiden hofhouding én eigen Instagram-account te gaan, zorgde eerder al voor de nodige geruchten over een ruzie met prins William en Kate. Nu is er weer een opmerkelijk nieuwtje naar buiten gekomen die dit gerucht alleen maar lijkt te bevestigen.

Harry en Meghan zouden namelijk op korte termijn uit de gezamenlijke liefdadigheidsorganisatie ‘Royal Foundation’ willen stappen. De twee zouden hun filantropische activiteiten willen onderbrengen in een eigen stichting, in plaats van samen met William en Kate.

Advertentie

Beperkt in doen en laten
Harry en Meghan zouden vooral ‘meer flexibiliteit’ zoeken, vertellen ingewijden aan The Sun. “William is de toekomstige koning en daarom soms beperkt in wat hij kan doen.” Daarnaast zouden Harry en Meghan ook open staan voor wat meer commerciële klussen.

Gezamenlijke organisatie
William en Harry hebben de Royal Foundation in 2009 samen opgericht, waarna Kate zich in 2011 ook aansloot. Meghan trad officieel vorig jaar mei toe, nadat ze met Harry trouwde. Onder de vlag van de Royal Foundation ontstonden succesvolle initiatieven als The Invictus Games en Heads Together.

Niet vaak samen
De ‘fab four’, zoals de Britse pers het viertal al snel noemde, is tot nu toe maar één keer gezamenlijk in actie gekomen voor hun organisatie. Dat was vorig jaar februari, toen William, Kate, Harry en Meghan de tijd namen voor hun eerste Q&A. Die had een jaarlijkse traditie moeten worden.

Kracht als kwartet
“Het is jammer dat het zo moet eindigen”, zegt een anonieme medewerker van de Royal Foundation. “Begin vorig jaar was het plan dat ze alle vier zouden samenwerken en ik geloofde echt in hun kracht als kwartet.”

Binnenkort meer bekend
Kensington Palace en Buckingham Palace, dat sinds het scheiden van de hofhouding de zaken van Harry en Meghan regelt, willen nog niet reageren op de berichten. De eerstvolgende bestuursvergadering van de Royal Foundation staat gepland voor 19 juni, dan wordt mogelijk meer bekend over de toekomst van de organisatie.

De beste berichten van Libelle in je mailbox ontvangen? Meld je aan voor onze nieuwsbrief.

Bron: The Sun. Beeld: ANP

Speel hier de woordzoeker van zaterdag 22 februari

woordzoeker

Premium

Wil jij je weekend goed beginnen met een ouderwetse puzzel? Dan heb jij geluk want op deze zaterdag 22 februari hebben wij weer een leuke woordzoeker voor je klaarstaan. Na aankoop heb je 7 dagen om ‘m op te lossen. Je vindt de puzzel terug in jouw bewaarlijst. Succes!

[premium-verder-lezen]

[puzzel]

Lees Verder >>

voor jou geselecteerd

Laat meer voor jou geselecteerd zien