Mooie gatenplant: Monstera Deliciosa voor slechts € 22,95

Zoek binnen:

Hartverscheurend! Zus, broer en moeder sterven allemaal in twee weken tijd

Hartverscheurend nieuws trof deze week de Belgische gemeente Kuurns. Daar overleden achter elkaar een broer, zus en moeder in nog geen twee weken tijd. De moeder stierf na het verlies van haar kinderen.

In het filmpje is een aflevering van ‘Ik Overleefde…’ te zien. Gerdien vertelt daar over iets dat haar leven voorgoed veranderde.

Advertentie

Broer Joost Devos (52) lag al geruime tijd in het ziekenhuis met kanker toen plotseling ook zijn zus Hilde Devos (56) in het ziekenhuis belandde op de intensive care. Andere zus Mieke vertelt aan Het Laatste Nieuws: “Haar opname kwam vrij onverwachts.” Hilde had een hartspier die niet goed werkte en leed aan een longaandoening. Mieke vervolgt: “Het leek goed te gaan, ze mocht van de intensive care naar een gewone kamer in dezelfde gang als Joost. Maar toch ging het mis, ze is een dag later plotseling overleden.” Hilde overleed op 18 maart.

Van begrafenis naar begrafenis
Op zaterdag werd Hilde begraven. Maar Mieke kreeg in de ochtend een telefoontje van het ziekenhuis dat het niet goed ging met Joost. ’s Ochtends hebben ze afscheid genomen van Joost in het ziekenhuis om direct door te gaan naar de kerk, vanwege de begrafenis van Hilde. Joost overleed tijdens de afscheidsceremonie van zijn zus aan de gevolgen van kanker. Dat maakte de priester tijdens de dienst bekend. Precies vijf dagen daarna blies ook moeder Irende Deblauwe op 82-jarige leeftijd haar laatste adem uit, ze stierf door ouderdom.

De gemeente is in shock door dit grote verlies binnen één gezin. Zo schrijft de burgemeester Francis Benoit over het verlies van de gezinsleden: “Hoe hard kan leed zijn. Sterkte.”


LEES OOK:

Wil je niets meer missen van Libelle? Neem een abonnement op het blad. Profiteer nú van onze speciale aanbieding: 8 nummers voor slechts € 19,95

Bron: Nieuwsblad.be. Beeld: iStock

Speel hier de Zweedse puzzel van zaterdag 18 januari

Zweedse puzzel Libelle

Premium

Zin om lekker te puzzelen dit weekend? Waag je aan deze topper van een Zweedse puzzel.

Na aankoop heb je 7 dagen om 'm af te maken. Zet 'm op!

[premium-verder-lezen]

[puzzel]

Lees Verder >>

voor jou geselecteerd

Laat meer voor jou geselecteerd zien