Hoera! Libelle is genomineerd. Stem nu >

Zoek binnen:

'Heel Holland bakt' staat in aflevering stil bij overleden man André van Duin

Het is een heel verdrietige tijd voor André van Duin. Zijn man is op maandag 13 januari 2020 overleden. En daar staat Heel Holland bakt in de komende aflevering bij stil.

Dit laat een woordvoerder van Omroep Max weten.

Advertentie

Kort en slopend ziekbed

André, presentator van Heel Holland bakt, vertelde in een verklaring dat zijn man Martin Elferink na een ‘kort en slopend ziekbed’ is overleden. Martin had botkanker. Hij is 55 jaar geworden. “De strijd tegen de vreselijke ziekte kanker heeft Martin verloren, maar onze liefde voor elkaar is onoverwinnelijk”, aldus André. Dat wordt dus een emotioneel moment aan het eind van de aflevering van Heel Holland bakt, die op zondagavond 19 januari 2020 wordt uitgezonden op NPO 1.

André van Duin Martin Elferink Libelle

Martine Bijl

Vorige maand rolden de tranen ook al over de wangen van kijkers toen er een eerbetoon werd gebracht aan de voormalige HHB-presentatrice Martine Bijl, die op 30 mei 2019 overleed. André plaatste toen een foto van haar in de baktent en gaf een kus op de foto. “Zo is ze er toch een beetje bij.”

Hoe steun je iemand die rouwt? Rouwdeskundige Daan geeft tips: 

Iedere dag de best gelezen berichten van Libelle in je mailbox? Meld je aan voor de nieuwsbrief!

Bron: AD. Beeld: Omroep Max, Roland J. Reinders

Tessel Tindert: “Na een paar minuten kijk ik om en raak ik in paniek”

Robert

Robert en ik gaan naar een hotelletje in Noordwest-Frankrijk waar we eerder zijn geweest. In Picardië, aan de monding van de Somme, de rivier waarbij in de Eerste Wereldoorlog zo bloedig is gevochten.

Daar lagen de loopgraven van waaruit miljoenen Franse, Engelse en Duitse jongens de dood in werden gejaagd. ‘Schuldig landschap’, zeg ik tegen Robert als we er bijna zijn. Links en rechts strekken zich lappendekens van gele korenvelden en groene weiden met witte koeien uit tegen een decor van zachtglooiende heuvels. Robert kijkt me niet-begrijpend aan.

Lees Verder >>

voor jou geselecteerd

Laat meer voor jou geselecteerd zien