Lekker lezen: Libelle bookazines voor € 3,35

Zoek binnen:

Heftig: peuter krijgt in restaurant flesje afwasmiddel in plaats van appelsap

Het zal je maar gebeuren: ben je lekker met je gezin aan het genieten van een lunch in een luxe restaurant, wordt je peuter van 22 maanden vergiftigd.

Het werd helaas realiteit voor een Frans echtpaar dat samen met hun peuter naar het Franse restaurant La Fontaine ging. Het koppel bestelde een appelsap voor hun dochter Elisabeth, maar toen ze het drankje innam, reageerde ze raar. De vader aan de Franse krant Quest-France: “Bij het proeven verbrandde ik mijn lippen, mijn vrouw slikte het bijna in.”

Advertentie

Afwasmiddel met bijtende soda
Waar het koppel in eerste instantie dacht dat het personeel per ongeluk alcohol in haar flesje had gedaan, bleek het om afwasmiddel te gaan, met daarin bijtende soda. Elisabeth werd meteen naar het ziekenhuis gebracht. Het goedje zat in een container dat normaal gebruikt wordt voor drankjes. Hoe dit in vredesnaam mis kon gaan in de keuken? De container met het vaatwasmiddel werd onbeheerd achtergelaten door een werknemer. Een andere werknemer merkte dit op en dacht dat iemand ‘m vergeten was. Vervolgens heeft deze persoon het middel in de koelkast bij de bar gezet. Daarna werd het (uiteraard per ongeluk) gegeven aan het kindje.

Aangifte
De ouders van Elisabeth hebben aangifte gedaan. Het restaurant heeft diverse berichten op hun Facebookpagina geplaatst waarmee ze aangeven ‘zwaar aangeslagen te zijn’. “We leven met heel ons hart mee met het kindje en haar familie.”

Kunstmatige coma
Het meisje ligt op dit moment in een kunstmatige coma in het ziekenhuis. De situatie is zo ernstig dat er een kans is dat haar slokdarm zo ernstig beschadigd is, dat deze verwijderd moet worden. Dat bevestigde de Franse politie. Een vreselijke situatie.

Het restaurant gaf de volgende reactie via hun Facebookpagina (tip: haal de tekst even door Google Translate om ‘m te lezen):

De laatste nieuwtjes, tips en trends in je mailbox? Meld je aan voor de gezelligste nieuwsbrief van Nederland! Bron: RTLnieuws.nl. Beeld: iStock

Jan, Jaap en Robin van 3JS: “Genieten van het moment is noodzaak geworden”

3JS

De afgelopen maanden lag zo’n beetje alles stil, maar niet bij 3JS. Midden in coronatijd bracht de Volendamse band een gloednieuw album uit. Opgenomen met een kersvers derde bandlid, Robin – uiteraard ook een Volendammer – wiens tweede naam gelukkig wél met een J begint.

Een voor een melden de leden van 3JS zich bij het kantoor van hun management, boven een kapsalon in een Volendamse winkelstraat, het dorp waar de drie heren wonen. Hier hebben we afgesproken voor het interview waarna we naar Marken gaan voor de fotoshoot. Aan de muren hangen gouden en platina platen

Lees Verder >>

voor jou geselecteerd

Laat meer voor jou geselecteerd zien