Hoera! Libelle is genomineerd. Stem nu >

Zoek binnen:

Wat een held: jongen (5) redt zusje en hond uit brandend huis

Noah Woods is pas 5 jaar oud, maar mag zichzelf nu al een echte held noemen. Hij redde zijn zusje en hond uit hun brandende huis. 

Noah werd zondagnacht wakker en zag rook en vlammen in de slaapkamer, die hij deelde met zijn 2-jarige zusje Lilly. Hij sprong gelijk uit bed, greep snel zijn zusje en ontsnapten samen via het slaapkamerraam.

Advertentie

Held

Noah en Lilly woonden samen met nog 7 familieleden in een groot huis in de Amerikaanse staat Georgia. Om de rest te waarschuwen, rende Noah terug naar binnen. Zijn oom maakte de rest van de familie wakker en ondertussen nam Noah de hond mee naar buiten. Dankzij de heldendaad van Noah overleefden alle familieleden én de hond de brand.

Stopcontact

De brandweer is dan ook onwijs trots op Noah en daarom is hij uitgeroepen tot erelid van de brandweer in Bartow County. Op Facebook deelt de lokale brandweer een foto. “Onze held!”, schrijven ze. De brand was ontstaan door een overbelast stopcontact in de slaapkamer van Noah en zijn zusje. Door de brand liepen Noah en 4 andere familieleden lichte brandwonden op. Ook hebben ze allemaal wat rook binnen gekregen.

Financiële steun

Het huis van de familie Woods is door de brand helemaal verwoest en zijn daarom een crowdfundingsactie gestart. “Zonder Noah waren we er vandaag niet meer geweest”, schrijft de opa van Noah op de website waar de familie mensen om financiële steun vraagt voor het herstellen van het huis. “Godzijdank konden we allemaal ongedeerd naar buiten komen.”

De beste berichten van Libelle in je mailbox ontvangen? Meld je aan voor onze nieuwsbrief.

Bron: CNN. Beeld: iStock

Elsemarie (49): “Op deze manier heb ik nog nooit aandacht van een man gehad”

Elsemarie (49): “De keren in mijn leven dat ik verliefd was, heb ik veel en hartstochtelijk gevreeën. Met mijn man, met wie ik nu vijftien jaar getrouwd ben, doe ik dat nog steeds.

Verliefdheid en sex heb ik nooit los van elkaar kunnen zien. Tot een paar jaar geleden een nieuwe collega op de zaak kwam. Niet een heel opvallende man, maar hij had een uitstraling die mij aantrok. We raakten met elkaar in gesprek en het klikte meteen. Al gauw zaten we tijdens de lunchpauze aan hetzelfde tafeltje in de kantine en gingen we daarna nog even een eindje lopen.

Net zoals i

Lees Verder >>

voor jou geselecteerd

Laat meer voor jou geselecteerd zien