Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

Zoek binnen:

Hélène (40) werd verliefd via Second Love: "Zijn vrouw weet van niets, al heeft ze wel een vermoeden"

Hélène (40), gescheiden van Pieter en moeder van Tijn (12) en Lot (11), zocht een minnaar via vreemdgangerssite Second Love en trof daar de getrouwde Vincent. Sindsdien staat haar leven op zijn kop. “We lijken wel twee verliefde pubers.”

“Vooraf had ik het zo simpel bedacht: ik zou op zoek gaan naar een minnaar. Iemand met wie ik slechts het bed deelde en hooguit een avond op stap ging, maar waardoor ik niet weer vast zou zitten in een relatie. Onder geen beding wilde ik me na negentien jaar huwelijk weer binden en ik wilde al helemaal niet mijn kinderen confronteren met een nieuwe man. Voor Tijn en Lot kwam de mededeling dat mama en papa gingen scheiden onverwacht en ze waren de eerste weken ontroostbaar. Als ze bij me waren, nam ik ze in mijn armen, streelde ik urenlang hun haren en beloofde ze dat we allemaal weer gelukkig zouden worden. Het brak mijn hart hen zo verdrietig te zien. Ik had gefaald als moeder, voelde me intens schuldig dat Pieter en ik hen deze pijn niet hadden bespaard. Ik zou nu hun baken worden. We hadden sowieso allemaal behoefte aan rust en een nieuwe invulling van ons leven als ouders, zonder elkaar.

Advertentie

Maar hoe moeilijk ik het verdriet van mijn kinderen ook vond, ik verheugde me er wel op mijn eigen leven op te pakken. Sinds ik op mijn achttiende het huis uit was gegaan om te verloven en trouwen, had ik geen nacht meer alleen geslapen. Het vrijgezellenleven lonkte. De kinderen gingen om de week een weekend naar hun vader, dus ik kon dan uitstapjes maken, avonden doorhalen met vriendinnen en ongegeneerd flirten met leuke mannen.

Alleen, dat viel nog best tegen. Mijn vriendinnen wilden best een keer eten of naar de film, maar hadden hun eigen gezinnen en drukke levens. Dan was een weekend in je uppie erg lang. Ik miste aanspraak en intimiteit. En het klinkt misschien plat, maar ik verlangde enorm naar sex. Pieter en ik sliepen al jaren met de ruggen naar elkaar toe en na die liefdeloze jaren wilde ik dolgraag weer eens intiem zijn met een man. Ik ben dol op zoenen, iets wat Pieter nooit echt wilde. Nu, als single vrouw, kon ik op zoek gaan naar mijn eigen seksualiteit. Ik verlangde naar Bouquetreeks-achtige hartstocht, naar hete vrijpartijen en passie, zonder die befaamde vuile sokken en discussies over tandpastadopjes.”

Smoezelige types
“Op de radio werd vaak reclame gemaakt voor een vreemdgangerssite: ‘Allebei gelukkig getrouwd, maar wel zin in sex met een ander?’ Toen ik nog samen met Pieter was, vond ik dat verwerpelijke teksten. Hoe gelukkig getrouwd ben je, als je vreemd wilt gaan? Nu leek het me ideaal. Bij een getrouwde man hoefde ik niet bang te zijn om voor de bijl te gaan. Ik vind het bepalen van grenzen in relaties lastig, ben een echte pleaser. Het voelde veilig dat er een natuurlijke grens was tussen mij en een eventuele minnaar. Een getrouwde man zou mij immers niet kunnen claimen. En ik praatte mijn schuldgevoel naar de echtgenote van een potentiële minnaar goed door de bijna zakelijke manier waarop het contact werd gelegd. De mannen die zich aanboden op zo’n site waren actief op zoek naar een slippertje en hadden daar blijkbaar hun redenen voor. Het was niet zo dat ik de aanstichter zou zijn van het stukmaken van een goed huwelijk.

Ik besloot eerst een gratis lidmaatschap aan te gaan, waardoor ik kon rondkijken op de site. Ik kon zelf geen kennismakingsverzoeken sturen, maar wel berichten ontvangen. Het was doodeng om daadwerkelijk een profiel aan te maken. Om mezelf te omschrijven en mijn wensen kenbaar te maken. Puur sex vond ik veel te plat, maar ik snapte ook wel dat mannen zich op zo’n site niet inschrijven voor een gezellig kopje thee.

Toch ging het makkelijker dan ik dacht. Ik zocht een leuke vakantiefoto uit waarop ik achter een zonnebril en petje verscholen ging en gaf mezelf een andere voornaam. Verder besloot ik zo eerlijk mogelijk te zijn over mijn intenties: samen eten, praten en als het klikte meer.
Daarna kon het grote verleidingsspel beginnen. Ik scrolde door pagina’s foto’s. Ik zag smoezelige types, mannen die poseerden met hun auto of met gevangen vissen en zelfs kerels die hun geslacht toonden. Maar er kwamen ook leuke ‘huisvaders’ voorbij. Even was ik nog bang dat ik de buurman tegen zou komen of vaders van school, maar ik zag geen bekenden.”

“Na al die liefdeloze jaren wilde ik dolgraag weer eens intiem zijn met een man”

Afgewezen in bed
“Vincent was een van de eerste ‘normale’ mannen die reageerde op mijn profiel. Hij had vriendelijke ogen en blonde krullen. Hij complimenteerde mij met mijn zomerse uitstraling en ging in op mijn tekst waarin ik schreef dat ik nog een groentje was op dategebied. Hij bood aan mij wegwijs te maken. Voor ik het wist, zaten we de hele avond te chatten. Vincent vertelde over zijn situatie. Hij had twee bijna volwassen zoons, was al jaren ongelukkig getrouwd en een notoire vreemdganger. Het was zijn manier het huwelijk draaglijk te houden, zo redeneerde hij. Zijn vrouw wees hem af in bed en had hem ooit toevertrouwd dat als hij een paar keer per jaar vreemdging, zij het oké vond – mits hij het discreet aanpakte.

Scheiden was geen optie. Toen hij zes was, gingen zijn eigen ouders uit elkaar en hij had dat als kind afschuwelijk gevonden. Hij had zichzelf voorgenomen zijn zoons nooit op te zadelen met dezelfde pijn. Ook al betekende het dat hij daardoor een liefdeloos huwelijk in stand hield én er andere vrouwen op nahield. Met zijn gezin woonde Vincent in het noorden van het land, maar hij werkte honderdvijftig kilometer verderop en bezat een pied-à-terre waar hij van maandag tot donderdag verbleef. Dat gaf hem ruimte voor een openlijke bij-relatie.

Tijdens ons eerste afspraakje hadden we meteen een klik. Ik vond Vincent fysiek en lichamelijk aantrekkelijk, maar ook heel geestig. Voorafgaand aan de date voelde het alsof ik voor een wortelkanaalbehandeling op moest, eenmaal aan tafel in het restaurant had ik nergens meer last van. Ook al was het doel van de afspraak duidelijk – namelijk: aftasten of we ooit met elkaar het bed wilden delen – het hing niet de hele avond in de lucht. We hebben vooral vreselijk gelachen. We hoefden totaal niet aan elkaar te wennen; als ik een grapje maakte, lachte hij al voordat ik uitgesproken was.

Die avond hebben we zeker een halfuur op de parkeerplaats staan zoenen. Alleen dat al. Zo intens, dat had ik in al die jaren met Pieter nooit gedaan. De dagen erna stuurden we elkaar berichtjes. Daarvoor moest ik eerst Kik Messenger downloaden, een app-programma waarmee Vincent mij ongezien de hele dag door kon appen en bellen. Op die manier viel het zijn vrouw niet op als hij hele nachten online was.

De donderdag erna spraken we weer met elkaar af en belandden we in zijn bed. Ook het vrijen was onvoorstelbaar fijn. Pure lust, gevoed door een diep verlangen naar elkaar, maar ook met gevoel. Hij was de eerste man bij wie ik spontaan een orgasme kreeg. Eerst dacht ik nog dat het kwam door de nieuwigheid en de ontlading, maar inmiddels weet ik: we zijn een match, op alle fronten.
Na twee weken verwijderde ik mijn profiel van de site. Ik had inmiddels wel dertig reacties van vreemdgangers, maar ik had helemaal geen behoefte meer aan anderen. Ik was bezeten van Vincent. Hij was geen seconde uit mijn gedachten. We zagen elkaar als mijn kinderen doordeweeks bij mijn ex aten, maar als ze op school zaten, wipte hij ook nog langs. Elke dag hadden we contact. Vincent werd steeds onvoorzichtiger. Hij stuurde ook in het weekend berichten en belde stiekem als hij boodschappen deed. We leken wel twee verliefde pubers bij wie de hormonen door het lijf gierden.”

“Ik verlangde naar boeketreekshartstocht, zonder vuile sokken en discussies over tandpastadopjes”

Genadeklap
“Voor Vincent was ik de derde vrouw met wie hij een langdurige affaire aanknoopte, maar de eerste van wie hij ging houden. Verliefd worden was nooit zijn bedoeling, maar zeker ook niet die van mij. Ik wilde juist mijn kinderen beschermen. Hen de ruimte geven en voorkomen dat zij in een loyaliteitsconflict zouden terechtkomen. Maar ik kon mijn verliefdheid voor Vincent en het enorme verlangen naar hem niet meer stoppen.

We zijn nu zeven maanden verder en er is geen houden meer aan. Op de dagen dat mijn kinderen bij hun vader zijn, slaapt Vincent bij mij. En eerlijk gezegd: als zij wel thuis zijn, is hij er ook, alleen blijft hij niet logeren. Inmiddels kent hij mijn kinderen dus ook. Het was hen allang opgevallen dat mama bijzonder vaak op haar telefoon zat. Vooral mijn elfjarige dochter begon vragen te stellen en ik kon niet meer wegkomen met ‘een spelletje Candy Crush.’

Uiteindelijk heb ik Vincent uitgenodigd om een keer pannenkoeken te komen eten. Ik wist dat ik daarmee de grens over ging, want ik moest tegen mijn kinderen liegen. Ik kon moeilijk zeggen dat hij getrouwd was. Dat zou ook linea recta bij mijn ex terechtkomen, die het tegen me zou gebruiken bij de kinderen. Pieter wil het liefst co-ouderschap. Ik heb dat tot nu toe weten tegen te houden, omdat ik dat te ingrijpend vind, maar hij zou deze ‘ongezonde relatie’ van mij gebruiken om dat aan te vechten. Voorlopig houden we het erop dat Vincent in scheiding ligt. Dat is deels waar, want Vincent wil – ondanks zijn jeugdtrauma – nu toch graag scheiden. Zijn jongens zijn op een leeftijd dat ze wel tegen een stootje kunnen en hij wil niets liever dan met mij verder. Stoppen met zijn dubbelleven, de leugens en de rare constructies.

Het enige probleem is dat hij thuis dit nieuws nog moet brengen. Zijn vrouw weet van niets, net als zijn zoons, al vermoedt zijn vrouw wel iets. Ze heeft hem al een paar keer ‘stiekem telefoongedrag’ verweten en hem betrapt toen hij met mij belde en net deed alsof ik een mannelijke collega was. Vincent vindt het vreselijk zijn gezin pijn te doen en stelt de genadeklap nog even uit. Ik snap dat goed. Ook ik weet niet wat me overkomt. Verliefd zijn is fijn, maar ook stressvol. Ik krijg vaak geen hap naar binnen door alle wirwar aan emoties en ben al twaalf kilo afgevallen. De twee vriendinnen aan wie ik het verteld heb, proberen me te waarschuwen. Zeggen dat ik op mijn hoede moet zijn en mezelf niet moet laten kwetsen. Een van hen verdenkt Vincent er zelfs van dat hij toch niet bij zij vrouw weggaat, ik ben immers al zijn derde liefje. Ik snap hun bezorgdheid en deel die ook. Ook ik vrees een hoop ellende – de toekomst zal niet makkelijk worden. Ik weet alleen dat dit echte liefde is, die ik niet zomaar kan en mag laten gaan.”

De namen in dit interview zijn om privacyredenen gefingeerd. Tekst: Joan Makenbach. Beeld: iStock

Kan jullie relatie wel een boost gebruiken? Kom naar het Superrelatie Weekend!

Superrelatie Weekend
Superrelatie Weekend
€150 €27
Bekijk hier
Lees meer

voor jou geselecteerd

Laat meer voor jou geselecteerd zien

Kinderprogramma ‘Gewoon bloot’ zorgt voor nodige ophef op Twitter

De eerste aflevering van het kinderprogramma ‘Gewoon Bloot’ moet nog op televisie komen, maar desondanks zorgt het nu al voor de nodige ophef. In het programma krijgen kinderen de kans om naakte mensen het hemd van het lijf te vragen over hun lichaam. Het format zorgt op Twitter voor verdeelde reacties: sommige mensen zijn ontzet over het programma, terwijl anderen het idee erachter juist alleen maar aanmoedigen.

De ophef gaat zelfs zó ver, dat er inmiddels al Kamervragen over het programma zijn gesteld.

Advertentie

Idee achter programma ‘Gewoon bloot’

In het programma ‘Gewoon bloot’ vraagt een groep kinderen onder leiding van presentator Edson da Graça ’vijf doodgewone mensen’ het hemd van het lijf. “Letterlijk! Want onze gasten zijn poedelnaakt”, aldus omroep NTR. Het programma moet ervoor zorgen dat kinderen weer ontdekken wat echt normaal is. “Op Instagram, Snapchat en TikTok lijkt iedereen perfect! Veel mensen gebruiken filters, make-up of gaan zelfs onder het mes om er beter uit te zien.” En het probleem gaat verder dan sociale media: ook reclames zijn nog steeds erg misleidend. “Het beeld dat daarin wordt neergezet is vaak gemanipuleerd en toont niet hoe een lijf er in het echt uitziet. Dat heeft impact op de manier waarop kinderen zichzelf zien en het ideaalbeeld dat ze hebben,” aldus de omroep.

Afgrijzen bij politieke partijen

Kees van der Staaij, van de partij SGP, heeft zijn afgrijzen over het programma al uitgesproken. “Alsof kinderen niet weten dat niet ieder lichaam hetzelfde is. Het gaat mij veel en veel te ver als dat gebeurt door leerlingen op de basisschool te confronteren met poedelnaakte wildvreemden in de klas. Hoe kom je erop?”, zo vraagt hij zich af. Thierry Baudet van FvD is het met van der Staaij eens: “Kinderen op tv lekker vragen laten stellen aan een naakte man met een penis-piercing. De publieke omroep schurkt hiermee aan tegen het promoten van pedofilie. Seksualisering van kinderen. Potloodventerij.”

Reacties Twitter

Ook op Twitter gaat het helemaal los over ‘Gewoon bloot’. Veel mensen geven aan dat ze het programma veel te ver vinden gaan, maar er zijn ook mensen die het juist aanmoedigen:

De beste berichten van Libelle in je mailbox ontvangen? Meld je nu aan voor de nieuwsbrief!

Bron: Twitter, RTL Nieuws, Telegraaf. Beeld: Screenshot YouTube

Lees meer

voor jou geselecteerd

Laat meer voor jou geselecteerd zien

De tarotkaart van 6 maart: "Steenbok, een ontmoeting wakkert je lusten aan"

De tarotkaart die voor zaterdag 6 maart is getrokken is ‘De Zegewagen’. Wat betekent deze kaart voor jouw sterrenbeeld?

Deze tarotkaart staat voor: een grote stap vooruit! Men slaat vol ambitie de eigen weg in. Een goed gevoel en ondernemingslust overheersen. In hart zaken geeft deze kaart aan dat er een frisse wind gaat waaien. Het oude wordt tamelijk rigoureus aan de kant gezet. Werk: ambities en zelfstandigheid.

Advertentie

Ram

Snel van geest & gedrag ben je geneigd om anderen op te jagen. Alles wat traag is, irriteert nu. Botsingen, zowel letterlijk als figuurlijk, zijn waarschijnlijk. Vertraag je adem en je vertraagt jezelf.

Stier

Mevrouw Aardig metamorfoseert vandaag idealiter in Mevrouw Assertief. Anders loopt men gemakkelijk over je heen. Je wordt gehoord als je hóe je iets zegt net zo belangrijk maakt als wát.

Tweelingen

Je deelt complimentjes uit – en krijgt er veel terug. Er is iemand die net zoveel belangstelling heeft voor dat rare onderwerp als jij. Gooi nu je hengel uit bij iedereen die je ontmoet.

Kreeft

Je doet genoeg, ook al heb je het idee dat je méér moet geven. Je bent vandaag niet bang om dit gegeven ook te leven. Daardoor ontstaat ruimte voor een ommezwaai in persoonlijke sfeer.

Leeuw

Als Plan A niet werkt, dan is het alfabet nog 25 letters rijk. Flexibel omgaan met woorden maakt vandaag wel dat je goede bedoelingen verkeerd uit je mond kunnen rollen. Censureer jezelf.

Maagd

Leg alles en iedereen dat/die botst met je ideeën en idealen onder de loep. Grote kans dat je concurrent je grootste zegen is. Tegenstellingen trekken elkaar aan – en vullen elkaar aan.

Weegschaal

Word je geconfronteerd met fysieke beperkingen? Best mogelijk dat het tijd is om de pauzeknop in te drukken. Met de rust komen vragen op: waarvan krijg ik pretlichtjes in mijn ogen?

Schorpioen

Overdrijf niet bij het opknappen van huis & haard. Comfort is leuk, maar geld op de bank is dat ook. Vermijd confrontaties met dierbaren niet. Iets dat al langer speelt kan opgelost worden.

Boogschutter

Een krachtige tijd om te socializen, ook als dat in beperkt gezelschap moet. Nodig minimaal een persoon uit die het bloed onder je nagels vandaan haalt. Het stimuleert je creativiteit.

Steenbok

Waarschijnlijk verlang je naar een maatje aan wie je niet alles uit hoeft te leggen. Wake-up call! Praten moet, ook als iemand je goed aanvoelt. Een ontmoeting wakkert je lusten aan.

Waterman

Je breekt steeds meer uit routines die je voorheen ‘normaal’ vond. Vooral op werkgebied maak je stappen, je pikt iets niet meer. Bestudeer nieuwe inzichten zodat je kunt experimenteren.

Vissen

Gebonden of niet, je kunt niet anders dan flirten vandaag. Laat het niet bij woordgrapjes en wapperende wimpers. Laat ook je serieuze kant zien. En de ander uitspreken.

Meer voorspellingen? Op Libelle Premium vind je de Numeroscoop. In deze voorspelling geeft je geboortegetal inzicht in je persoonlijkheid. Bekijk het hier >

Tekst en voorspelling: Viola Robbemondt.

Lees meer

voor jou geselecteerd

Laat meer voor jou geselecteerd zien

Coaches én kijkers van 'The Voice' geschokt door uitslag van liveshows

Het lot van de kandidaten van ‘The Voice’ lag deze keer in handen van de kijkers: de mensen thuis konden namelijk kiezen welke kandidaten door gingen naar de volgende liveshows. En dit zorgde voor een nogal onverwachte wending…

Zowel de coaches als de kijkers konden niet geloven welke twee kandidaten uiteindelijk de minste stemmen kregen en tegenover elkaar kwamen te staan.

Advertentie

Moeilijke taak voor coaches van ‘The Voice’

Het was vrijdagavond heel simpel: elke kandidaat gaf een liveoptreden en vervolgens was het aan de kijkers thuis om hun favoriet naar de volgende ronde te stemmen. De twee kandidaten met de minste stemmen kwamen uiteindelijk tegenover de coaches te staan, die de moeilijke taak hadden om één van hen naar huis te sturen.

“Dit is niet de plek voor jou”

Na het optreden van Jasper Wever (28) wist Anouk genoeg: net als bij de knock-outs was hij namelijk zó zenuwachtig, dat hij er meerdere keren flink naast zat. Tel daar ook nog eens het feit bij op dat hij ontzettend hees was en voor Anouk was de rekensom snel gemaakt: zij liet hem weten dat dit zijn laatste optreden zou zijn. “Dit is niet de plek voor jou,” zo gaf ze aan. Ook de andere coaches waren het er over eens dat zijn optreden niet heel goed was en Ali B wees hem nog eens op het feit dat hij de vorige keer al een kans had gekregen.

“Zijn jullie helemaal koekoek geworden thuis?”

Bijna iedereen wist dan ook zeker dat Jasper deze keer afscheid zou moeten nemen. De verbazing was dan ook groot toen bleek dat Jasper aan het einde van de avond genoeg stemmen bleek te hebben gekregen om door te mogen naar volgende week, terwijl Alyssa en Lucas de minste stemmen hadden gekregen. De coach van Alyssa, Anouk, kon haar frustraties niet verbergen. “Wat een k*tland!” zo riep ze uit. Toen presentator Martijn Martijn Krabbé zei dat ze nerveus was vanwege de mogelijke exit van haar kandidaat ging ze pas helemaal los. “Hoe dan? Ik begrijp niet waarom het nog steeds zo is dat het land kiest en waarom je dan niet de coaches laat kiezen. Sorry Jasper, maar het slaat echt fucking nergens op. Really? Zijn jullie helemaal koekoek geworden thuis?’’

Reacties Twitter

Toen Krabbé haar liet weten dat het geen zin had om in discussie te gaan met de kijkers, omdat de keuze nu eenmaal was gemaakt, gooide ze er nog wat gromgeluiden in en stak ze subtiel haar middelvinger op. En Anouk bleek niet de enige te zijn met frustraties: ook op Twitter kwam er de ene na de andere verontwaardigde tweet over ‘The Voice’ voorbij:

 

De beste berichten van Libelle in je mailbox ontvangen? Meld je nu aan voor de nieuwsbrief!

Bron: RTL 4, Twitter. Beeld: RTL 4

Lees meer

voor jou geselecteerd

Laat meer voor jou geselecteerd zien

De 4 schoenentrends voor de lente hebben allemaal één ding gemeen

Ballerina’s, slippers en plateauzolen: zomaar een greep uit dé schoenentrends voor komende lente. En die hippe voorjaarsschoenen hebben allemaal één fijn kenmerk hetzelfde.

Wij zetten namelijk in op comfortabele schoenen die je niet met pijnlijke voeten zullen opzadelen. En dat is niet zo toevallig: mode is een reactie op wat er speelt. En aangezien we niet in sociaal borrelende tijden leven, willen we dit voorjaar graag comfortabel schoeisel dragen.

Advertentie

1. Ballerina’s

Bijster schattig, die gekleurde ballerina’s. Ze wegen bovendien zo licht als een veertje én schijnen nog heel aardig te lopen ook. De ballerina’s voor dit najaar zijn erg eenvoudig, zonder tierelantijntjes, maar experimenteren met een leuk kleurtje mag zeker wel.

 

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Een bericht gedeeld door FRANCO SARTO (@francosarto)

2. Plateauzolen

Ze mogen je dan wel een eind de lucht in brengen, comfortabel zijn ze zeker. We hopen dat deze trend nog héél lang aanhoudt zodat we straks op een feestje niet meer rond hoeven te paraderen op hoge hakken, maar toch een paar centimeters aan onze benen kunnen toevoegen.

 

3. Schakelkettingen

Dit najaar hoeven we geen schakelkettingen aan onze handtassen, halzen en polsen te dragen, maar om onze enkels. Het leuke: de ongemakkelijk ogende constructies zitten niet eens ongemakkelijk. En het ziet er nog elegant uit ook.

 

4. Klompen

Lekker Hollands, die klompen. Alleen krijgt de klomp dit seizoen een heel ander uiterlijk dan je misschien gewend bent en oogt het nog chic ook. Of de houten schoenen écht comfortabel lopen valt alleen nog te betwisten.

 

Heb je een van deze exemplaren nog in de kast liggen? Zo maak je van oude schoenen een compleet nieuw paar:

De beste berichten van Libelle in je mailbox ontvangen? Meld je nu aan voor de nieuwsbrief!

Beeld: Getty Images

Lees meer

voor jou geselecteerd

Laat meer voor jou geselecteerd zien