Hoera! Libelle is genomineerd. Stem nu >

Zoek binnen:

Wát een verhaal: pinners ontvangen 'help me'-briefjes uit geldautomaat

Bij het pinnen je geld én een noodkreet op een briefje toegeschoven krijgen. Eh, freaky much? Mensen die bij een geldautomaat in een Texaans stadje geld pinden, wisten dan ook niet wat hen overkwam.

“Help me alsjeblieft”, luidde de tekst op het briefje. “Ik zit hier opgesloten en heb mijn telefoon niet bij me. Bel alsjeblieft mijn baas op dit nummer: (…)”

Advertentie

Opgesloten tussen het geld
Veel van de pinners dachten dat dit om een rare grap ging en namen de noodkreet dan ook niet serieus. Totdat iemand gelukkig wél hulp inschakelde en de politie belde. Wat bleek? Een technisch monteur die bezig was met de renovatie van de geldautomaat, was vast komen te zitten. Zijn telefoon lag nog in de auto en dus moest hij op een andere manier hulp zien te krijgen.

Arme man
Godzijdank had ‘ie een pen bij de hand. Hij kwam dus met het briljante idee om ‘help me’-briefjes bij het geld van de pinners te voegen, in de hoop dat zij hem zouden helpen. Met succes! Uiteindelijk heeft de arme man 2 uur vastgezeten voordat zijn baas met de sleutel kwam om hem te bevrijden.

Help me-briefjes uit geldautomaat

De beste berichten van Libelle in je mailbox ontvangen? Meld je nu aan voor de nieuwsbrief!

Bron: Nieuwsblad. Beeld: KIJK

Tessel Tindert: “Na een paar minuten kijk ik om en raak ik in paniek”

Robert

Robert en ik gaan naar een hotelletje in Noordwest-Frankrijk waar we eerder zijn geweest. In Picardië, aan de monding van de Somme, de rivier waarbij in de Eerste Wereldoorlog zo bloedig is gevochten.

Daar lagen de loopgraven van waaruit miljoenen Franse, Engelse en Duitse jongens de dood in werden gejaagd. ‘Schuldig landschap’, zeg ik tegen Robert als we er bijna zijn. Links en rechts strekken zich lappendekens van gele korenvelden en groene weiden met witte koeien uit tegen een decor van zachtglooiende heuvels. Robert kijkt me niet-begrijpend aan.

Lees Verder >>

voor jou geselecteerd

Laat meer voor jou geselecteerd zien