Lekker lezen: Libelle bookazines voor € 3,35

Zoek binnen:

'Het echte leven in de dierentuin' is terug: kijkers onder de indruk van eerste aflevering

Zaterdagavond trapte Het echte leven in de dierentuin af met maar liefst 1.385.000 kijkers. De reacties op het nieuwe seizoen, waarin reuzenpanda’s Wu Wen en Xing Ya en hun pasgeboren jong de hoofdrol spelen, zijn lovend.

In ‘Het echte leven in de dierentuin’ nemen we een kijkje in het geheime leven van de dieren in Ouwehands Dierenpark. Wat gebeurt ere na sluitingstijd op plekken waar bezoekers niet mogen komen? Verborgen camera’s filmen onder meer liefdesgeschiedenis van de bekende reuzenpanda’s Wu Wen en Xing Ya en het schildpaddenduo Mien en Sjaak.

Advertentie

Tusker en Bob

In aflevering was te zien hoe de nieuwe olifantenbul Tusker voor een nageslacht mag zorgen. Daar moet hij wel op worden voorbereid. Dat geldt ook voor de reuzenpanda’s, die op weg geholpen worden naar een paring en een dracht.

Wanneer het voortplantende zeepaardje Bob verschijnt, komen de emoties los, zo blijkt uit de reacties op Twitter. Eerst moeten de kijkers lachen, want de zeeveulentjes (ja, zo heten baby zeepaardjes echt!) schíeten uit z’n lijf (én ja, in dit geval is de mán zwanger!). ‘Bob lust er wel pap van’, klinkt een tweet. Al blijven er uiteindelijk maar heel weinig ‘veulentjes’ over. De bevalling is echter zó zwaar, dat Bob het niet overleeft.

Mincho, Mien en Sjaak

Beer Mincho begint ook aan een nieuw leven: na een gezondheidstest krijgt hij ‘een duwtje in de rug’ waardoor hij leert zich als een echte beer te gedragen. Dan zijn er nog de Aldabra reuzenschildpadden, niemand minder dan Mien en Sjaak, die een gloednieuw verblijf krijgen. De verzorger vertelt over de gebeurtenis: “Hij reageert zo rustig en relaxed op zijn nieuwe verblijf!”. En daar moeten sommigen wel om lachen: ‘Gast, het is een schildpad’, reageert iemand namelijk.

#HetEchteLeven

Dat de verzorgers veel aan het woord zijn, irriteert sommige kijkers. ‘Mooie beelden in #hetechteleven maar beperk het commentaar tot een voiceover, en niet steeds die verzorgers in beeld’, tipt iemand.

Toch regent het positieve reacties over het algemeen. ‘Zeer geslaagde 1e aflevering. Belooft weer een leuke serie te worden!’, wordt er gereageerd. Heb je de aflevering gemist? Je kunt het online terugkijken.

De mooiste berichten van Libelle in je mailbox ontvangen? Meld je aan voor onze nieuwsbrief.

Bron & beeld: NPO, NTR

Lees meer

Schrijver Hugo Borst: “Durfde je eindelijk een 1,5-meter-terras op?”

Hugo en Iris - Libelle

Hugo Borst (57) en Iris Koppe (35) zijn beiden schrijvers, maar daar houdt de gelijkenis wel op. Toch zijn ze vrienden en gaan ze geen onderwerp uit de weg. Over oud worden, sex, politiek, corona en meer: Hugo en Iris stellen brutale vragen én geven openhartig antwoord. 

I: Jij bent toch getrouwd?
H: Jazeker, 24 kilo geleden.
I: Hoelang al?
H: Het was 1988.
I: Neeeee. Toen was ik 3.

H: Eh, waar wil je naartoe? Goed nieuws? Ben je ten huwelijk gevraagd?
I: Niet zo snel. Ik heb koppijn vandaag, Hugo, kóppijn.
H: Wat heeft dat met trouwen te maken? Oh, wacht even

Lees Verder >>

voor jou geselecteerd

Laat meer voor jou geselecteerd zien