Tas Shabbies Amsterdam: nu met 50% korting!

Zoek binnen:

Mike deelt belangrijke oproep: 'Denk deze dagen ook aan de daklozen'

Voor veel mensen is de hittegolf in ons kikkerlandje helemaal niet zo’n probleem. We kopen een extra pak ijsjes en drinken extra veel water. Daklozen genieten een stuk minder van de warmte. Daarom doet de Amsterdamse Mike een hartverwarmende, maar bovenal belangrijke oproep.

Mike werkt zelf in de daklozenopvang van Amsterdam. Zondag plaatste hij een bericht op Facebook, waarin hij al zijn vrienden en kennissen vroeg om extra goed voor de daklozen te zorgen op deze hete dagen. Een dag later was zijn bericht al meer dan honderd keer gedeeld.

Advertentie

Hel op aarde
“Voor veel daklozen is deze warmte de hel op aarde. Ze stappen niet zo makkelijk een supermarkt in voor een ijsje of flesje water. En je verliest op zo’n warme dag al snel twee liter vocht per dag”, begint hij zijn bericht.

Vrienden voor het leven
“Dus mocht je een bankhanger, straatmuzikant of rafelrandje tegenkomen en je loopt toch de winkel in: neem dan zes in plaats van één flesje water mee. Dat tilt toch veel makkelijker. Op onze groep zijn ze ook gek op ijsjes, en waarschijnlijk heb jij aan het einde van de dag een berg nieuwe vriendjes en vriendinnetjes. Het houdt ze echt overeind met deze warme dagen”, besluit hij zijn boodschap.

Iedereen doet mee
Aan RTL Nieuws laat Mike weten overweldigd te zijn door de vele reacties. Onder zijn bericht staat het vol met reacties van mensen die zijn idee geweldig vinden. “Ik doe mee!” en “Supertip, ga ik doen!” luidt het. Wat een mooi initiatief.

Zelf ook toe aan wat extra verkoeling? Wij hebben de leukste en handigste items op een rijtje gezet:

De beste berichten van Libelle in je mailbox ontvangen? Meld je aan voor onze nieuwsbrief.

Bron: RTL Nieuws. Beeld: iStock

Femke: “Ik gun Oscar een 2e leg, mochten wij ooit uit elkaar gaan”

Femke (40) is freelance journalist. Ze woont met Oscar en zoon Nathan (6) in Amsterdam. Iedere week schrijft ze in Libelle wat haar bezighoudt. Deze week: sterilisatie. 

Na een avondje fijn gezelschap en heerlijk eten fietste ik met een vriendin naar huis. Ze vertelde me dat haar man die dag een afspraak bij de uroloog had gehad om het over een sterilisatie te hebben. Hij kreeg 2 weken bedenktijd en een papiertje waarop stond wat de ingreep ging kosten: zo’n €500,-. Op hetzelfde papiertje stond ook hoeveel terugdraaien van de sterilisatie zou kosten: €4000,- euro.

Lees Verder >>

voor jou geselecteerd

Laat meer voor jou geselecteerd zien