Nu met 40% korting: 2 olijfbomen in Elho pot

Zoek binnen:

Hoe prinses Diana ervoor zorgde dat haar zoons weer in contact kwamen met hun stiefzus

Na het krijgen van twee zoons had prinses Diana nog één grote wens: ze wilde namelijk dolgraag een zusje op de wereld zetten voor Harry en William. Hoewel dit meisje er uiteindelijk nooit van is gekomen, hebben de prinsen wel degelijk een ‘zus’. Hun stiefmoeder Camilla Parker Bowles heeft namelijk een dochter die sinds kort weer een belangrijke plaats inneemt in het leven van de prinsen.

Speciaal voor hun moeder hebben William en Harry het contact met Laura Lopes onlangs weer hersteld.

Advertentie

Uit de publiciteit
Laura (41) is één van de 2 kinderen die Camilla Parker Bowles samen met haar eerste man Andrew Parker Bowles kreeg. Ze kreeg daarnaast ook een zoon, Tom (44), die een schrijver en journalist is. Toen Camilla (72) in 2005 officieel toetrad tot de koninklijke familie, besloot ze haar kinderen zoveel mogelijk uit de publiciteit te houden. Dit is dan ook de reden dat we tot op heden weinig van haar kinderen hebben gezien.

Belangrijke rol bij huwelijk
Volgens koninklijke bronnen konden de prinsen het tijdens hun jeugd niet goed vinden met de kinderen van Camilla, maar daar is intussen verandering in gekomen. William en Harry zouden vastberaden zijn om Laura weer een plekje in hun levens te geven. Zo was Laura’s dochtertje een van de bruidsmeisjes bij het huwelijk van prins William en Kate Middleton in 2011. En ook sinds Meghan Markle en prins Harry de trotse ouders zijn van baby Archie zou hun band steeds hechter zijn geworden.

Wens van Diana
“William en Harry weten dat hun moeder graag een meisje wilde, een zusje voor haar jongens, en aan dat verlangen willen ze nu, jaren na haar dood, voldoen”, aldus Andrew Morton, de biograaf van Diana. “Ze doen echt hun best en willen dat hun stiefzus een échte tante is voor George, Charlotte, Louis en Archie.”

Irritaties over affaire
Dat het contact eerder niet goed was, lag volgens een bron niet per se aan de prinsen. “William en Harry wilden wel contact met Laura toen zij hun stiefzus werd, maar dat was moeilijk. Laura was op dat moment al een twintiger en de hele affaire rond haar moeder en Charles, het jarenlange geflikflooi tussen de twee, irriteerde haar mateloos. En die irritatie straalde ook af op William en Harry. Ze heeft ook jarenlang geweigerd om op officiële gelegenheden aanwezig te zijn, in tegenstelling tot haar broer Tom, die soms wel van de partij was.”

Schuldgevoel
“Laura vond het echt lastig. We keken ’s morgens altijd met verrekijkers uit onze ramen en telden het aantal paparazzi dat nu weer in de tuin zou liggen”, zo vertelt haar broer Tom. “Ik kon dat wel plaatsen, maar Laura had het daar echt moeilijk mee. Maar ze heeft het een plaats gegeven. Zeker sinds de geboorte van Archie. En daar heeft Meghan, nochtans een complete buitenstaander, een grote rol in gespeeld. Laura en Meghan begrijpen elkaar perfect. In die mate zelfs dat ze zich een beetje schuldig voelt dat ze haar band met William en Harry jarenlang zo heeft verwaarloosd.”

‘Diana had het graag zo gewild’
Laura was dan ook vastberaden om weer aan de band te gaan werken. “Ze heeft drie geweldige kinderen en ze wil dat ze samen met de kinderen van William en Harry kunnen opgroeien. Wanneer ze kan, spreekt ze ergens met hen af opdat de kinderen heerlijk samen kunnen spelen. Ik denk dat Diana het graag zo gewild had,” aldus Tom.

De beste berichten van Libelle in je mailbox ontvangen? Meld je nu aan voor de nieuwsbrief!

Bron: Global News. Beeld: Getty

Sylvia Witteman: “Hoe aardig je ouders ook zijn, op je 22e wil je wel bij ze weg”

dochter

Premium

Sylvia Witteman (54) is getrouwd, heeft een dochter (22), 2 zoons (18 en 15) en katten Lola en Siepie. Deze week wordt ze compleet verrast door haar 22-jarige dochter.

Mijn dochter is een kind van de boemeranggeneratie. Ze ging het huis uit om te studeren, woonde tijdens haar studie op de campus en kwam daarna terug naar het ouderlijk huis. Dat was gezellig, maar het gaf wel een ontzettende rommel. Ja, mijn zoons zijn ook slordig, maar die hebben tenminste elk maar 2 paar schoenen om rond te laten slingeren. Mijn dochter heeft er 40. Lees Verder >>

voor jou geselecteerd

Laat meer voor jou geselecteerd zien