Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

Zoek binnen:

Horoscoop: Kreeften zijn deze week vrolijk en optimistisch gestemd

Deze week lukt het de Boogschutter beter om zich op één ding te concentreren. Voor de Weegschaal is deze tijd meer geschikt om te werken dan om te shoppen. 

Van 1 juli t/m 7 juli 2019

Advertentie

Kreeft
22-6 t/m 22-7
De Kreeft is vrolijk en optimistisch gestemd. Dat geldt zeker voor degenen die deze week jarig zijn: zij hebben het gevoel dat de wereld aan hun voeten ligt. Ook de andere Kreeften voelen zich goed, rijk en geliefd. Je hebt ook veel liefde te geven. Dat is normaal gesproken al zo, maar nu helemaal.

Leeuw
23-7 t/m 22-8
De Leeuw heeft veel energie. Ze pikt dingen snel op, ziet meteen waar de pijnpunten zitten en is in staat om snel goede oplossingen te bedenken. Mocht je een eigen bedrijf ambiëren: dit is er een zeer geschikte tijd voor. De afspraken die je nu maakt, zijn veel waard.

Maagd
23-8 t/m 22-9
De kans is groot dat de Maagd een uitnodiging van een vriendin krijgt om samen iets leuks te doen. En de kans bestaat ook dat haar partner haar ineens verrast en met een voorstel voor een leuk uitje komt. Laat de boel de boel en ga erop in. Je hebt het verdiend én het komt jouw relaties ten goede.

Weegschaal
23-9 t/m 22-10
Deze tijd is meer geschikt om te werken dan om te shoppen. Zorg er dus voor dat je deze week geld verdient en niet uitgeeft. Dat kan later altijd nog. Nu ben je in staat om jouw tijd efficiënt in te zetten, om goed samen te werken en productief te zijn. Alleen woensdag heeft de Weegschaal een off-day.

Schorpioen
23-10 t/m 21-11
Er zijn mensen die twijfelen aan jouw beslissingen. Dat vindt je vervelend, want je hebt niets aan het toeval overgelaten en gaat er een hoop denkwerk aan die beslissingen vooraf. Schorpioenen zijn nu eenmaal mensen die gedegen hun huiswerk doen. Dit alles maakt dat je deze week behoorlijk baalt.

Boogschutter
22-11 t/m 20-12
Deze week lukt het de Boogschutter beter om zich op één ding te concentreren. Je laat zich niet (meer) zo makkelijk afleiden. Dat komt omdat je duidelijker voor ogen hebt wat jouw einddoel is én je kunt het deze dagen beter opbrengen om daar andere
dingen voor opzij te zetten.

Steenbok
21-12 t/m 19-1
Veel Steenbokken kunnen wat gereserveerd overkomen op anderen. Normaal gesproken heb je dat niet in de gaten en gebeurt dat zonder dat je dat zo bedoelt, maar deze week neem je bewust wat afstand, zeker van mensen die je niet zo goed kent. Je houdt jouw contacten liever zakelijk.

Waterman
20-1 t/m 18-2
Hoe vriendelijk de Waterman ook is, het ga je deze week niet helemaal lukken om het contact met anderen harmonieus en gezellig te houden. Dat ligt niet aan jou. Andere mensen doen moeilijk. Zorg ervoor dat je tegengas geeft, je kunt deze week niet net doen alsof er niets aan de hand is.

Vissen
19-2 t/m 20-3
Kijk eens of het lukt om er een paar dagen tussenuit te gaan. Of om een vakantie te boeken. De Vissen kan wel wat rust gebruiken. Je hebt hard gewerkt de afgelopen tijd en hoewel je veel aankunt, heeft dat toch zijn tol geëist. Mocht het deze week niet lukken, plan dan toch binnenkort wat vrije tijd.

Ram
21-3 t/m 20-4
Soms gaan de dingen gewoon vanzelf. Het enige wat je moet doen deze week is een beetje geduld hebben en de gebeurtenissen en huidige ontwikkelingen rustig aankijken. Afwachten, is meestal moeilijk voor de Ram. Probeer er met anderen over te praten, dat helpt misschien al een beetje.

Stier
21-4 t/m 20-5
Zijn er buren waar je last van hebt? Kijk eens of je toch met hen in gesprek kunt komen. Een handreiking van jouw kant kan in deze tijd wonderen verrichten. Dat geldt overigens niet alleen voor buren, maar ook voor familie. De Stier kan koppig aan haar gelijk vasthouden, maar dat is niet altijd handig.

Tweelingen
21-5 t/m 21-6
De Tweelingen is normaal gesproken al iemand die ervan houdt om in contact met anderen te zijn, maar nu is dat helemaal het geval. De gesprekken die je voert, helpen om jouw gedachten te ordenen en het zou zo maar kunnen dat je tot belangrijke afspraken komt deze week.

Voorspellingen door Astroloog Renée Maas

voor jou geselecteerd

Laat meer voor jou geselecteerd zien

6 vragen van onze lezeressen over de CoronaMelder-app beantwoord

Uit een poll onder onze Instagram-volgers blijkt dat 62% de CoronaMelder-app nog niet heeft gedownload. 38% heeft de app wel gedownload en dat is belangrijk, want deze app draagt bij aan het tegen gaan van de verspreiding van het coronavirus. Dus elke download telt. In dit artikel beantwoorden we jullie meestgestelde vragen over het gebruik en de veiligheid van de app.

In opdracht van de Rijksoverheid

Advertentie

1. Weet de app altijd waar je bent?

Nee! De app weet zelfs nooit waar je bent, want CoronaMelder werkt niet met locatiegegevens (GPS). De app gebruikt bluetooth om te zien of je in de buurt bent van een andere app-gebruiker. Om de app te kunnen gebruiken, hoef je ook geen persoonlijke gegevens in te vullen. De app weet dus niet wie je bent en niet waar je bent.

2. Krijg je een melding als je bij iemand in de buurt bent geweest die corona heeft of moet je daarvoor de app openen?

Je krijgt een melding als je bij een app-gebruiker in de buurt bent geweest die later corona bleek te hebben én dit samen met de GGD doorgaf via de app. Hiervoor hoef je de app niet te openen. Om die meldingen te kunnen ontvangen, moet je bij de installatie van de app wél toestemming geven om meldingen te kunnen ontvangen.

Heb je CoronaMelder al een tijd op je mobiel staan, maar nog nooit een melding gehad? Ook dan doet de app gewoon zijn werk. Je krijgt alleen een melding als je bij iemand in de buurt bent geweest die later corona bleek te hebben en dit doorgaf via de app.

3. Wat moet je doen als je een melding krijgt?

Als je een melding krijgt, ben je dicht bij iemand geweest die later corona bleek te hebben. Raak dan niet in paniek: het is niet zeker dat jij dan ook corona hebt. Je hebt extra kans gelopen op besmetting. Als je klikt op de melding, opent de CoronaMelder-app en kun je je laten testen. Ook als je geen klachten hebt. Alle informatie daarvoor staat in de tekst van de melding.

4. Gaat je batterij snel leeg als je de app gebruikt?

Nee! CoronaMelder gebruikt Bluetooth Low Energy (lage energie-bluetooth). Dit is een speciale vorm van bluetooth die op de achtergrond van je mobiel werkt en weinig stroom gebruikt. Hoeveel procent van je batterij de app precies gebruikt, verschilt per telefoon.

5. Wat is het nut van de app als er al bron- en contactonderzoek wordt gedaan?  

CoronaMelder is een aanvulling op het reguliere bron- en contactonderzoek van de GGD. Dankzij de app worden mensen die nog geen klachten hebben eerder gewaarschuwd. De app waarschuwt gebruikers die langere tijd in de buurt zijn geweest van iemand die achteraf corona blijkt te hebben. Dit kan een bekende zijn, maar ook een app-gebruiker bij wie je in de buurt was en die je niet kent. Belangrijk, zeker nu we door de versoepelingen weer meer met mensen in contact komen.

6. Wat moet ik doen met de app als ik zelf positief getest ben op corona?

Als je zelf het coronavirus krijgt, kun je dit (vrijwillig) samen met de GGD in de app doorgeven. De app waarschuwt dan app-gebruikers bij wie jij onlangs langere tijd in de buurt bent geweest. Daardoor weten ze dat ze mogelijk besmet zijn en kunnen ze maatregelen nemen om te voorkomen dat ze anderen besmetten. In de melding staat alleen wanneer ze in contact zijn geweest met een besmet persoon. Niet wie dit is en waar ze die persoon zijn tegengekomen.

Elke download telt

Sinds de lancering van CoronaMelder hebben al meer dan 4,8 miljoen mensen de app gedownload en gaven ruim 160.000 mensen via de app door dat ze besmet waren. Dankzij de app worden mensen die nog geen klachten hebben eerder gewaarschuwd. Dus elke download telt. Het downloaden van de app is altijd vrijwillig. Je kunt de app snel en gemakkelijk downloaden in de App Store of de Google Play Store.

Meer weten over CoronaMelder? Ga naar www.coronamelder.nl of bel gratis met een van de medewerkers van de Helpdesk CoronaMelder op 0800-1280.

 

voor jou geselecteerd

Laat meer voor jou geselecteerd zien

Met déze leuke haarband is koningin Máxima vandaag gespot (en nu wil jij ‘m ook)

Koningin Máxima (49) loopt in de mode vaak voorop. Zo ook deze week waarin ze verschijnt in een prachtige ton sur ton-outfit met bijpassende haarband.

Máxima was dinsdagochtend aanwezig bij de viering van muziekonderwijs op basisscholen in Limburg en Noord-Brabant. Naar aanleiding van de campagne 50 Dagen Muziek van Méér Muziek in de Klas presenteerden de provincies initiatieven om meer muziekonderwijs in het lesprogramma van de basisschool op te nemen. Aangezien koningin Máxima erevoorzitter is van Méér Muziek in de Klas was ze ook aanwezig bij deze viering in Roermond.

Advertentie

Midirok met glitters

Voor de gelegenheid droeg ze een feestelijke outfit met een beige, zalmkleurige midirok met glitteraccenten. Deze rok droeg de koningin eerder in 2019, bij de uitreiking van de Prins Bernhard Cultuurfonds Prijs toen Máxima werd vergezeld door prinses Beatrix. Toen combineerde Máxima de rok met een zijden blouse met grote strik van Natan. Dit keer ging ze opnieuw voor ton sur ton, maar dan met een eenvoudige blouse, dus zonder toeters en bellen.

Haartrend

Heur haar droeg ze los met een prachtige haardecoratie met bloemen van Fabienne Delvigne. De haarband kennen we nog van een staatsbezoek aan Qatar in 2011. Wat ons betreft heeft ze een slimme keuze gemaakt de haarband na precies tien jaar opnieuw te dragen, want wát een leuke trend voor dit voorjaar. En het staat haar fantastisch!

Koningin Máxima tijdens de viering van muziekonderwijs:

Maxima haarband

Prinses Beatrix samen met Koningin Máxima tijdens de uitreiking van de Prins Bernhard Cultuurfonds Prijs in het Muziekgebouw aan ‘t IJ in 2019:

Koningin Máxima tijdens het staatsbezoek aan Qatar in 2011:

Maxima haarband

Máxima ziet er altijd uit om door een ringetje te halen. Dit geeft onze koningin jaarlijks uit aan haar garderobe:

De beste berichten van Libelle in je mailbox ontvangen? Meld je nu aan voor de nieuwsbrief!

1

Bron: Modekoningin Máxima. Beeld: Brunopress, ANP

Lees meer

voor jou geselecteerd

Laat meer voor jou geselecteerd zien

Met déze leuke haarband is koningin Máxima vandaag gespot (en nu wil jij ‘m ook)

Koningin Máxima (49) loopt in de mode vaak voorop. Zo ook deze week waarin ze verschijnt in een prachtige ton sur ton-outfit met bijpassende haarband.

Máxima was dinsdagochtend aanwezig bij de viering van muziekonderwijs op basisscholen in Limburg en Noord-Brabant. Naar aanleiding van de campagne 50 Dagen Muziek van Méér Muziek in de Klas presenteerden de provincies initiatieven om meer muziekonderwijs in het lesprogramma van de basisschool op te nemen. Aangezien koningin Máxima erevoorzitter is van Méér Muziek in de Klas was ze ook aanwezig bij deze viering in Roermond.

Advertentie

Midirok met glitters

Voor de gelegenheid droeg ze een feestelijke outfit met een beige, zalmkleurige midirok met glitteraccenten. Deze rok droeg de koningin eerder in 2019, bij de uitreiking van de Prins Bernhard Cultuurfonds Prijs toen Máxima werd vergezeld door prinses Beatrix. Toen combineerde Máxima de rok met een zijden blouse met grote strik van Natan. Dit keer ging ze opnieuw voor ton sur ton, maar dan met een eenvoudige blouse, dus zonder toeters en bellen.

Haartrend

Heur haar droeg ze los met een prachtige haardecoratie met bloemen van Fabienne Delvigne. De haarband kennen we nog van een staatsbezoek aan Qatar in 2011. Wat ons betreft heeft ze een slimme keuze gemaakt de haarband na precies tien jaar opnieuw te dragen, want wát een leuke trend voor dit voorjaar. En het staat haar fantastisch!

Koningin Máxima tijdens de viering van muziekonderwijs:

Maxima haarband

Prinses Beatrix samen met Koningin Máxima tijdens de uitreiking van de Prins Bernhard Cultuurfonds Prijs in het Muziekgebouw aan ‘t IJ in 2019:

Koningin Máxima tijdens het staatsbezoek aan Qatar in 2011:

Maxima haarband

Máxima ziet er altijd uit om door een ringetje te halen. Dit geeft onze koningin jaarlijks uit aan haar garderobe:

De beste berichten van Libelle in je mailbox ontvangen? Meld je nu aan voor de nieuwsbrief!

1

Bron: Modekoningin Máxima. Beeld: Brunopress, ANP

Lees meer

voor jou geselecteerd

Laat meer voor jou geselecteerd zien

Vaccinatie in het gele boekje: waarom noteert de ene GGD het wel en de andere niet?

Het gele vaccinatieboekje is een officieel meertalig vaccinatieregistratiesysteem. Het wordt al jaren gebruikt om reisvaccinaties te registeren. Dat werkt heel goed, waarom gebruiken veel GGD’s het gele boekje dan nu niet ook voor de coronavaccinatie?

We hebben al een boekje waarin heel eenvoudig vaccinaties kunnen worden geregistreerd, en tóch weigert een aantal GGD’s om het gele boekje in te vullen na de coronavaccinatie. Dat zou volgens de SDU (Staatsdrukkerij en -uitgeverij) vooral zo zijn in de regio’s Haaglanden, Drenthe en Noord- en Oost-Gelderland.

Advertentie

GGD’s weigeren gele boekje in te vullen

Volgens de koepelorganisatie GGD-GHOR mogen de GGD’s zelf bepalen of ze het boekje invullen. Het papierenbewijs dat je krijgt na vaccinatie zou volgens de organisatie belangrijker zijn. Beide vaccinatiebewijzen worden overigens niet gezien als officieel vaccinatiebewijs. Dat bestaat nog niet omdat je in Nederland nergens hoeft te laten zien of je gevaccineerd bent, valt te lezen op de website van de Rijksoverheid. Voor het reizen naar andere landen wordt nu een vaccinatiebewijs ontwikkeld dat niet vervalst kan worden.

Europees vaccinatiebewijs is onderweg

Het Europese vaccinatiebewijs (in een app) laat nog even op zich wachten. Daarom erkennen landen als Duitsland, Oostenrijk en IJsland het gele boekje nu wel als officieel vaccinatiebewijs, maar ook veel landen (nog) niet. Dat gaat waarschijnlijk ook niet meer veranderen. Het ministerie van VWS zegt tegen de NOS: “Niet elke Nederlander bezit zo’n boekje, laat staan andere Europeanen. Bovendien wil de EU een vaccinatiebewijs met een interoperabele, digitaal leesbare QR-code. Het gele boekje voldoet daar niet aan.”

De beste berichten van Libelle in je mailbox ontvangen? Meld je nu aan voor de nieuwsbrief!

1

Bron: NOS.nl, Rijksoverheid.nl

Lees meer

voor jou geselecteerd

Laat meer voor jou geselecteerd zien