Hoe sterk is jullie relatie? Doe hier de test>

Zoek binnen:

Hugo de Jonge laat in dit fragment een héél andere kant van zichzelf zien

Van Hugo de Jonge zien we, in zijn rol als minister en vice-president, eigenlijk altijd alleen zijn serieuze kant. Maar in Rooijakkers over de vloer zien we hem donderdagavond als nooit tevoren. 

Zowel de vrouw als kinderen van Hugo de Jonge komen uitgebreid aan het woord en dat zorgt voor een aantal leuke onthullingen.

Advertentie

Gitaar spelende en zingende Hugo de Jonge

Wist jij bijvoorbeeld dat Hugo hartstikke muzikaal is? Zo pakt hij er in de aflevering zijn gitaar bij om een stukje te spelen, waar wij de eerste beelden van hebben (zie bovenaan dit artikel). Maar dat is nog niet alles.

Stiekem afluisteren

Zo laat zijn dochter Sarah weten dat ze af en toe best moet slikken van het feit dat haar vader de laatste tijd zo vaak in het nieuws is. “Dan swipe je naar het nieuws op je telefoon en dan zie je ineens vier keer het hoofd van je vader staan. Dan denk je ook ‘goedemorgen!'”, aldus Sarah. De baan van haar vader heeft ook een aantal voordelen. Zo is Sarah vaak eerder dan haar leeftijdsgenootjes op de hoogte van de nieuwe coronamaatregelen. Volgens Hugo de Jonge komt het ook zeker weleens voor dat zijn kinderen hem afluisteren als hij aan het bellen is, in de hoop zo iets op te vangen.

“Kan het ietsje minder?”

Mireille, de vrouw van Hugo de Jonge, laat weten dat zijn drukke werkschema af en toe ook best pittig kan zijn. “Hij kan wel echt veel aan, hij kan heel hard werken en hij vindt dat ook fijn om te doen. Dus ik zie dat hij daar als een vis in het water is, maar tegelijkertijd denk ik als vrouw ook weleens van: nou Huug, kan het misschien ietsje minder? Iets meer tijd voor het gezin zou fijn zijn. Maar het is nu eenmaal even wat het is en er komen vast wel weer rustigere tijden.”

Bemoedigend appje

Mireille laat ook weten dat haar man lang niet altijd even zelfverzekerd is als hij een debat in gaat. “Heel veel mensen hebben het beeld van: dat gaat je makkelijk af, dat schud je gewoon even zo uit je mouw, maar ik weet dat het niet zo is. Ik weet dat hij altijd wel erg zenuwachtig is.” Mireille stuurt haar man dan ook altijd een bemoedigend appje voordat hij de buhne op moet. “Dan stuur ik “je bent een topper, veel succes en kusjes”’, aldus Mireille.

Rooijakkers over de vloer met Hugo de Jonge is donderdagavond 15 oktober om 21.30 uur te zien op RTL 4.

Hoera, Libelle is genomineerd voor website van het jaar 2020. Help jij ons naar de overwinning? Stemmen kan hier.

Bron: RTL. Beeld: ANP

Lees meer

Tessel Tindert: “Wat bedoel je met manisch? Ik dacht juist dat je depressief was”

Tessel Tindert

In Roberts huis was het een onbeschrijflijke bende van vuile kopjes, bordjes, blikjes, glazen. De tafel zat onder de kringen. Er lagen kruimels. De gordijnen waren half gesloten. Het stonk er naar oude bloemen en vuile sokken.

Door de halfopen keukendeur zag ik het aanrecht vol vuile vaat. Voorzichtig ging ik zitten in de stoel naast de bank. Ik voelde woede, maar ook verdriet en medelijden. Hier lag een man op de bank die duidelijk leed. Die zich geen raad meer wist met zichzelf. Die niet meer voor zichzelf kon zorgen. ‘Sorry’, herhaalde Robert. ‘Sorry.’

‘Waar

Lees Verder >>

voor jou geselecteerd

Laat meer voor jou geselecteerd zien