Libelle Vrijheid: verhalen om nooit te vergeten >

Zoek binnen:

Humberto Tan in tranen tijdens eigen programma 'The repair shop'

The repair shop, het nieuwe programma dat Humberto Tan presenteert, gaat bijna van start. Het raakte bij veel deelnemers een gevoelige snaar, maar ook Humberto zelf moest tijdens de opnames vechten tegen zijn tranen.

Dit vertelt hij woensdag aan RTL Boulevard.

Advertentie

Emotionele waarde
In The Repair Shop brengen mensen voorwerpen met emotionele waarde naar ambachtslieden om te laten repareren. Dit brengt allerlei indrukwekkende verhalen met zich mee. “Het gaat bij het programma nooit om geld, maar om emotionele waarde”, maakt Humberto duidelijk. “Sommige mensen hebben hun spullen al 40 of 50 jaar aan niemand anders gegeven, de items zijn nooit uit huis geweest.” En dat zorgt voor allerlei emoties, aangezien de mensen hun ingebrachte spullen vaak al jaren niet ‘heel’ hebben gezien.

Huilende Humberto
Sommige verhalen kwamen voor Humberto wel heel dichtbij. Toen een deelnemer met een bakfietsje van zijn overleden broer aan kwam zetten om het te laten repareren, hield de presentator het zelf ook niet droog. “Het raakte mij omdat ik ook zelf mijn 2 broers verloren ben”, verklaart Humberto. “Ik voelde het gemis.”

 

View this post on Instagram

 

Maandag 2 sep is het zover: de Repairshop! Ben zo benieuwd wat jullie er van vinden. Misschien heb je al iets voorbijzien komen? Maar pas na een hele aflevering heb je echt een goed idee. Of je kent de BBC versie al, dat kan ook natuurlijk. In de Repairshop zijn bijzondere verhalen, met aandacht voor het maakproces van de vakmensen, en de ontroering bij de onthulling. Tussen de opnames heb ik (uiteraard) foto’s gemaakt, van een aantal objecten maar ook van de “glitter en de glamour” Kijk hoe luxe de kleedkamer is en hoe hard stylist @tommydriessen moet werken. Haha… Het verhaal van Apie in het kort? Het speelgoed aapje was in zijn kindertijd Jos zijn beste vriend. Op een dag kwam hij thuis en Apie was kapot. Waarschijnlijk door zijn moeder. Bewust. Apie stond al meer dan 50 jaar kapot naast zijn bed. En dan brengt Jos Apie naar onze poppendokter Jan…… #repairshop #rtl4 #BBC #Immaterielewaarde #hetgaatnooitovergeld #maaroverhetreddenvamspullen #overhetdoorgevenvanverhalen

A post shared by Humberto Tan (@humbertotan) on

The repair shop is vanaf 2 september te zien op RTL 4.

De laatste nieuwtjes, tips en trends in je mailbox? Meld je aan voor de gezelligste nieuwsbrief van Nederland! 

Bron: RTL Boulevard. Beeld: ANP

Tessel Tindert: “Mijn bewondering voor mensen in de zorg groeit met de minuut”

Tessel Tindert

Premium

De ene keer dat ik met Marijke bel, klinkt ze somber, de andere keer wat opgewekter. Dan vertelt ze dat ze een goede nacht heeft gehad en dat het met Maarten wat beter gaat.

Hij ligt nog steeds aan het zuurstof in het ziekenhuis, maar hij hoeft niet naar de IC. Elke dag doe ik wat boodschappen die ik voor de deur leg. Als ik op de 4e dag met mijn boodschappentas uit de lift stap, staat haar voordeur open. In de donkere gang staat Marijke. Broos, mager en ver

Lees Verder >>

voor jou geselecteerd

Laat meer voor jou geselecteerd zien