Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

Zoek binnen:

Anna (54) heeft 2 huwelijken achter de rug

Anna scheidde 2 keer in 7 jaar tijd. Maar het leverde niet alleen ellende op.  

“Op mijn veertigste ging mijn man ervandoor met een jongere vrouw. Blond, het standaardverhaal. Hij was de vader van mijn kind. Ik hield van hem en vond het heel erg dat die liefde er ineens niet meer was. Mijn zelfvertrouwen was geknakt, ik voelde me uitgegumd. Ik heb nog vrij lang kunnen terughalen waarom ik van hem heb gehouden, maar inmiddels is die emotie er niet meer.”

Advertentie

Vriendschap of liefde? 
“Ik ben een jaar of 2 alleen geweest, tot ik via een vriendin een man leerde kennen. Hij werd verliefd op mij, en ik wilde zo graag weer gelukkig zijn dat ik het idee had dat een leuke vriendschap gemakkelijk zou kunnen uitgroeien tot een geweldige liefde. Toen hij me ten huwelijk vroeg, vond ik dat zelf ook best snel, maar ik zei toch ja. We trouwden in gemeenschap van goederen. Een week na ons huwelijk begon de ellende. Hij bleek manisch-depressief en was vaak agressief. Om een lang verhaal kort te maken, het heeft me anderhalf jaar en al mijn geld gekost om weer van hem af te komen. Ik moest hem uitkopen uit mijn eigen huis. Dat geld deed zeer, maar ik had dit keer geen zielenpijn. Toen de scheiding eenmaal rond was, voelde dat als een soort bevrijdingsdag!”

LEES OOK: ANNABEL IS VERLIEFD OP EEN ANDERE MAN 

Genoeg is genoeg 
“Ik was 47 en niet echt trots op mezelf: 2 keer gescheiden in 7 jaar tijd. Maar het feit dat ik moeder was, vond ik geruststellend. Dat deel van mijn leven was op orde. Het hele concept van samen met iemand gelukkig worden liet ik toen maar los. Ik had mijn werk, mijn kind en leuke vrienden. Dat moest genoeg zijn. Dat duurde alleen niet heel lang, want alsof de duvel ermee speelde, ontmoette ik twee weken later George, de man met wie ik nu al 8 jaar zielsgelukkig ben. Onze relatie is gelijkwaardig én gelijkmatig, hij is echt mijn maatje. Met deze man win ik de oorlog. We hebben weleens woorden, maar we lossen het altijd op, zonder toestanden. Het lijkt wel een sprookje: het kan dus wél goedkoper.”

Lessen in de liefde 
“Als ik terugkijk, denk ik dat ik al van jongs af aan mijn levenslessen heb gezocht in de liefde. Ik deed alsof ik een snelle meid was, maar in mijn hart was ik oerdegelijk. Ik vroeg me altijd af wat jongens leuk zouden vinden, ik wilde ze pleasen. Mijn dochter is heel anders, gelukkig. Zij heeft meer zelfvertrouwen. Pas later realiseerde ik me dat ik haar met mijn tweede scheiding een goed voorbeeld heb gegeven door voor mezelf te kiezen. Is die gebeurtenis dus toch nog waardevol geweest.”

Interview: Caroline Griep. Beeld: iStock 

Maartje en de meisjes deel 58: “Ik voel me verdrietig, verward, opgelucht en verliefd. Een onmogelijke cocktail”

Maartje

Het stomende-seks-moment eindigt in een openhartig gesprek, waarin Maartje toegeeft dat Vera net te vroeg in haar leven komt, en dat Vera haar op haar beurt alle tijd gunt voor het goed oplossen met haar gezin.

Zullen we vanavond wandelen? app ik naar Suus. Ik heb behoefte aan klankborden en nu de kroegen dicht zijn, kunnen we nergens anders rustig praten zonder meeluisteraars. Bovendien praat het lopend wel lekker. Om 20.00 uur spreken we af op het hoekje bij de kerk. We lopen de lichtjesroute, een

Lees Verder >>

voor jou geselecteerd

Laat meer voor jou geselecteerd zien