Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

Zoek binnen:

Prachtig gebaar: Ieren hangen winterjassen over brug voor daklozen

Waar wij met dit koude weer heerlijk warm op de bank kunnen zitten, is dat voor daklozen helaas anders. De Ierse belangenorganisatie Warm for Winter vroeg de inwoners van Dublin daarom of ze hun winterjassen aan bruggen willen hangen, zodat daklozen warm de winter doorkomen.

Het idee begon bij de Ha’penny Brug in Dublin. Daar hangt een papiertje op een lantaarnpaal met de tekst ‘Als je er eentje nodig hebt, pak ’m dan. Als je wilt helpen, hang er dan eentje op #warmforwinter’.

Advertentie

Help elkaar
Patrick Fryers, de oprichter van de Warm for Winter, hoopt dat het idee ook op andere plekken wordt opgepakt. “Al is het maar één jas. Breng ’m ergens heen waar je denkt dat iemand ’m nodig heeft en hang je jas aan de brug”, zegt hij tegen The Irish Post.

Volle brug
Afgelopen week verschenen al verschillende foto’s waarop een gevulde Ha’penny Brug te zien is. Ook met dozen vol wollen mutsen, handschoenen en sjaals. Het gemeentebestuur van Dublin leek de jassen eerst weg te halen voor een ‘schonere stad’, maar daar moesten de inwoners niets van weten. Ze hingen even later gewoon weer jassen aan de Ha’penny Brug op.

Klein gebaar, groot geluk
Oprichter Fryers zegt voorlopig door te gaan met het ophalen van jassen en moedigt mensen in andere plaatsen aan hetzelfde te doen. “Stel je voor dat iedereen hetzelfde doet, het is geen grote moeite.” Wat een mooi gebaar naar elkaar!

De beste berichten van Libelle in je mailbox ontvangen? Meld je nu aan voor de nieuwsbrief!

Bron: Irish Post. Beeld: iStock

Janine (58) nam een ooglidcorrectie: “De maat was vol toen ik in de bios al na 5 minuten mijn ogen wilde sluiten”

ooglidcorrectie

Per jaar worden in Nederland ruim 30.000 ooglidcorrecties uitgevoerd, waarmee het hier een van de populairste cosmetische ingrepen is. Na afloop zijn de meeste mensen razend enthousiast. Daarom: alles over een ooglidcorrectie.

Vraag je aan Sarah (39) of ze ijdel is, dan zal het antwoord zijn dat ze dat beslist niet is. “Sterker nog, ik gebruik amper make-up en doe hoogstens twee keer per jaar lippenstift op. Ik ben dan ook niet het type dat snel aan zichzelf zou laten sleutelen.” Toch heeft ze vorig jaar besloten om haar bovenste oogleden te laten liften. Niet omdat ze

Lees Verder >>

voor jou geselecteerd

Laat meer voor jou geselecteerd zien