Hoe sterk is jullie relatie? Doe hier de test>

Zoek binnen:

Moeder pleit bij 'Jinek' voor inenting nadat haar zoontje besmet werd met de mazelen

In de uitzending van het KRO-NCRV-programma Jinek zat maandagavond Nicole Gommers aan tafel bij presentatrice Eva Jinek. De jonge moeder vertelde over haar zoontje, dat met 8 maanden besmet werd met de mazelen.

Het jongetje werd op het kinderdagverblijf besmet door een ander kindje, dat niet ingeënt was tegen de ziekte.

Advertentie

Besmet met de mazelen
Nicole vertelt openhartig over haar zoontje Micha. Op een dag kreeg Nicole een telefoontje van de manager van de opvang, die vertelde dat een kindje de mazelen had gekregen. De kans was groot dat Micha besmet was geraakt. En waarvoor gevreesd werd, bleek inderdaad waar te zijn.

Vechten voor zijn leven
Het baby’tje belandde direct in het ziekenhuis, waar hij moest vechten voor zijn leven. Nicole laat weten dat zowel zij als de artsen in het ziekenhuis bang waren dat hij de mazelen niet zou overleven, maar gelukkig is het jochie de ziekte te boven gekomen. Omdat Nicole het niet kan verkroppen dat de ellende voorkomen had kunnen worden door een simpele inenting, doet ze nu haar verhaal.

Niet ingeënt
In Nederland worden kinderen vanaf 14 maanden ingeënt tegen de bof, mazelen en rode hond, maar het meisje dat Micha besmette was niet ingeënt. Dit was een bewuste keuze van haar ouders, vertelt Nicole. “Er is iets heel raars aan de hand: mensen staan volledig in hun recht om te zeggen: ‘Ik wil niet prikken’, maar het lijkt nu net alsof het recht van die mensen boven het recht van mijn kind op gezond leven gaat. En dat kan in mijn ogen niet.”

Heb je de aflevering van Jinek gemist en wil je het interview met Nicole graag terugkijken? Dan kun je dat hier doen.

De beste berichten van Libelle in je mailbox ontvangen? Meld je aan voor onze nieuwsbrief.

Bron: KRONCRV. Beeld: iStock

Femke: “Ik neem me subiet voor om vanaf morgen de boel de boel te laten”

huishouden

Femke (40) is freelance journalist. Ze woont met Oscar en zoon Nathan (7) in Amsterdam. Iedere week schrijft ze in Libelle wat haar bezighoudt. Deze week is ze geïrriteerd over haar rol in het huishouden.

“Zullen we elkaar vertellen waar we goed in zijn?” We oefenen het al een tijdje, maar Nathan blijft het moeilijk vinden om zijn sterke punten op te sommen. Nu begint hij er zelf mee. “Ik ben goed in verhalen vertellen. Ik ben goed in lego bouwen. Ik ken alle automerken.” Hij gaat verbazingwekkend snel, deze avond. “Nu jij”, zegt hij plotseling. Mijn gedachten

Lees Verder >>

voor jou geselecteerd

Laat meer voor jou geselecteerd zien