Exclusieve artikelen en onbeperkt puzzelen voor € 2,99 per maand

Zoek binnen:

Dít Instagram-account laat zien dat verpleegkundigen veel meer doen dan billen wassen

De 24-jarige Mandy Wilmink uit Baarnen wil aan de wereld laten zien hoe haar baan als verpleegkundige er écht uitziet. Daarom startte ze samen met haar collega’s Agnes Mandemaker (26) en Maaike Taal (27) een Instagramaccount: thewake-upsisters.

De 3 dames werken als verpleegkundigen op de uitslaapkamer in het Amsterdam UMC, locatie VUMC.

Advertentie

Uitslaapkamer
Op de uitslaapkamer komen patiënten die net een operatie hebben gehad. Mandy, Agnes en Maaike vangen mensen van alle leeftijden op, van 0 tot 100 jaar. Ook vangen zij verschillende soorten specialismen op, zoals neurochirurgie, KNO, oogheelkunde, longchirurgie en plastische chirurgie. De 3 verpleegkundigen wekken de patiënten, verlenen zorg en houden de patiënten goed in de gaten, want ze moeten direct ingrijpen als een patiënt een hersenbloeding krijgt of geen hartritme meer heeft. ‘‘We kunnen letterlijk het verschil maken tussen leven en dood. Dat is een gek besef, bijna eng. Maar het is ook waarom we het doen”, vertelt Mandy in een interview tegen het AD.

Kijkje achter de schermen
Op hun Instagram-account kun je een kijkje achter de schermen nemen en geven de verpleegkundigen uitleg over bijvoorbeeld medicijnen en hun werkzaamheden. Hun doel? Meer jonge mensen enthousiast maken voor verpleegkunde. ‘‘Mensen hebben vaak geen idee wat we eigenlijk allemaal doen. Ze denken dat we alleen billen wassen en bedden opmaken. Dat heb ik al zo vaak gehoord en is best frustrerend”, zei Maaike in het interview. The Wake-up Sisters hebben ondertussen al meer dan 800 volgers.

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Op de PACU bewaken wij continue de vitale functies van de patiënt. Door deze continue monitoring houden wij de patiënten goed in de gaten en kunnen wij ingrijpen mocht dit nodig zijn. ⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀ Helaas komt het soms voor dat er gereanimeerd moet worden. Kennis en training is hierbij van levensbelang! ⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀ Elk jaar worden wij opnieuw getoetst voor de Advanced Life Support voor volwassenen en de Pediatric Basic Life Support voor kinderen. ⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀ Vandaag was er een ‘oefen’ ALS/PBLS dag waarbij we alle stappen van de reanimatie herhalen. ⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀ Op bovenstaande foto’s krijgen jullie een kleine impressie van hoe dit eruit ziet. Maaarr voor jullie hebben we een uitdaging! ⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀ Wat gaat er mis op deze foto’s?! . . . . #reanimerenkanjeleren #lifesupport #ALS #PBLS #30:2 #15:2 #stayingalive #ritmestoornis #stroke #handbeademing #PACU #instanurse #vitals #watgaaterfout

Een bericht gedeeld door thewakeup.sisters (@thewakeup.sisters) op

De beste berichten van Libelle in je mailbox ontvangen? Meld je aan voor onze nieuwsbrief!

Bron: AD. Beeld: iStock, Instagram

 

voor jou geselecteerd

Laat meer voor jou geselecteerd zien