Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

Zoek binnen:

Alberdien over haar vertrek uit BZV: "Het is ontzettend jammer dat het zo gelopen is"

Boer zoekt Vrouw-kandidate Alberdien (49) schreef een brief aan boer Olke uit Texas. Samen met Sandra en Harriet reisde ze naar de VS af om bij Olke te logeren. Alberdien was dol op de boer, maar besloot toch om nog voor het keuzemoment af te haken omdat het leven op de boerderij in Texas te hard voor haar is.

In Libelle’s rubriek De Dag Nadat vertelt Alberdien over de dag nadat heel Nederland ineens iets van haar vond.

Advertentie

Alberdien (49): “Ik klap mijn laptop open. Het is al bijna halftien, ik heb wat langer geslapen dan normaal. Ik werk vandaag lekker thuis. Daar ben ik wel blij om, ik wil graag even alleen zijn. Ik open mijn Facebookpagina en zie dat ik enorm veel berichtjes heb via Messenger. Niet alleen van bekenden, ook veel voor mij onbekende Boer zoekt Vrouw-fans hebben een bericht achtergelaten. Ik lees ze vluchtig door en zie dat vooral veel dierenliefhebbers me een hart onder de riem hebben gestoken. Zij begrijpen maar al te goed dat ik ben vertrokken van de boerderij van Olke in Texas.”

Persoonlijke seizoensfinale 
“Ik ben moe, ik ben gisteravond laat naar bed gegaan. Na de uitzending van Boer zoekt Vrouw Internationaal heb ik uitgebreid gebeld met mijn moeder, mijn zusje en mijn beste vriendin. Dat heb ik tot nu toe elke zondagavond zo gedaan. Ik keek de uitzending alleen, maar heb na elke aflevering via de telefoon nagepraat met de mensen om me heen. Na de telefoontjes heb ik de uitzending nog een keer bekeken om alle details die me de eerste keer niet zijn opgevallen, goed in me op te nemen. De uitzending van gisteravond was voor mij de belangrijkste, het was mijn persoonlijke seizoensfinale. Gisteren was op tv te zien hoe ik afscheid nam van Olke, omdat ik tot de conclusie was gekomen dat het leven op zijn boerderij te hard voor me is.”

Droom in duigen 
“Ik zet een kop koffie en probeer wat te werken, maar het lukt niet om me te concentreren. De emoties van toen zijn opnieuw opgelaaid. Omdat de opnames zo’n 4 maanden geleden hebben plaatsvonden, was het vertrek bij Olke alweer wat naar de achtergrond verdwenen. Maar nu voel ik weer dat het ontzettend jammer is dat het zo is gelopen. Mijn droom is in duigen gevallen, een droom waarin ik mezelf met Olke in Texas zag wonen. Ik moest daar gisteravond tijdens de uitzending weer een traantje om laten. Ik zag op tv terug hoe Olke me vastpakte en realiseerde me nogmaals dat hij echt een leuke man is. Ik snap nog steeds waarom ik hem heb geschreven en dat maakt het extra zonde dat het niet is gelukt tussen ons.”

Geheimhoudingsplicht 
“Ik voel ook opluchting. Ik ben opgelucht dat de afloop van mijn Boer zoekt Vrouw-avontuur nu is uitgezonden en ik eindelijk aan iedereen kan uitleggen hoe ik het heb ervaren. Er is natuurlijk een geheimhoudingsplicht vanuit KRO-NCRV, dus ik kon er tot nu toe niet over praten. Het gekke is dat ik er helemaal niet bij stilsta dat zo’n beetje heel Nederland meekijkt, ik denk alleen na over vrienden en bekenden en hoe zij het hebben ervaren. Ik ben er helemaal niet mee bezig wat vreemde mensen van me vinden. Dat interesseert me sowieso niet zo veel.”

Gevoel
“De reacties zijn tot nu toe alleen maar positief. Iedereen zwaait naar me op straat of spreekt me aan. Er waren zelfs een paar tienermeiden in de supermarkt die met me op de foto wilden. Ik geniet er maar van. Ik ben 100 procent mezelf gebleven en heb naar mijn gevoel geluisterd. En precies dat krijg ik terug, iedereen vindt het knap dat ik mezelf niet heb verloochend.”

Dierenvriend
“De bel gaat en een verslaggeefster van de Leeuwarder Courant staat op de stoep. Zij woont bij mij in de straat en wist dat ik tot gisteravond niks mocht vertellen. Ik laat haar binnen, eigenlijk had ik haar al wel verwacht vandaag of morgen. We gaan aan de keukentafel zitten en ik vertel haar mijn hele verhaal. Even later komt er ook een fotograaf die mij portretteert samen met een van mijn katten. Dat vind ik fijn, zo wil ik worden neergezet: als een echte dierenvriend. Bij Olke op de boerderij ging het alleen maar over de productiviteit van de koeien. Er liepen geen andere boerderijdieren op het erf, het was er leeg. Natuurlijk zorgen ze goed voor de dieren en natuurlijk weet ik dat er zulke immense boerenbedrijven bestaan, maar weten is iets anders dan meemaken en voelen. Ik vond het te hard daar en mijn gevoelens voor Olke waren niet sterk genoeg me daar overheen te zetten.”

De juiste beslissing 
“Normaal ben ik absoluut niet mensenschuw, maar ik besluit vandaag binnen te blijven. Ik wil de emoties die weer zijn opgelaaid alleen verwerken. Ik vind het fijn thuis te werken en niet allerlei collega’s aan mijn bureau te krijgen die hebben gekeken en natuurlijk allemaal een mening hebben. Dat komt morgen wel. Vandaag is een sjoemeldagje, dus ik stop bijtijds met werken. Ik kook wat makkelijks voor mezelf en ga al vroeg in de avond lekker met mijn katten op de bank zitten. Ondanks mijn teleurstelling realiseer ik me nogmaals dat ik de juiste beslissing heb genomen. Ik zou bij Olke in Texas niet gelukkig zijn geworden.”

Benieuwd hoe het nu met Alberdien gaat? Je leest het hier. 

Wil je niets meer missen van Libelle? Neem een abonnement op het blad. Profiteer nú van onze speciale aanbieding: 8 nummers voor slechts € 19,95.

LEES OOK:

Interview: Lieneke van der Fluit. Beeld: KRO

voor jou geselecteerd

Laat meer voor jou geselecteerd zien

Sterren Scrollen: Maxime deelt sneak peek nieuw programma en Monique neemt het op voor Mick

Wat doen de sterren vandaag? De online redactie gaat scrollend de dag door en zet de leukste kiekjes van bekend Nederland op een rijtje.

Maxime en Montana Meiland zijn bezig met leuke nieuwe dingen. Ook vriend Leroy draagt zijn steentje bij:

Advertentie

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Een bericht gedeeld door Maxime Meiland (@maximemeiland)

Froukje de Both grijpt het mooie lenteweer aan om even lekker de tuin in te gaan:

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Een bericht gedeeld door Froukje de Both (@froukjedeboth)

De zomer komt steeds dichterbij, dus Sylvie Meis werkt weer hard aan haar ‘summer body’:

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Een bericht gedeeld door Sylvie Meis (@sylviemeis)

De familie Roelvink is niet zo van de kleinigheidjes. Dave verraste zijn moeder op haar verjaardag met een nieuwe auto:

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Een bericht gedeeld door Dave Roelvink (@daveroelvink)

Monique Smit neemt het op voor haar vriend Mick, die meedeed aan Married at first sight. En ze gaat meteen voor hem opzoek naar een nieuwe liefde…

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Een bericht gedeeld door Monique Smit (@moniquesmit_insta)

 A haring a day… moet Douwe Bob gedacht hebben. Hij begon er woensdag zelfs zijn dag mee:

Als oppasoma moet je je aandacht er altijd bijhouden, weet ook Natasja Froger inmiddels:

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Een bericht gedeeld door Natasja Froger (@natasjafroger)

Irene Moors showt trots haar nieuwe click&collect-outfits uit haar favoriete winkel:

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Een bericht gedeeld door Irene Moors (@irene_moors)

Bas Smit is onder de indruk van het Zeeuwse uitzicht en zijn gezin:

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Een bericht gedeeld door Bas Smit (@bassmit)

 

 

De beste berichten van Libelle in je mailbox ontvangen? Meld je nu aan voor de nieuwsbrief!

1

Beeld: Talpa, Instagram

Lees meer

voor jou geselecteerd

Laat meer voor jou geselecteerd zien

James Worthy: "Ik praat nu zo'n 2 maanden met de boodschappen", zei het meisje

James Worthy (40) is schrijver, journalist en columnist. Hij is getrouwd met Artie en vader van James (7). Voor Libelle schrijft James columns waarin liefde centraal staat: voor zijn ouders, zijn gezin en het leven. Geestig, soms hartverscheurend, maar bovenal eerlijk en ontroerend. Deze keer schrijft James over een romantisch onderonsje tussen twee mensen in de supermarkt.

In de supermarkt is een jongen tegen een fles schoonmaakmiddel aan het praten. Hij heeft de fles vast. Op de voorkant staat: ‘Maak deel uit van de schoonmaakrevolutie!’ “Ik doe mee”, zegt hij tegen de fles. In de supermarkt is een meisje met een theezakje aan het praten. Ze heeft het zakje uit de doos gehaald. ‘Waar heb je vannacht over gedroomd?’ staat er op het lipje.

Advertentie

Kwal

“Ik droomde dat ik op vakantie was. Ik lag op een strand. Het zand was zo heet dat je naar de zee moest rénnen als je wilde zwemmen. Toen ik in het water stond, schreeuwde een man dat hij een kwal had gezien. Iedereen rende uit het water. Ik niet. Ik nam een duik en zocht naar de kwal. Uiteindelijk zag ik de kwal in het zeewater dansen. Het was een prachtig beest. Kleurrijk en toch doorzichtig. Wist je dat de meeste kwallen eerst mannelijk zijn, dan tweeslachtig en dat ze als vrouw eindigen? Maar de kwal kwam dus steeds dichterbij. Ik was niet bang. Ze vroeg aan me waarom ik niet bang voor haar was. Omdat je tegen me praat, zei ik.”

De jongen die tegen schoonmaakmiddelen praat, loopt langs het meisje dat met de thee aan het praten is. Hij kijkt naar haar. Naar hoe ze het theezakje vasthoudt. Er zit zo veel liefde in haar vingers. “Sorry dat ik jullie stoor, maar ik word hier zo gelukkig van. Ik dacht dat ik de enige was.”

“De enige wat?” vraagt het meisje.

“Nou, ik had net een heel gesprek met dit schoonmaakmiddel”, hij haalt de fles uit zijn mandje. Het meisje leest de boodschap die in grote letters op de verpakking staat.

“Vertel eens wat meer over die revolutie,” zegt ze.

“Wat precies het plan is, weet ik nog niet, maar ik draaide zojuist de dop van de fles af en toen kon ik de revolutie ruiken. De revolutie ruikt naar dennenbomen. Wil je de revolutie ruiken?”

Hij draait de dop van de fles en zij schuift voor heel even haar mondkapje naar beneden. Ze sluit haar ogen tijdens het ruiken.

“De revolutie ruikt overheerlijk. Mag ik meedoen?” vraagt ze.

“Graag. De omverwerping van het gezag gaat ongetwijfeld makkelijker met z’n tweeën. Sinds wanneer doe jij dit eigenlijk? Dat praten met de boodschappen?”

“Ik denk dat ik het nu zo’n twee maanden doe. Ik wilde wel eerder beginnen, maar deze crisis is ook een soort wedstrijdje in wat een mens mag voelen en niet. Ik voelde me ziekelijk eenzaam, maar in het journaal hoorde ik alleen maar over de eenzaamheid van ouderen. Ik schaamde me voor mijn gevoelens en maakte mezelf wijs dat ik er zelf voor had gekozen.”

Sekslijn

“Je hoeft je nergens voor te schamen. Ik bel soms een sekslijn om gewoon een stem te horen die niet de mijne is. Of ik bel een dierenarts op en dan vertel ik over de klachten die mijn kat heeft, maar ik heb geen kat.”

“Op de verpakking van mijn favoriete merk hagelslag staat een gratis telefoonnummer. Als je vragen of opmerkingen over hun hagelslag hebt, kan je dat nummer bellen. Ik bel dat nummer drie keer per dag.”

“Waar praat je dan over met die hagelslagmensen?” vraagt hij.

“Gisteren hadden we het over dieren. Dat bedrijf maakt tegenwoordig tijgervlokken, zebra hagelslag, beer hagelslag, panda hagelslag en krokovlokken. Ik belde om te zeggen dat ik hun keuzes een beetje veilig en ongeïnspireerd vind. Waarom altijd zebra’s en panda’s? Waarom altijd mooie dieren? Waarom gaan ze nooit voor kwallen?”

“Omdat kwallen ons strandplezier volledig kunnen vergallen?”

“Dat zei die hagelslagmevrouw dus ook. Maar wat als kwallen alleen maar zo boos op ons zijn, omdat we nooit een hagelslagsoort naar ze hebben vernoemd?”

“Dat klinkt nog best plausibel. Wat zei die mevrouw?”

“Weinig. Ze was overduidelijk nog niet klaar voor de revolutie. Ik heet Aurora trouwens. Wie ben jij?”

“Ik ben Gustav.”

“Met een f of met een v?” vraagt ze.

“Dat maakt niet uit, ik ben al blij als iemand gewoon mijn naam zegt. Fout of niet.”

Ze pakt een nieuw theezakje uit haar boodschappenmand en geeft deze aan Gustav.

“Er staat een vraag op het lipje. Wat is jouw vraag?”

“Het theezakje vraagt wat mijn allergrootste droom is.”

“En? Wat is jouw allergrootste droom?”

“Dat dit het einde van onze eenzaamheid is. Dat vandaag de laatste dag was dat de producten in de supermarkt meer interesse in ons toonden dan de mensen om ons heen.”

“Dat is een mooie droom.”

“Lang leve de revolutie, Aurora.”

“Lang leve de revolutie, Guus.”

De beste berichten van Libelle in je mailbox ontvangen? Meld je nu aan voor de nieuwsbrief!

1

Tekst: James Worthy. Foto: Ilja Keizer.

Lees meer

voor jou geselecteerd

Laat meer voor jou geselecteerd zien

Meghan Markle draagt jurk in populaire modeprint voor de lente

De regenjassen uit haar Britse garderobe heeft Meghan Markle in het zonnige Californië niet meer nodig. Dikke jassen en truien zijn ingeruild voor vrolijke lente-jurken met zomerse prints.

Prins Harry en Meghan Markle waren dinsdag te zien in een livestream van Spotify, hun eerste publieke optreden nadat ze bekendmaakte dat ze in verwachting zijn van hun tweede kindje. De twee zaten er stralend bij en vooral de prachtige jurk van Meghan viel meteen op.

Advertentie

Meghan Markle in jurk met citroenprint

Vanuit hun huis in Montecito in het Amerikaanse Californië deden de twee mee aan de livestream. Voor deze gelegenheid droeg Meghan een blauw A-lijnjurk van Oscar de la Renta met citroenprint, een van de populaire prints voor deze lente. Een perfect jurk om te dragen met een kleine babybuik. Maar de print is eigenlijk in alle varianten even leuk:

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Een bericht gedeeld door Amy Monaghan (@studiosherbet)

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Een bericht gedeeld door YOLKE (@yolkegirl)


De beste berichten van Libelle in je mailbox ontvangen? Meld je nu aan voor de nieuwsbrief!

1

Bron: Redonline.co.uk. Beeld: Instagram

Lees meer

voor jou geselecteerd

Laat meer voor jou geselecteerd zien

Winnen: het boek 'De kus van Dabrowski' over opgroeien als buitenechtelijk kind

De moeder van Chris van Camp (57) raakt in de jaren zestig zwanger van haar minnaar terwijl ze getrouwd is met Jan. Iedereen weet het, maar er wordt niet over gepraat. Daarover schreef ze het boek De kus van Dabrowski. 

In De kus van Dabrowski neemt Chris Van Camp de lezer mee in de laatste zeven levensdagen van haar hoogbejaarde moeder. Ze hebben wel vaker afscheid genomen, met stille trom of slaande deuren. Voor de moeder was ‘wat dé mensen zouden denken’ van levensbelang, terwijl voor de dochter de waarheid over haar bastaardschap levensnoodzakelijk was.

Advertentie

Uitgerekend in die woordeloze, intense lange dagen komt de auteur het boek van de vergeten Poolse Kazimierz Dabrowski (1902-1980) tegen. Zijn positieve desintegratie theorie, die al dat vallen en opstaan rechtvaardigt, voelt als thuiskomen. Het verklaart haar té felle emoties, haar onnoemelijke pijn, haar zucht naar autonomie, maar ook haar veerkracht. Deze aha-erlebnis zorgt ervoor dat ze haar deviante jeugd en de bijbehorende vloedgolf van haarscherpe, vaak pijnlijke herinneringen als haar ware erfenis gaat koesteren.

WIN: De kus van Dabrowski

Libelle mag 10x het boek De kus van Dabrowski (€23,50 Manteau) weggeven. Meedoen? Vul dan onderstaand formulier in.

De beste berichten van Libelle in je mailbox ontvangen? Meld je nu aan voor de nieuwsbrief!

 

voor jou geselecteerd

Laat meer voor jou geselecteerd zien