Center Parcs: samen uitwaaien aan de Zeeuwse kust

Zoek binnen:

Arie Boomsma: "Vorig jaar geloofde ik nog dat een lange relatie niet bij me paste"

Arie Boomsma (42) heeft een bewogen jaar achter de rug. Hij begon een sportschool, maakte 8 tv-programma’s, stapte over naar Net5 en trouwde met Romy. En het mooiste komt nog: “Nu ik vader word, wil ik me focussen op de dingen die écht belangrijk zijn.”

Hoe staat het met de babykamer?
“Die is helemaal klaar.”

Advertentie

En zit je op pufcursus?
“Nee, ik zal het nog net geen idioterie noemen, maar dat is echt niks voor Romy en mij. Het is voor ons belangrijk dat we veel met elkaar praten en dat we weten wat we van elkaar kunnen verwachten. Maar een pufcursus? Nee. Romy vindt de bevalling best spannend, maar ze doet al zo lang aan yoga en heeft haar ademhaling zo goed onder controle. Dat helpt natuurlijk al.”

Wat denk je dat je grootste uitdaging als vader zal zijn?
“Als ik naar mijn broers met kinderen kijk, lijkt het mij moeilijk om het evenwicht te vinden tussen vrijlaten en beschermen. Mijn jongste broer woont in Egypte aan de zee en bij de woestijn. Zijn kinderen liggen de hele dag in het water, rennen op blote voeten over rotsen en klimmen overal in. Dat vind ik aan de ene kant erg mooi, maar tegelijkertijd denk ik vaak: die glibberige rotsen! Kom eraf! Als je valt, ligt je hoofd open, áls je het al overleeft… Aan de andere kant, zo ging het bij ons thuis vroeger ook.”

Zou jij het kunnen, denk je?
“Dat lijkt me nu, vooruitkijkend, heel moeilijk. Ik hoop dat ik er hetzelfde in kan staan als mijn ouders. Bij ons thuis kwamen vroeger de vreemdste vogels over de vloer. Daar zaten natuurlijk ook mensen tussen die een ander niet binnen zou laten: zwervers of mensen die net uit de gevangenis kwamen. Maar mijn ouders keken gewoon: vertrouw ik je op dit moment? Er zat altijd wel iemand bij ons aan tafel mee te eten, of er logeerde weer iemand een paar weken bij ons. We zijn daar allemaal heel open in opgevoed. We leggen allemaal ook vrij snel contact en zien niet snel gevaar om ons heen. Dat wil ik mijn dochter ook graag meegeven. Mijn vrouw is ook zo, een avontuurlijk mens.”

LEES OOK: IRENE MOORS: “IK BEN AAN HET NADENKEN OVER EEN GROOT PROGRAMMA”

De vorige keer dat we elkaar spraken, moest je er niet aan denken om met jezelf samen te wonen. Je zou je eigen egocentrisme niet trekken. Hoe is dat nu?
“Dat is zo veranderd, joh! Ik geloofde niet meer dat een lange relatie bij mij paste. Ik dacht dat de shuffle-stand misschien toch beter was voor mij. En enkele weken nadat ik dat zei, ontmoette ik Romy en ging alles ineens zo vanzelfsprekend. Op een gegeven moment zaten we op een terras en zei ik: ‘Het voelt wel lekker dat het zo vrijblijvend is.’ Toen zei zij: ‘Vrijblijvend? Is het niet exclusief, dan?’ Toen zei ik: ‘Nou, dat wel…’ ‘Nou dan!’ zei ze. Vervolgens bedachten we: ‘Dus we zijn eigenlijk vriend en vriendin. Ja, toch?’ En de volgende stap, het samenwonen, was ook heel vanzelfsprekend. We waren na ons werk elke dag bij elkaar, waarom niet samenwonen? ‘Ja, doen we.’ Heel makkelijk.”

En toen?
“‘Zullen we eens gaan trouwen?’ ‘Ja, maar dan niet zoals de rest. Heel klein. Alleen met mensen van wie we echt houden en die van ons houden.’ ‘Nou, leuk.’ En ook over kinderen ging het heel soepel allemaal. Voor het eerst in mijn leven voelt het zo, echt voor het eerst. Zelfs de lange relaties die ik had, gingen gepaard met twijfels of we het niet moesten afbreken. Dat is er nu allemaal niet. Ik wil juist verder en verder.”

Je viel dus niet op je knieën, met een traan op je wang en een ringendoosje voor haar neus?
“Nee, dat is juist het leuke: van al die stappen gaat er niet eentje cliché. We beslissen wel dat we gaan trouwen, maar gewoon lekker als we in een restaurant zitten, niet gepland. Terwijl ik trouwen voorheen altijd enorm obligaat vond, leek het me nu ineens heel erg mooi om ten overstaan van mensen die je echt dierbaar zijn te zeggen: ik hou van deze vrouw, wij willen dit samen aangaan, en jullie zijn daarbij om ons mee te dragen. Ineens kloppen de dingen dan. Ineens zijn de twijfels geen twijfels, maar enthousiasme. Dat is het gekke met liefde. Zo wispelturig van aard kan het zijn.”

Lees het hele interview met Arie in Libelle 5, vrijdag 22 januari in de winkel. 

PS. Arie is op dit moment in het KRO-programma Hij is een Zij te zien en in The Island op Net5.

Interview: Nathalie Huigsloot. Fotografie: Liselore Chevalier

Doe het lekker zelf: maak dit multifunctioneel kledingrek voor al je modemoois

kledingrek

Premium

Gek kun je worden van jassen die niet meer aan de kapstok passen, van rondslingerende kleding en van sjaaltjes de je nooit kunt vinden. Met wat planken maak je van een kledingrek zo een multifunctioneel rek. Superhandig, want behalve kleding kun je daar ook alle schoenen en accessoires kwijt. Ideaal voor in de hal of de slaapkamer!

Lees Verder >>

voor jou geselecteerd

Laat meer voor jou geselecteerd zien